Χριστόπουλος: «Ο ΠΑΟΚ έχει το προβάδισμα με αντίπαλο τη Μάλμε»

Metrosport Team02 Αυγούστου 2024

Ο γνωστός προπονητής Γιάννης Χριστόπουλος, με θητεία στο Σουηδικό ποδόσφαιρο μίλησε για τον ΠΑΟΚ και την Μάλμε στο Metropolis 95.5  Πιστεύει ότι ο Δικέφαλος θα μπορέσει να ξεπεράσει τον αντίπαλό του και να προκριθεί στα πλέι οφ της κορυφαίας διοργάνωσης.

Μιλώντας αρχικά για τη Μάλμε, είπε: “Πάντα σε θεωρητικό επίπεδο, δεν νομίζω ότι η Μάλμε μπορεί να φοβίζει τον ΠΑΟΚ. Είναι σταθερά η καλύτερη ομάδα της τελευταίας δεκαετίας στην Σουηδία. Εξάγει και παράγει παίκτες. Τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να χτίσει και να δημιουργήσει με επιθετικό ποδόσφαιρο. Όσον αφορά τους παίκτες της, υπάρχουν ορισμένοι αξιόλογοι όπως είναι ο Νανάσι και ο Άλι που είναι οι βασικοί εξτρέμ. Είναι καλοί σε παιχνίδι με κλειστούς χώρους. Μπορούν να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στους αντιπάλους τους.

Η Μάλμε χρησιμοποιεί δύο επιθετικούς περιοχής. Το δυνατό της σημείο είναι οι επιθετικοί της που αξιοποιούν τις σέντρες. Στην μεσαία γραμμή ο Πένα δεσπόζει και είναι καθοριστικός. Παρατηρούνται αμυντικά προβλήματα και γενικότερα η λειτουργία της ομάδας έχει πρόβλημα.

Αυτή την περίοδο είναι σε καλύτερη κατάσταση σε σύγκριση με τον ΠΑΟΚ και αυτό το αναφέρω, διότι οι παίκτες της έχουν περισσότερα επίσημα παιχνίδια στα πόδια τους. Και αυτό το γεγονός μπορεί να παίξει ρόλο, στην διαμόρφωση του αποτελέσματος του πρώτου αγώνα.

Οι Σουηδικές ομάδες δεν μπορούν να τα καταφέρουν στα παιχνίδια του Μαρτίου ή του Φεβρουαρίου, γιατί τότε ολοκληρώνονται τα πρωταθλήματα τους. Τώρα έχουν αυτό το πλεονέκτημα. Από την άλλη τα συνεχόμενα παιχνίδια κάθε εβδομάδα, δημιουργούν προβλήματα.

Η Μάλμε έκανε μία ήττα στην έδρα της με αντίπαλο την Σίριους, παρότι ήταν κυρίαρχη στο παιχνίδι της. Δημιουργούσε πολλά προβλήματα στην κόντρα επίθεση. Αναφορικά με το ρόστερ του ΠΑΟΚ θα πω ότι έχει χτίσει ένα πολύ δυνατό ρόστερ.

Ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί σε αυτό το ζευγάρι. Οσο μπορούμε να πούμε ότι θεωρητικά θα ξεκάθαρα τα πράγματα πριν από αυτά τα πολύ σημαντικά παιχνίδια για το Champions League”.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.