Κι όμως ο Άρης είναι στην αγορά αναζητώντας ακόμη πέντε παίκτες…

Βασίλης Βλαχόπουλος01 Αυγούστου 2024

Ο μεταγραφικός οργασμός των τελευταίων ημερών κάλυψαν ένα μέρος των αγωνιστικών αναγκών του Άρη ο οποίος διατηρεί το βλέμμα του στην Ιβηρική Χερσόνησο αναζητώντας τουλάχιστον πέντε παίκτες ακόμη καθώς εκκρεμεί η απόφαση για την απόκτηση καθαρού αμυντικού χαφ.

Ξεκινώντας από το τελευταίο, μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση υπό την έννοια ότι εντός συλλόγου υπάρχει η άποψη ότι η ομάδα μπορεί να πορευτεί στον άξονα με τους υπάρχοντες (σ. σ. Ζουλ, Μοντόγια, Βέλεθ, Νταρίντα, Μόντσου, Σιφουέντες, Μανού Γκαρθία) όπως κι αυτή που «λέει» ότι εξ’ αυτών μόνο ο πρώτος είναι καθαρός αμυντικός χαφ. 

Αντικειμενικά, αυτή είναι και η αλήθεια καθότι οι Μοντόγια, Βέλεθ εξ’ ανάγκης χρησιμοποιήθηκαν σ’ αυτή τη θέση, ο δε Βλάντιμιρ Νταρίντα δεν μπορεί να την υπηρετήσει, η ίδια αντίληψη υπάρχει και για τους υπόλοιπους τρεις. Όπως είναι αλήθεια ότι στις αρχές του καλοκαιριού οι «κίτρινοι» σχεδόν πέτυχαν συμφωνία με αμυντικό χαφ ο οποίος ανήκει στην Άντερλεχτ αλλά την ύστατη στιγμή η πλευρά του ποδοσφαιριστή έκανε πίσω. Καθώς ο Άκης Μάντζιος είναι υπέρ της προσθήκης αυθεντικού αμυντικού μέσου, προφανώς είναι εξίσου αναγκαίο να αποκτηθεί.

Μεγαλύτερη ανάγκη υπάρχει στο κέντρο της άμυνας έπειτα από το «ναυάγιο» με τον Πάπε Αμπού Σισέ. Όπως έχετε διαβάσει στο metrosport.gr το ενδιαφέρον για τον 28χρονο Σουηδό Νοά Σούντμπεργκ είναι δεδομένο όπως και οι συζητήσεις με τη Λούντογκορετς η οποία έχει τα δικαιώματά του. Τα media της Βουλγαρίας επιβεβαιώνουν την απαίτηση των 1.5 εκατ. ευρώ της βουλγαρικής ομάδας και μάλιστα την αιτιολογούν αναφέροντας ότι η Λούντογκορετς ξόδεψε 800.000 ευρώ για την απόκτησή του από τη Λέφσκι και ήδη έδωσε bonus – για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Μάλιστα, θα χρειαστεί να δώσει και νέο σε περίπτωση πρόκρισης στους ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης και παράλληλα αναφέρουν μια «λεπτομέρεια». Το 20% των δικαιωμάτων του παίκτη έχει παραμείνει στη Λέφσκι Σόφιας οπότε – αν γίνει το deal στα 1.5 εκατ. ευρώ – τα 300.000 ευρώ θα πάνε στο ταμείο της τελευταίας. Το οικονομικό σκέλος της υπόθεσης αυτομάτως την καθιστά δύσκολη αλλά αυτή δεν έχει κλείσει ακόμη. Κι έτσι, η ανάγκη για την απόκτηση τουλάχιστον ενός ακόμη στόπερ παραμένει.

Αυτή είναι εντονότερη στο αριστερό άκρο της άμυνας. Μάλιστα, για τη συγκεκριμένη πτέρυγα ήδη έχει αποφασιστεί ισχυρή επένδυση καθώς πλην του Φράνκο Φεράρι και του… υπηρεσιακού Μάρτιν Μοντόγια δεν υπάρχει άλλη λύση. Στο προηγούμενο διάστημα οι «κίτρινοι» ασχολήθηκαν έντονα με περίπτωση παίκτη από τη La Liga αλλά χάθηκε κάθε ελπίδα από τη στιγμή εμπλοκής άλλων ισπανικών club. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος παίκτη ήδη μεταγράφηκε σε άλλη ομάδα. Κι έτσι οι «κίτρινοι» παραμένουν σε διαδικασία αναζήτησης παίκτη. 

Το ίδιο ισχύει και για το δεξί άκρο της επίθεσης. Ο Σάπι Σουλεϊμάνοφ δεν τα πήγε καλά στα φιλικά προετοιμασίας, είναι βέβαιο επίσης ότι θα εκτίσει ποινή αγωνιστικών στο ξεκίνημα του νέου Πρωταθλήματος και γενικώς δεν λογίζεται για βασικός. Καθόλου τυχαία, ο Άκης Μάντζιος χρησιμοποίησε τον Γιάννη Φετφατζίδη στην πτέρυγα και μάλιστα έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την προσπάθεια και ανταπόκριση του Έλληνα επιθετικού. Εντούτοις, αναζητείται παίκτη επίσης από την ισπανική αγορά.

Και καταλήγουμε στην κορυφή της επίθεσης. Στα φιλικά προετοιμασίας ο Λορέν Μορόν δεν πήρε περισσότερα από 70-80 αγωνιστικά λεπτά. Ο περιορισμένος χρόνος προφανώς υποδηλώνει τις σκέψεις του Ισπανού. Σήμερα (1/8) άνοιξε η αγορά της Αραβίας και είναι σίγουρο ότι τόσο ο παίκτης όσο και ο Άρης θέλουν ένα καλό deal. Η ουσία είναι ότι οι «κίτρινοι» θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο επιθετικούς σε περίπτωση πώλησης του Λορέν Μορόν. Προς το παρόν, σε αυτή τη θέση χρησιμοποιείται ο Άλβαρο Ζαμόρα αλλά πρόκειται για εξ’ ανάγκης λύση.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.