ΠΑΟΚ: Νίκη στην Τούμπα με ασφαλές σκορ!

Metrosport Team22 Ιουλίου 2024

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΑΝΟΣ ΜΠΟΥΖΑΣ
Αφήνουμε πλέον τα μπάνια και στρεφόμαστε στην Μπάνια…
Αυτή εβδομάδα αποτελεί το «εναρκτήριο λάκτισμα» για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις τις ομάδας, αλλά και για την αγωνία που σχεδόν σε μόνιμη βάσει περιβάλλει ή ακόμη και καταβάλει τους οπαδούς.

Σίγουρα το ενδιαφέρον και προσοχή στρέφονται πρωτίστως στον αγώνα της Τούμπας την Τετάρτη στις 8.30. Το ότι το πρώτο παιχνίδι γίνεται εντός έδρας οδηγεί προφανώς τον προπονητή του ΠΑΟΚ στο να προσπαθήσει η ομάδα να αποκτήσει ένα σαφές προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού αγώνα. Το θετικό και σχετικά ασφαλές αποτέλεσμα πετυχαίνει εκτός του να αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητες πρόκρισης, να εξοβελίσει τους φιλάθλους της Μπάνια Λούκα από την πίστη στην δική τους πρόκριση και να μειώσει την συμμετοχή ή τη δυναμική τους παρουσία στη ρεβάνς. 

Όσον αφορά για το πως ο ΠΑΟΚ θα παρουσιαστεί και αν θα έχει τη δυνατότητα με την έναρξη της χρονιάς να καταβάλει με σχετική άνεση έναν υποδεέστερο αντίπαλο, είναι η κυρίαρχη σκέψη που απασχολεί εμάς και τους φιλάθλους του Δικεφάλου. Το «κάθε αρχή και δύσκολη» ως ρητό του Ελληνικού λαού, εφαρμόζει ως έννοια πλήρως στο παιχνίδι της Τετάρτης.

Η άποψή μας είναι ότι θα παλέψει η ποιότητα με την αγωνιστικότητα. Δεν εννοούμε με την παραπάνω έκφραση ότι οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις. Ωστόσο λόγω της προετοιμασίας και του πρώτου παιχνιδιού δεν μπορούμε να ξέρουμε αν η ομάδα θα μπορέσει να φτάσει ως ένα σημείο την απόδοση που είχε στο τέλος του πρωταθλήματος. Θεωρούμε ότι το παιχνίδι της Τούμπας αποτελεί το κλειδί της πρόκρισης διότι ένα άσχημο αποτέλεσμα θα δώσει ποδοσφαιρική και ψυχολογική ώθηση στους αντιπάλους ποδοσφαιριστές και οπαδούς, να υπερκεράσουν τις δυνατότητές τους για να φτάσουν στην πρόκριση. Ο Δικέφαλος, ως γνωστόν θα παρουσιαστεί με μια προσθήκη και μια απουσία. 

Ο Μεϊτέ είναι εκτός ομάδος και ο Καμαρά εντός. Φυσικά αυτό δε σημαίνει ότι ο Καμαρά αντικαθιστά τον Μεϊτέ γιατί είναι εντελώς διαφορετικοί παίκτες στο χώρο του κέντρου. Είναι έργο του προπονητή να διασφαλίσει, όσο μπορεί, την οργανωτικά καλή και επιθετικά αποτελεσματική εμφάνιση της ομάδας. Η Τούμπα με τα 16.000 διαρκείας και τη δίψα των φιλάθλων δείχνει ότι θα γεμίσει παρά το γεγονός του ότι βρισκόμαστε στα μέσα Ιουλίου και η ζέστη είναι αφόρητη (ευτυχώς την Τετάρτη θα έχουμε πιο ήπιες συνθήκες).

Έχει αποδειχθεί, ιδίως την περυσινή χρονιά, ότι η παρουσία τους, δίνει στους παίκτες την ικανότητα να αντιδράσουν ακόμη κι όταν όλα στο ματς δείχνουν ότι είναι εναντίον τους (ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 3-2). Συμπερασματικά αναμένουμε με ιδιαίτερη προσμονή αλλά και αγωνία την πρώτη εμφάνιση που μπορεί να οδηγήσει στους 36 του πρωταθλητριών. Όσο αφορά τις μεταγραφές μετά τον Καμαρά σίγουρος δείχνει να είναι ο Ρώσος Τσαλόφ. Ένας αξιολογότατος επιθετικός περιοχής που ευελπιστούμε να ενσωματωθεί και να δώσει στην ομάδα τα γκολ που όλοι επιθυμούμε. Επίσης ο Δικέφαλος μπήκε δυνατά και για Τισουνταλί. Ένας ποιοτικός επιθετικός χαφ που μπορεί να αλλάξει και την εικόνα μιας ομάδας. Δύσκολη περίπτωση αλλά από τον κ. Σαββίδη όλα μπορείς να τα περιμένεις.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.