«Το μη χείρον βέλτιστον», το λιγότερο κακό είναι το καλύτερο

Metrosport Team25 Ιουλίου 2024

Γράφει ο Θάνος Μπούζας

Λέγεται για περιπτώσεις που αποδεχόμαστε μια κατάσταση όχι πολύ θετική, με το επιχείρημα ότι αποφεύγουμε κάτι που θα μπορούσε να είναι εντελώς επιζήμιο. Αυτό ακριβώς το συναίσθημα αγκάλιασε την καρδιά και το μυαλό μας έπειτα από τον χθεσινό αγώνα του ΠΑΟΚ με την Μπάνια Λούκα.


Οι ενδείξεις είχαν «προβληθεί» στα φιλικά που έδωσε ο Δικέφαλος πρόσφατα. Είχαμε δει μια ομάδα ασύνδετη, μακριά από τον περυσινό φανταστικό εαυτό της, έτοιμη ακόμη και να παραδοθεί.

Αρκετοί υποστήριξαν – και μέσα από την ομάδα ότι δεν πρέπει να βγάζουμε συμπεράσματα στην προετοιμασία. Ωστόσο υφίστανται κάποια δεδομένα του συνόλου που μας δείχνουν από πέρυσι τις αδυναμίες. Δεν μπορεί ο Δικέφαλος να μεταμορφωθεί σε λίγες μέρες , ακόμη και απέναντι σε ένα αδύναμο αντίπαλο όπως η Μπάνια Λούκα. Στο χθεσινό παιχνίδι αυτό που κυριάρχησε ήταν τα λάθη. Λες και έπαιζε ο ΠΑΟΚ εναντίον του εαυτού του. Μετά το τέλος του ματς ήταν σχεδόν αδύνατο να ξεχωρίσεις έναν παίκτη του Δικεφάλου που απέδωσε κοντά στα αναμενόμενα. Το πρώτο ημίχρονο και το 2-2 ήταν ένα καρμπόν από τα παιχνίδια που παρακολουθούσαμε τις προηγούμενες ημέρες.

Όμως ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ δεν προέκυψε τελικά το απόλυτα άσχημο αποτέλεσμα. Αντ’ αυτού και παρά τα πολλά λάθη σε όλες τις γραμμές, ο ΠΑΟΚ πήρε μια νίκη που του έδωσε παράταση ελπίδας. Μας έβαλε όλους μας να θεωρήσουμε ότι εφόσον η ομάδα γλύτωσε από μια κακή εμφάνιση… με το υπέρ της 3-2, διαθέτει τα ποδοσφαιρικά στοιχεία ώστε στην ρεβάνς να παρουσιαστεί καλύτερη και να προκριθεί. Στο δεύτερο ημίχρονο και με το 3-2 να γίνεται πολύ γρήγορα, όλοι ευελπιστούσαν είτε με τις αλλαγές του Λουτσέσκου είτε με την κούραση του αντιπάλου, ότι το σκορ θα διευρυνθεί. Όμως ο ΠΑΟΚ πάλι φοβόταν τον εαυτό του. Δημιούργησε 2-3 καλές ευκαιρίες αλλά μέχρι εκεί.

Δεν πίεσε ασφυκτικά έναν υποδεέστερο αντίπαλο ο οποίος φάνηκε προς το τέλος να χάνει τις δυνάμεις του χωρίς ωστόσο να το πληρώσει. Συμπερασματικά η 20.000 θεατές και αυτοί που παρακολούθησαν το παιχνίδι από την τηλεόραση, όποια συναίσθηση κι αν είχαν πρότερα για το αποτέλεσμα, διαπίστωσαν ότι ο ΠΑΟΚ είναι πολύ πίσω από αυτό που υπολόγισαν. Στη ρεβάνς χρειάζεται να αναμορφωθεί η ομάδα, να μην αφήσει τίποτε στην τύχη γιατί είναι κρίμα για τον κόσμο να δει από τόσο νωρίς να χάνεται ένας κορυφαίος στόχος. Τέλος χθες οι περισσότεροι κακολογούσαν ποδοσφαιρικά τον Σαμάτα… αλλά αυτός ήταν ο μόνος που έπαιξε όπως τον γνωρίζαμε. Το θέμα ήταν ότι οι υπόλοιποι δεν κατάφεραν να κάνουν τη Μπάνια Λούκα να νιώσει όχι τον φόβο του αποκλεισμού αλλά και του ποδοσφαιρικού ευτελισμού που ένας περυσινός Δικέφαλος θα μπορούσε να τους προσδώσει. Ας ελπίσουμε ότι σε 6 μέρες η εμφάνιση, η ποδοσφαιρική εξυπνάδα και το ότι ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει επ ουδενί να επαναλάβει λάθη του παρελθόντος, θα φέρουν τελικά την πρόκριση.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.