Στον αστερισμό του Champions League κινείται ο ΠΑΟΚ

Γιώργος Καστάνης05 Αυγούστου 2024

Η Μάλμε βρίσκεται στον δρόμο του Πρωταθλητή σε δύο καυτές αναμετρήσεις, από τα αποτελέσματα των οποίων θα κριθεί η παρουσία του Δικεφάλου στα πλέι οφ της διοργάνωσης. Μόνο εύκολο δεν πρέπει να θεωρείται το έργο του ΠΑΟΚ. Όχι όμως και ακατόρθωτο.

Εφόσον ο Πρωταθλητής εξασφαλίσει ένα θετικό αποτέλεσμα το βράδυ της Τρίτης στην Σουηδία, θα κάνει ένα καθοριστικό βήμα για την πρόκριση. Όχι το ολοκληρωτικό, αλλά το αποφασιστικό που πάντα είναι απαραίτητο σε αυτή την προκριματική διαδικασία. Απέναντι σε μία ομάδα, οι παίκτες της οποίας, βρίσκονται (και δικαιολογημένα) σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση, σε σύγκριση πάντα με τους παίκτες του ΠΑΟΚ.

Τι πρέπει να κάνει λοιπόν ο Δικέφαλος για να προχωρήσει; Για να εξασφαλίσει το πρώτο θετικό αποτέλεσμα;

Πρώτα από όλα, οφείλει να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα. Να μην παρασυρθούν οι παίκτες του, από το γρήγορο τέμπο, που θα επιχειρήσουν να επιβάλλουν οι αντίπαλοί του.

Δεύτερο σημαντικό στοιχείο, θα είναι η αποφυγή των λαθών. Όσο λιγότερα κάνουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ, τόσο το καλύτερο. Τρίτο στοιχείο: Παραγωγικότητα στην επίθεση. Οι φάσεις που θα δημιουργήσουν οι παίκτες του Δικεφάλου πρέπει να γίνουν γκολ. Οχι όλες, αλλά τουλάχιστον μία ή δύο. Για να μπορέσει με αυτό τον τρόπο να βάλει τις βάσεις για την πρόκριση.

Ο ΠΑΟΚ είναι στον αστερισμό του Champions League. Όλες οι κινήσεις που έχουν γίνει, αυτό πρακτικά δείχνουν. Η απόκτηση των Τσάλοφ και Τισουντάλι έχει ανεβάσει επίπεδο την ομάδα. Και με την προϋπόθεση πως δεν θα παραχωρηθεί κάποιος παίκτης από την μεσοεπιθετική γραμμή, γίνεται κατανοητό, πως ο ΠΑΟΚ είναι ικανός για πολύ μεγάλα πράγματα.

Η Μάλμε πάντως δεν είναι εύκολος αντίπαλος. Αυτό, ας το έχουν στο μυαλό τους, όλοι στον ΠΑΟΚ. Αν την υποτιμήσει, ή δεν την προσέξει όπως πρέπει, θα την “πατήσει”. Εφόσον παίξει σοβαρά και στα δύο παιχνίδια, μπορεί να προκριθεί. Και εκεί, στα πλέι οφ, να βρει στον δρόμο του, είτε την Σπάρτα Πράγας, είτε την Στεάουα Βουκουρεστίου. Και οι δύο αντίπαλοι δεν τρομάζουν. Εφόσον ο ΠΑΟΚ προκριθεί και αντιμετωπίσει μία εκ των δύο προαναφερόμενων ομάδων, θα έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση. Πάντα με μία προϋπόθεση: Οτι θα είναι η ομάδα που είδαμε στα περσινά πλέι οφ. Κυρίως στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια. Κυνική, αποτελεσματική, απόλυτα προσηλωμένη στον στόχο της.

Ο Πρωταθλητής ΠΑΟΚ κινείται στον αστερισμό του Champions League. Και θέλει να φθάσει μέχρι την πηγή, για να πιεί, για πρώτη φορά στην ιστορία του, το νέκταρ. Αυτό που θέλουν όλοι να γευτούν εδώ και χρόνια.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.