Ο Αρης που έχει πλέον σφυγμό και η χαμένη αισιοδοξία

Βασίλης Μάστορας27 Ιουλίου 2024

Η καθυστέρηση που υπήρξε στην απόκτηση νέων ποδοσφαιριστών, ήρθε να μεγαλώσει την απαισιοδοξία των φίλων του Αρη για τη νέα χρονιά.

Η μεταγραφική νηνεμία, η απουσία σχεδιασμού για τη νέα αγωνιστική περίοδο και οι μηδενικές αλλαγές στο οργανωτικό κομμάτι της ΠΑΕ, επέτειναν την απογοήτευση που γέννησε η απώλεια του Κυπέλλου.

Το έχω επισημάνει και στο παρελθόν, σ’ αυτή εδώ τη γωνιά, ότι οι φίλοι του Αρη έχουν χάσει και τα τελευταία ίχνη εμπιστοσύνης απέναντι στις πολιτικές της διοίκησης.

Η ανακολουθία λόγων και έργων, εξαφάνισε από τον ορίζοντα το όποιο όραμα δημιουργήθηκε τα προηγούμενα χρόνια. Κι όπως λέει και ο λαός «το πολύ το κυρ ελέησον τον βαριέται και ο παππάς».

Ο κόσμος του Αρη, περίμενε να αλλάξουν πράγματα φέτος και να γίνουν κάποια από εκείνα που απαιτεί και τα έχει επισημάνει μέσα από τα social media, καθώς δεν έχει άλλον τρόπο έκφρασης.

O θυμός του όμως δεν αξιολογήθηκε όπως έπρεπε από τη διοίκηση, η οποία επιχειρεί να αντιστρέψει το κλίμα με τη γνωστή μέθοδο της απόκτησης ποδοσφαιριστών οι οποίοι έχουν καλό βιογραφικό. Δεν είναι όμως τόσο απλό πράγμα το να δημιουργηθεί μία αξιόπιστη αγωνιστικά ομάδα. Και να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη του κόσμου.

Ποδοσφαιριστές καλοί μπορεί να έρθουν, αλλά το γκρουπ να μη γίνει ανταγωνιστικό στο επίπεδο που θα εμπνεύσει τον κόσμο. Κι αυτό είναι το ζητούμενο. Ο Αρης να γίνει ομάδα η οποία θα λειτουργεί σύμφωνα με τους κανόνες οργάνωσης που έχουν τα σοβαρά και με στόχους κλαμπ, που θα έχει διάρκεια και θα είναι μέσα στους στόχους του μέχρι το τέλος.

Το να δημιουργηθεί μία ομάδα η οποία θα πετυχαίνει κάποια αποτελέσματα τα οποία θα διασκεδάζουν την απογοήτευση του κόσμου του Αρη, δεν θα πρέπει να είναι το ζητούμενο.

Αυτή ήταν η τακτική των προηγούμενων χρόνων και τις στρεβλές πολιτικές του καλοκαιριού τις πλήρωνε την… άνοιξη. Αυτό είναι πιστεύω το κεφαλαιώδες προκειμένου να κερδηθεί και πάλι η εμπιστοσύνη του κόσμου. Ενός κόσμου που έχει πλέον μέτρο σύγκρισης και θέλει ουσία κι όχι εφήμερες κινήσεις.

Και σ’ αυτό το κομμάτι ο Αρης δεν έχει κάνει τίποτε. Η ομάδα κοντεύει να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη, έχοντας ολοκληρώσει τα τους φιλικούς αγώνες προετοιμασίας στην Ολλανδία, αλλά στο ρόστερ υπάρχει μόνο ένας νεοαποκτηθείς ποδοσφαιριστής.

Οι υπόλοιποι όταν αποκτηθούν θα έχουν περίπου 15 ημέρες για να προσαρμοστούν και να γίνουν κομμάτι της ομάδας ώστε να προσφέρουν στον πρώτο αγώνα της νέας χρονιάς.

Ο Αρης έδειξε στον φιλικό αγώνα με την Αλκμάαρ ότι έχει βάση ποδοσφαιριστών στο ρόστερ πάνω στην οποία μπορεί να «πατήσει» ο σχεδιασμός της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Το αν θα το καταφέρει θα φανεί όταν οι ποδοσφαιριστές οι οποίοι αποκτηθούν θα «μετρηθούν» μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Στο ποδόσφαιρο δεν παίζουν τα ρόστερ και τα μπάτζετ, ούτε φυσικά τα βιογραφικά των ποδοσφαιριστών.

Γι’ αυτό και ο κόσμος κρατάει μικρό καλάθι. Μέχρι να βγάλει μόνος του τα συμπεράσματα του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.