Πλέον χρειάζεται μια… ντουζίνα μεταγραφών!

Βασίλης Βλαχόπουλος20 Ιουλίου 2024

Δυσάρεστα συμπεράσματα προκαλεί μια ματιά στο depth chart του Άρη και παράλληλα αναδεικνύει την ανάγκη απόκτησης τουλάχιστον διψήφιου αριθμού ποδοσφαιριστών και μάλιστα αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί αν επιβεβαιωθούν οι φήμες περί νέων αποχωρήσεων.

Το τελευταίο έχει τη σημασία του γιατί είναι ξεκάθαρη η πρόθεση πώλησης του Λορέν Μορόν (αρκεί να ικανοποιηθούν οι οικονομικές απαιτήσεις της ΠΑΕ), όπως ασφαλώς και του Μανού Γκαρθία ο οποίος βρίσκεται στο στόχαστρο της Σπόρτιγκ Χιχόν. 

Παράλληλα, παραχωρήθηκε ο Μόζες Οντουμπάτζο ενώ λύθηκε το συμβόλαιο και με τον Νέβεν Τζούρασεκ. Κι έτσι, αν ρίξει κανείς μια ματιά στο ρόστερ, πέραν του ότι θα διαπιστώσει ότι θα έπρεπε να ήταν διαφορετικό και σίγουρα ενισχυμένο ενόψει της αναχώρησης της αποστολής για την Ολλανδία, θα διαπιστώσει ότι απαιτείται μια… ντουζίνα κινήσεων.

Ξεκινώντας από τη θέση του τερματοφύλακα, ο Χουλιάν Κουέστα δεν έχει καμία αίσθηση εσωτερικού ανταγωνισμού καθώς παραμένει κενή η θέση του δεύτερου γκολκίπερ. Στο δεξί άκρο της άμυνας, η απόφαση ενίσχυσης είναι δεδομένη αλλά δεν είναι από αυτές που επείγουν λόγω της παρουσίας τον Μοντόγια-Φατόρε. Στο δε αριστερό υπάρχει μόνο ο Φράνκο Φεράρι ο οποίος μάλιστα δεν άφησε και τις καλύτερες εντυπώσεις στην περσινή χρονιά, άρα χρειάζεται η απόκτηση βασικού αριστερού full back. Στο κέντρο της άμυνας, πληροφορίες αναφέρουν ότι σύντομα θα προστεθεί στόπερ για να πλαισιώσει τους Μπράμπετς, Βέλεθ, Ροζ και στην πραγματικότητα αυτός πρέπει να είναι αριστεροπόδαρος. Η μεγαλύτερη ανάγκη βρίσκεται στον άξονα της μεσαίας γραμμής καθώς δεν υπολογίζεται κανείς εκ των Πάβιτσιτς και Πάρντο. Απαιτείται η απόκτηση βασικού αμυντικού χαφ κι ενδεχομένως έως δύο ακόμη εσωτερικών μέσων για να πλαισιώσουν τους Ζουλ, Βλάντιμιρ Νταρίντα, Μανού Γκαρθία εφόσον ο τελευταίος παραμείνει στην ομάδα.

Στα επιθετικά άκρα, η επιστροφή του Αλβαρο Ζαμόρα προστέθηκε στις λύσεις των Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο αλλά η απόφαση της διοίκησης προβλέπει την προσθήκη δύο ακόμη ακραίων επιθετικών. Στη δε κορυφή της επίθεσης υπάρχει μόνο ο Λορέν Μορόν και με το σενάριο πώλησής του να υπερέχει κάθε άλλου. Στο ενδεχόμενο παραμονής του Ισπανού θα χρειαστεί η απόκτηση ενός ακόμη φορ και στο επικρατέστερο της παραχώρησής του, θα χρειαστούν δύο παίκτες για την κορυφή.

Από τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό ότι, πλέον από τους βασικούς αντιπάλους του Άρη είναι και ο χρόνος. Μπαίνοντας στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιούλη, η κλεψύδρα αδειάζει επικινδύνως και ήδη δεν έχουν επιτευχθεί δύο από τους στόχους που είχαν τεθεί. Ο πρώτος προέβλεπε την απόκτηση δύο-τριών παικτών στις αρχές της προετοιμασίας και ο δεύτερος τη συμπλήρωση του ρόστερ σε ποσοστό (τουλάχιστον) 70% πριν την αναχώρηση της ομάδας για τα φιλικά παιχνίδια στην Ολλανδία.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.