Παπαστεφανάκης: «Ο Ιβάν Σαββίδης είπε: Πάμε να σηκώσουμε τον Γιάννη» - Τι είπε για τους απατεώνες που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την ιστορία του γιου του

Metrosport Team29 Ιουλίου 2024

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» μίλησε για τον ΠΑΟΚ και την ενέργεια του Ιβάν Σαββίδη να καλύψει τα έξοδα για την εγχείρηση (και όχι μόνο) του Γιάννη Παπαστεφανάκη, ο πατέρας του Κώστας.

Ο Κώστας Παπαστεφανάκης  έσταζε μέλι για την απόφαση του μεγαλομετόχου αλλά και των ανθρώπων του ΠΑΟΚ να στηρίξουν εμπράκτως τον γιό του. 

Αναλυτικά: «Είμαστε καλά, είμαστε σε κατάσταση μετακόμισης για να έρθουμε στη Θεσσαλονίκη. Ο ΠΑΟΚ μας έβαλε κάτω από τις φτερούγες του και πιο συγκεκριμένα η οικογένεια Σαββίδη. Με πρωτοβουλία του κ. Ιβάν Σαββίδη θα προχωρήσουμε την διαδικασία αποκατάστασης του Γιάννη για να μπορέσει να περπατήσει ξανά, καθώς ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ έχει αναλάβει να μας στείλει στην Αμερική για ένα χειρουργείο αποκατάστασης. Και ύστερα, μετά την Αμερική θα έρθουμε και πάλι εδώ στη Θεσσαλονίκη για να προχωρήσουμε την διαδικασία της αποκατάστασης.

Αυτό το ταξίδι για ότι χρειάζεται με το χειρουργείο και τα αεροπορικά και την διαμονή εκεί, είναι περίπου ένα ποσό από 75.000 έως 80.000 ευρώ. Δεν είναι απαγορευτικό το ποσό, αλλά το απαγορευτικό είναι όλο το μετά που ακολουθεί. Χρειάζονται κάθε ημέρα φυσιοθεραπείες για τον Γιάννη. Περίπου δύο χρόνια διαρκούν οι θεραπείες και απαιτείται μία πολύ μεγάλη προσπάθεια. Είναι επί της ουσίας, σαν να ξεκινάς από το μηδέν. Είναι σαν το μωρό παιδί που πρέπει να το μάθεις να περπατάει. Αυτή θα είναι η κατάσταση για τον Γιάννη, μετά το χειρουργείο στο οποίο θα υποβληθεί.

Με ρωτάτε για το ελληνικό κράτος και γιατί δεν αναλαμβάνει τα έξοδα, αλλά τους ενδιαφέρει να βρουν μικρά βοηθήματα. Δύο χρόνια θεραπειών είναι απαραίτητα. Επειδή εμείς θα φύγουμε από την Άμφισσα, από την Φωκίδα για να έρθουμε στη Θεσσαλονίκη για μόνιμη εγκατάσταση, είναι πολύ σημαντικό να είμαστε όλοι μαζί. Εδώ στην Άμφισσα δεν υπάρχει φυσιοθεραπευτής.

Ένας μόνο υπάρχει που ασχολείται και δεν προλαβαίνει ούτε καλημέρα να πει από την δουλειά που έχει. Με ρωτάνε, τι συνέβαινε το προηγούμενο διάστημα: Ο Γιάννης έκανε δύο φορές την εβδομάδα φυσιοθεραπεία, επί 13 χρόνια. Μαζί με την σύζυγό, είχαμε αναλάβει την προσπάθεια με την βοήθεια του φυσικοθεραπευτή. Ο Γιάννης τον Σεπτέμβριο κλείνει τα 13 και μπαίνει στα 14».

- Πότε θα αναχωρήσετε για τις ΗΠΑ, για την Βοστώνη για να γίνει η επέμβαση στον Γιάννη;

“Στο Σέντ Λιούς θα πάμε, θα φύγουμε στις 8 Σεπτεμβρίου από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό την Αμερική.

Εμείς με τον Γιάννη ξεκινήσαμε πέρυσι και ερχόμασταν να δούμε την ομάδα σε όποιο γήπεδο κι αν έπαιζε. Μας έπιασαν από την ΠΑΕ και με ρωτούσαν τι μπορεί να γίνει από τον ΠΑΟΚ για να βοηθηθεί ο Γιάννης. Κάναμε μία πρώτη κουβέντα. Πήρε την πρωτοβουλία ο Σαββίδης και είπε στους υπεύθυνους: “Πάμε να σηκώσουμε το παιδί”.

Είχαμε τα χαρτιά έτοιμα και μόλις πήραμε τις απαντήσεις από τους ιατρούς, δόθηκε η εντολή από τον κ. Σαββίδη να προχωρήσουμε το επόμενο βήμα.

Θα ήθελα να πω κάτι ακόμη: Κάποιοι επιτήδειοι βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη και έλεγαν ότι είναι από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, βγήκαν στον δρόμο και έκαναν έρανο για να συγκεντρώσουν χρήματα για τον Γιάννη. Προσοχή σε όλους. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Όλα τα έξοδα τα έχει αναλάβει η οικογένεια Σαββίδη, ο ΠΑΟΚ και κάποιοι συνεργάτες τους. Ήταν κάποιοι απατεώνες. Κανείς να μην πέσει σε κάποια παγίδα. Δεν υπάρχει κανένας έρανος για τον Γιάννη, το διευκρινίζω γιατί ορισμένοι απατεώνες επιχείρησαν να το εκμεταλλευτούν».



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.