Με τις ευχές του μικρού Λέανδρου και της ACTNOW η Εθνική στη Γαλλία

Metrosport Team17 Ιουλίου 2024

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ, μετά τον φιλικό αγώνα με το Πουέρτο Ρίκο στη Θεσσαλονίκη, και ενδιάμεσο σταθμό τη Σερβία, θα ταξιδεύσει στη Γαλλία όπου θα διεκδικήσει μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Κατά την παρουσία της Εθνικής στη Θεσσαλονίκη, ο γνωστός σε όλους μας Λέανδρος, άτομο με οπτική αναπηρία που ενέπνευσε τον πατέρα του για τη δημιουργία της ACTNOW, που αναπτύσσει δράσεις για την προσβασιμότητα και την συμπερίληψη, επισκέφτηκε την αποστολή.

Στόχος της επίσκεψης να ενημερώσει τον κόουτς Σπανούλη και τους διεθνείς, για τους σκοπούς της ACTNOW και να ευχηθεί στο γκρουπ καλή επιτυχία. «Προσπαθήστε για το καλύτερο μπορείτε να φθάσετε ψηλά κόουτς και πρέπει να το πιστέψουν οι αθλητές» είπε ο Λέανδρος στον κόουτς Σπανούλη κατά διάρκεια της συζήτησης τους.

Ο Έλληνας κόουτς έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την ACTNOW, ευχαρίστησε τον Λέανδρο για τις ευχές του και παρέλαβε ένα έντυπο που είχε με αστική απεικόνιση την ελληνική σημαία και γραμμένη τη φάση «Καλή επιτυχία», με την μέθοδο Braille (η γραφή των ατόμων με οπτική αναπηρία).

«Θα το έχω μαζί μου, σ’ όλη τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, το δώρο σου και είμαι σίγουρος ότι θα μας φέρει γούρι, γιατί έχει μεγάλη θετική ενέργεια» υποσχέθηκε ο Σπανούλης στον Λέανδρο παρουσία του πατέρα του Φίλιππος Παπαχαραλαμπίδης, λίγο πριν τον αποχαιρετίσει.

Ο Λέανδρος έγινε ο πρωταγωνιστής, πριν από μερικά χρόνια, στο προωθητικό βίντεο της UEFA για την παγκόσμια καμπάνια «A Ball for All» (Μια Μπάλα για Όλους), με τον δημιουργό της Ηλία Μάστορα να εμπνέεται απ' αυτόν για την ειδική μπάλα που κουδουνίζει και ...βάζει γκολ υπέρ της συμπερίληψης των παιδιών με οπτική αναπηρία σε μια αγαπημένη συνήθεια όλων: το ποδόσφαιρο!

Ο Λέανδρος πριν από δύο χρόνια, σήκωσε την Τούμπα στο πόδι, όταν έστειλε το δικό του μήνυμα λίγο πριν από τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τη Μαρσέιγ για το Conference League, σκοράροντας με την ειδική μπάλα για άτομα με οπτική αναπηρία. Πέρυσι στο ΟΥΕΦΑ Σούπερ Καπ, συνόδευσε τον Χαάλαμ, κατά την είσοδο της Μάντσεστερ Σίτι στον αγωνιστικό χώρο.

OI ΣΚΟΠΟΙ ΤΗΣ ACTNOW

H ACTNOW είναι φορέας που μάχεται για την προσβασιμότητα και τη συμπερίληψη. Στην αγκαλιά του δέχεται καθημερινούς ανθρώπους της κοινωνίας. Ανθρώπους που τους ενώνει μια Ιδέα: να υπηρετήσουν τον Άνθρωπο και την Συμπερίληψη σε όλες τις εκφάνσεις και την Προσβασιμότητα σε όλες τις πτυχές της, για να παραδώσουν έναν κόσμο καλύτερο.

Γύρω από την ACTNOW (actnow.gr) συνασπίζονται εξαίρετοι άνθρωποι από τον χώρο των επιστημών, των τεχνών, του αθλητισμού, αλλά κυρίως της εργασίας και της δημιουργικότητας. Η εμπειρία και οι εξειδικευμένες γνώσεις τους βοηθoύν το έργο του φορέα που στόχο έχει να ευαισθητοποιηθούν όλο και περισσότεροι στην συμπερίληψη και την προσβασιμότητα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.