Άρης: Ανεβάζει το επίπεδό του με Σιφουέντες

Γιώργος Στράντζαλης28 Ιουλίου 2024

Καθώς η απόφαση ολοκληρωτικής αναβάθμισης της μεσαίας γραμμής ήταν δεδομένη και προβλέπει τη μεγαλύτερη επένδυση για την προσθήκη ποιότητας, ο Αρης προχώρησε σε συμφωνία με τη Ρέιντζερς για τον ετήσιο δανεισμό του Χοσέ Σιφουέντες και το πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών περιλαμβάνει την υποχρεωτική option αγοράς έναντι 5 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι του 2025.

Αναμφίβολα πρόκειται για μια σπουδαία κίνηση για τους «κίτρινους», καθώς ο 25χρονος μέσος έχει όλα τα στοιχεία που έλειπαν από τους «κίτρινους» την περασμένη αγωνιστική περίοδο. Από τη δύναμη, την ταχύτητα, την τεχνική κατάρτιση αλλά και το box to box παιχνίδι. 

Ο Χοσέ Σιφουέντες έφτιαξε την καριέρα του μέσα από την παρουσία του στις εθνικές ομάδες του Εκουαδόρ αλλά και στο MLS όπου όχι μόνο κατέκτησε τα πάντα με τους LosAngelesF.C. αλλά ήταν εκ των πρωταγωνιστών της ομάδας δικαιώνοντας έτσι τους Αμερικανούς για τα 2.7 εκατ. δολάρια που είχαν επενδύσει για την απόκτησή του. 

Ο ίδιος ξεκίνησε την καριέρα του στην Ουνιβερσιντάντ Κατόλικα και στο Πρωτάθλημα του MLS μέτρησε 121 συμμετοχές με 15 γκολ και 20 ασίστ, αγωνιζόμενος στη θέση του εσωτερικού μέσου. 

Τον Αύγουστο του 2023 κι έπειτα από τριετή παρακολούθηση, οι Ρέιντζερς αποφάσισαν να επενδύσουν 1.4 εκατομμύρια λίρες για την απόκτησή του και μάλιστα ο ίδιος παραιτήθηκε ενός ποσοστού της τάξεως του 40% για να ολοκληρωθεί αυτή η μεταγραφή. 

Ωστόσο, η πορεία του στην ομάδα της Γλασκώβης δεν ήταν πετυχημένη καθώς σύντομα απομακρύνθηκε ο προπονητής (Μάικλ Μπιλ) που τον πήγε εκεί και παράλληλα δεν ήταν στο τακτικό πλάνο του αντικαταστάτη του. 

Γι’ αυτόν τον λόγο ολοκλήρωσε την περσινή σεζόν ως δανεικός στην Κρουζέιρο όπου κι εκεί είχε δυσκολία προσαρμογής στο νέο εργασιακό περιβάλλον. 

Στις επαφές που έγιναν στις προηγούμενες ημέρες διαπιστώθηκε τόσο η πρόθεση πώλησης του παίκτη από τη Ρέιντζερς όσο και η αντίστοιχη αποχώρησης του ιδίου. 

Εκεί ήρθε το ενδιαφέρον του Αρη κι έκλεισε το deal το οποίο προβλέπει τον δανεισμό του παίκτη για έναν χρόνο αλλά και την υποχρεωτική ρήτρα αγοράς το ερχόμενο καλοκαίρι έναντι 5 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.