Άρης: Περιμένει βελτίωση με Ντόρντρεχτ, αυξάνονται οι απαιτήσεις

Metrosport Team27 Ιουλίου 2024

Αποστολή στην Ολλανδία: Γιώργος Στράντζαλης

Το δεύτερο φιλικό επί ολλανδικού εδάφους δίνει σήμερα (16:00, Metropolis 95.5, Novasports Start) ο Άρης που αντιμετωπίζει την Ντόρντρεχτ, σε ένα παιχνίδι με χαμηλότερο βαθμό δυσκολίας συγκριτικά με αυτό κόντρα στην Άλκμααρ. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία κόσμου και θα γίνει στο προπονητικό κέντρο της Εθνικής Ολλανδίας.

Το πρώτο τεστ άφησε γλυκιά γεύση στον Άκη Μάντζιο αλλά όσο κυλάει το διάστημα της προετοιμασίας λογικό είναι οι απαιτήσεις αυξάνονται και σήμερα περιμένει να δει το κάτι παραπάνω από τους παίκτες που θα χρησιμοποιήσει, χωρίς να αναμένονται πολλές διαφοροποιήσεις στο πλάνο του αφού δεν έχει ακόμη την πολυτέλεια των πολλών επιλογών.

Στο κομμάτι που περιμένει βελτίωση είναι η μετουσίωση των ευκαιριών που δημιουργεί η ομάδα και της αποτελεσματικότητας στην επίθεση, γιατί βάσει της συνολικής εικόνας του αγώνα με την Άλκμααρ οι Κιτρινόμαυροι δικαιούταν τουλάχιστον την ισοπαλία. Κι αυτό είναι ένα παράπονο που εξέφρασε στους παίκτες του στην προπόνηση που ακολούθησε του φιλικού. Προφανώς δεν ενοχλήθηκε από το αποτέλεσμα, διότι σε αυτή την περίοδο που βρίσκεται η προετοιμασία μικρή σημασία έχει. Από την άλλη όμως μια νίκη πάντα "χτίζει" ψυχολογία και διαμορφώνει την αυτοπεποίθηση του συνόλου, είτε μιλάμε για επίσημο ματς είτε για φιλικό. Επιπλέον, περιμένει να δει από τους παίκτες του την ίδια - και περισσότερη - ενέργεια και αγωνιστικότητα που είχαν στο παιχνίδι με την Άλμααρ.

Η Ντόρντρεχτ είναι ο δεύτερος αντίπαλος από τους τρεις που θα αντιμετωπίσει ο Άρης επί ολλανδικού εδάφους, με την Μπρέντα (30/7) να κλείνει τον κύκλο των φιλικών εκτός συνόρων.

Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε τερμάτισε στην 4η θέση της βαθμολογίας στη β' κατηγορία χάνοντας την άνοδο, ενώ σε επίπεδο προετοιμασίας είναι σε πιο προχωρημένο από τον Άρη καθώς έδωσε το πρώτο φιλικό στις 29/6 και ακολούθησαν άλλα τέσσερα στον αριθμό, στα οποία μέτρησε τρεις ήττες και μία ισοπαλία αντιμετωπίζοντας ομάδες μεγαλύτερης δυναμικής, όπως η Φέγενορντ, η Βίλεμ και η Μπέβερεν.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.