Η Μπόρατς ήταν η προθέρμανση, πλέον αρχίζουν οι μάχες

Κώστας Πετρωτός01 Αυγούστου 2024

Εύκολα και απλά και δεν πρέπει να ξεγελά το μικρό σκορ (0-1). Ο ΠΑΟΚ έκανε τη δουλειά του απέναντι στην Μπόρατς και από το πρώτο ματς στην Τούμπα είχε δείξει ότι γνώριζε τι πρέπει να κάνει για να πάει με σιγουριά στον τρίτο προκριματικό του Champions League και παράλληλα να σφραγίσει την παρουσία του στο league stage ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Κυρίως το γνώριζε ο προπονητής του και απόδειξη είναι η δήλωση Λουτσέσκου μετά το ματς στην Τούμπα ότι νικήσαμε και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ήξερε ότι η Μπόρατς δεν είναι ομάδα που μπορούσε να ανοιχτεί απέναντι στον ΠΑΟΚ στην ρεβάνς και αυτό φάνηκε χθες στην Μπάνια Λούκα. Κάθε φορά που λίγο η πρωταθλήτρια Βοσνίας επιχειρούσε να πατήσει γκάζι και να παίξει πιο έντονα, καταλάβαινε την απειλή που ερχόταν για επιθέσεις στο τρανζίσιον από τον ΠΑΟΚ.

Γι’ αυτό και στο δεύτερο μέρος ουσιαστικά συμβιβάστηκε με την ιδέα της τιμητικής ήττας από τον πρωταθλητή Ελλάδας και δεν ρίσκαρε για να πετύχει γκολ με κίνδυνο η ήττα της να πάρει διαστάσεις. Η αλήθεια είναι ότι δύσκολα θα έχανε ο ΠΑΟΚ την πρόκριση ακόμη και σε σενάριο ισοπαλίας στην Τούμπα, γιατί η Μπόρατς δεν ήταν η ομάδα που θα μπορούσε να παίξει και άμυνα και δεν είχε και τον τερματοφύλακα που θα μπορούσε να κατεβάσει ρολά. Ο Σισκόφκσι ήταν πολύ μέτριος για να προβληματίσει τον Δικέφαλο.

Κάτι τελευταίο για το ζευγάρι αγώνων με την Μπόρατς. Σε αυτά τα δύο ματς ο ΠΑΟΚ έδειξε την ταυτότητα που έχει ως ομάδα, καθώς την ανέτοιμότητά του αυτή την εποχή μπορεί να την διαχειρίζεται με τον καλύτερο τρόπο, έχει το know how.

Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω και αυτό που τώρα έχει αξία είναι να εστιάσουμε στα παιχνίδια με την Μάλμε.

Η πρωταθλήτρια Σουηδίας είναι σε φουλ φόρμα, βρίσκεται στα μισά του εγχώριου πρωταθλήματος, έχει ρυθμό και ειδικά στην επίθεση είναι πολύ επικίνδυνη. Ο βαθμός επικινδυνότητας σε αυτά τα δύο ματς μεγαλώνει και ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να εμφανιστεί αρκετά πειστικός για να πάει στα πλέι οφ του Champions League. Είναι βέβαιο ότι θα είναι καλύτερος, το θέμα είναι πόσο καλύτερος και αν αυτό αρκεί στην παρούσα φάση για την πρόκριση. Αν υπάρχει κάτι που μπορεί να αποτελεί σημείο προβληματισμού είναι το γεγονός ότι ο πιο αξιόπιστος δεξιός του στόπερ, ο Κεντζιόρα δεν έχει παίξει καθόλου ως τώρα και είναι ερώτημα αν θα μπει στα ματς με την Μάλμε και αν ναι σε ποια κατάσταση θα είναι.

Από τα λεγόμενά του Λουτσέσκου χθες, μοιάζει βέβαιο ότι στο πλάνο των αγώνων αυτών θα έχει θέση και ο Ταρίκ Τισουντάλι και απ’ ότι προσωπικά αντιλήφθηκα, ο Ρουμάνος τενχικος θα περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή να δει πώς θα διαχειριστεί την περίπτωση Τσάλοφ. Ο 55χρονος κόουτς έχει ήδη στα χέρια του αρκετές πληροφορίες για την Μάλμε και από σήμερα θα αρχίσει την μελέτη του επόμενου αντιπάλου του ΠΑΟΚ, γνωρίζοντας ότι τώρα αρχίζουν οι πραγματικές μάχες για το Champions League.

Υπάρχει πιο έτοιμος από τον Μεϊτέ να μπει στην ομάδα άμεσα;

Κλείνοντας, θα ‘θελα να σταθώ στην πληροφορία που έδωσε χθες, λίγο πριν αρχίσει η μετάδοση του αγώνα από την Μπάνια Λούκα, το Metropolis 95,5 για αναθέρμανση και μεγάλη πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με τον Σουαλιχό Μεϊτέ.

Ήταν ο ίδιος και ο ατζέντης του που έβαλαν φρένο στην κατάσταση στασιμότητας που είχε διαμορφωθεί τις τελευταίες εβδομάδες και έριξαν γέφυρες προς τον ΠΑΟΚ. Ενδεχομένως αυτό συνέβη γιατί ο Γάλλος μέσος αντιλήφθηκε ότι οι προτάσεις που έχει στα χέρια του από αραβικές ομάδες δεν είναι αυτές που περίμενε και αυτό είναι μια στάση που σίγουρα δεν αρέσει στην διοίκηση του ΠΑΟΚ. Θα έπρεπε και ο έμπειρος μέσος να δείξει μεγαλύτερη ζέση για την προσπάθεια που κάνει η ομάδα να μπει στο league stage του Champions League. 

Όμως, από την άλλη είναι επαγγελματίας και ο ίδιος ορίζει πώς θα κινηθεί για το μέλλον του. Όπως και να ‘χει, στην παρούσα φάση, αυτό που μετράει είναι ότι δεν μοιάζει ο ΠΑΟΚ να έχει πιο προχωρημένη λύση χαφ για να μπει άμεσα στην ομάδα. Αν ο Δικέφαλος απαντήσει θετικά στο άνοιγμα του θηριώδη χαφ, τότε είναι ο παίκτης που μπορεί πιο άμεσα να μπει στο αγωνιστικό πλάνο της ομάδας γιατί γνωρίζει την φιλοσοφία της και το σκεπτικό του Λουτσέσκου με τον οποίο συνεργάστηκε όλη τη σεζόν πέρυσι. Άλλωστε, ο ΠΑΟΚ δεν φρόντισε να λύσει το θέμα του χαφ με έναν άλλο παίκτη χαρακτηριστικών Μεϊτέ το προηγούμενο διάστημα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.