Οι αδυναμίες αυτής της εποχής, ο Τισουντάλι και το… κόκκινο χαλί που περιμένει ο Τσάλοφ

Στέλιος Γρηγοριάδης26 Ιουλίου 2024

Η πιο “χτυπητή” από τις αδυναμίες που παρουσίασε ο ΠΑΟΚ στα φιλικά και στο ματς με την Μπόρατς είναι η ανασταλτική λειτουργία του. Αλλά το πρόβλημα δεν είναι αυτή καθεαυτή η απόδοση κάθε αμυντικού, αλλά η αγωνιστική συμπεριφορά όλων των παικτών. Η οποία βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με την ετοιμότητά τους. 

Πρώτα-πρώτα, είναι εμφανές ότι κανείς δεν έχει ακόμη τις δυνάμεις που είχε στα περσινά πλέι οφ. Για παράδειγμα, βλέπουμε ότι ο Μπάμπα “ξεμένει” από τρεξίματα και στις αμυντικές και στις αμυντικές μεταβάσεις του. Το ίδιο και ο Σάστρε. Το ίδιο και όλοι οι αμυντικοί χαφ, ακόμη και οι επιθετικοί, οι οποίοι προσπαθούν να βοηθήσουν στον βαθμό που έχουν συνηθίσει αλλά δεν μπορούν γιατί δεν έχουν φτάσει ακόμη στα περσινά επίπεδα.

 Η αγωνιστική ανετοιμότητα είναι που εμποδίζει την ομάδα και στον επιθετικό τομέα. Να αναπτυχθεί γρήγορα και με ακρίβεια για να δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες. Τα γκολ έρχονται, αυτό είναι παρήγορο, αλλά αν ο ΠΑΟΚ φορμαριστεί θα έρχονται πολλά περισσότερα. Και, βέβαια, θα ήταν περίεργο να είναι φορμαρισμένος τέτοια εποχή, ενώ ουσιαστικά βρίσκεται σε στάδιο προετοιμασίας. Στη ρεβάνς με την Μπόρατς είναι βέβαιο ότι θα σκοράρει. 

Οι Βόσνιοι είναι υποχρεωμένοι να παίξουν για τη νίκη, οπότε θα αφήσουν ελεύθερους χώρους, τους οποίους κάλλιστα μπορεί να αξιοποιήσει ο ΠΑΟΚ κατά την προσφιλή του τακτική.  

Αν αποφευχθούν από τους παίκτες του τα λάθη που θα της δώσουν το δικαίωμα να σκοράρει και εκείνη, ο αγώνας θα εξελιχθεί σε μια απλή τυπική διαδικασία. Και, προσωπικά, το λάθος που με “ενόχλησε” περισσότερο στο πρώτο παιχνίδι δεν ήταν η κακή στιγμή του Κουλιεράκη, αλλά τα πολλά “πουλήματα” της μπάλας, όχι μόνο από λανθασμένες πάσες, αλλά και από την επιμονή ορισμένων παικτών να την κρατάνε υπερβολικά, είτε γιατί δεν ήξεραν τι να την κάνουν, είτε γιατί παρασύρονταν σε κατάχρηση ντρίπλας.

 Ο Μουργκ, για παράδειγμα, ήταν τραγικός. Το ίδιο και ο Οζντόεφ. Αλλά και ο Τάισον, με τόση εμπειρία, τόση δεξιοτεχνία και τόση εκρηκτικότητα, είχε πολλές περιττές και αποτυχημένες ενέργειες. 

Μέχρι τον επαναληπτικό αγώνα, πάντως, έχουμε να ασχοληθούμε με τον Τισουντάλι και τον Τσάλοφ. Είδα πολλά βιντεάκια με τα γκολ που έχουν πετύχει στην καριέρα τους και μου άρεσαν και οι δύο. 

Δεν παρασύρομαι ποτέ από τις συλλογές των γκολ, γιατί θα έπρεπε να συνοδεύονται και από τις συλλογές των… χαμένων γκολ για να βγάλει κανείς ολοκληρωμένο συμπέρασμα για την ικανότητα ενός σέντερ φορ στο σκοράρισμα.

 Προσέχω πάντα το πώς σκοράρει ένας παίκτης, προσέχω και τις κινήσεις του. Ο Τισουντάλι κινείται ωραία και εντός και εκτός περιοχής και είναι αυτό που λέμε killer. 

Είναι έξυπνος, εκτελεί άλλοτε με δύναμη και άλλοτε με δεξιοτεχνία και, γενικά, είναι ένας επιθετικός που σου γεμίζει το μάτι. Killer είναι και ο Τσάλοφ, στον οποίο μου έκανε εντύπωση το γεγονός ότι χειρίζεται την μπάλα και σουτάρει και με τα δύο πόδια.

 Δεν μπορείς να διακρίνεις αν το “καλό” πόδι του είναι το δεξί ή το αριστερό. Είναι και αυτός κινητικός, είναι και αυτός έξυπνος, είναι και αυτός ένας επιθετικός που μπορεί ανά πάσα στιγμή να κάνει τη ζημιά στον αντίπαλο.

 Εκείνο που δεν μου άρεσε είναι ότι ο Ρώσος περιμένει πρώτα να δει αν ο ΠΑΟΚ περάσει στη league phase του Τσάμπιονς Λιγκ και μετά να υπογράψει. 

Θα έλεγα ότι είναι μάγκας αν βιαζόταν να έρθει για να βοηθήσει κι αυτός για την πρόκριση και όχι να περιμένει να ματώσουν όλοι οι άλλοι για να του στρώσουν κόκκινο χαλί. 

Τώρα λέω ότι κακώς θα τον ανεχτεί ο ΠΑΟΚ, αν όντως είναι αυτός ο λόγος για τον οποίο καθυστερεί την επισημοποίηση της μεταγραφής του. 

Κάτι τέτοια ποτέ δεν βγαίνουν σε καλό και απλά θυμίζω την περίπτωση του Βέρνμπλουμ, που έκανε τις διακοπές του, μετά της συζύγου, ανά τον κόσμο όλο, επί τρεις μήνες και εδέησε να έρθει στον ΠΑΟΚ προς τα τέλη Σεπτεμβρίου, με αποτέλεσμα να μην προσαρμοστεί ποτέ, να τραυματιστεί και, τελικά, να πάει από εκεί που ήρθε χωρίς να προσφέρει το παραμικρό σε μια ομάδα που έκανε τεράστια υπομονή για την πάρτη του, λες και ήταν ο Μέσι. 

ΥΓ. Για να μην ξεχνιόμαστε, επείγουσα είναι και η απόκτηση του πολυαναμενόμενου χαφ. Ο οποίος πρέπει και δυνατός να είναι σαν τον Μεϊτέ και, ταυτόχρονα, πολύ πιο ταχύς, θα έλεγα και δεξιοτέχνης. 

Ενας τέτοιος παίκτης στη μεσαία γραμμή θα είναι ικανός να κάνει τη διαφορά, με όλη τη σημασία της λέξης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.