Τα… «μαθήματα» από τον ρεαλιστή Νταρίντα και μία φτηνή δικαιολογία

Βασίλης Μάστορας15 Ιουλίου 2024


Όπως τα δάχτυλα του χεριού δεν είναι όλα ίδια, έτσι και ο τρόπος σκέψης των ποδοσφαιριστών διαφέρει. Ο Νταρίντα αντέχει σε πολλές συγκρίσεις. Είναι ένας ακούραστος εργάτης μέσα στον αγωνιστικό χώρο, που συμμετέχει στην 11άδα, σε όποιο ρόλο κι αν του ζητήσει ο προπονητής, που έχει ταλέντο και ποιότητα σκέψης. Εχει δηλαδή όλο το… «πακέτο». Ο τρόπος σκέψης, ή η αθλητική κουλτούρα ενός ποδοσφαιριστή επηρεάζει και την προσφορά του μέσα στο γήπεδο. Ο Βλαντιμίρ Νταρίντα, δεν είναι ο ποδοσφαιριστής που θα χαλάσει τον κόσμο για μία σε βάρος του απόφαση του διαιτητή. Οσο άδικη κι αν είναι. «Σπάει» τα… κοντέρ σε κάθε αγώνα και δεν αφήνει σημείο του γηπέδου απάτητο. Είναι το ποδοσφαιρικό «εργαλείο» το οποίο το θέλει ο κάθε προπονητής στην ομάδα του. Πολύτιμος και συνεργάσιμος.

Ο Νταρίντα μίλησε εφ’ όλης της ύλης στους εκπροσώπους του Τύπου που επισκέφτηκαν το αθλητικό κέντρο της Πτολεμαΐδας. Και όσα είπε αποτελούν τροφή για σκέψη. Πολύτιμο οδηγό για την επόμενη ημέρα του Αρη. Χωρίς κραυγές, κορώνες για αδικίες και τσιτάτα που ενθουσιάζουν τον κόσμο. Καθαρές κουβέντες γεμάτες νόημα.

Το πρώτο μήνυμα του Τσέχου, ότι ο Αρης θα πρέπει να παραδειγματιστεί από τα λάθη του. «Πρέπει να σκεφτόμαστε θετικά, να μάθουμε από αυτά που έγιναν και να μην κάνουμε ξανά τα ίδια λάθη» δήλωσε και έβαλε το πραγματικό στόχο της ομάδας για τη νέα χρονιά. Χωρίς, περιστροφές και… ντρίμπλες: «Για μας ο στόχος είναι ξεκάθαρος. Να βρεθούμε μέσα στις πρώτες τέσσερις ομάδες και να παίξουμε στα Playoffs και να διεκδικήσουμε διακρίσεις». Ο στόχος του Αρη λοιπόν η 4άδα. Οσο για την αποβολή του στον Τελικό του Βόλου, η τοποθέτηση του ήταν ρεαλιστική κι όπως αρμόζει σ’ έναν επαγγελματία που σέβεται τη δουλειά που κάνει: «Ήταν πολύ σκληρό. Ήξερα ότι δεν θα μπορούσα να αλλάξω την απόφαση, επειδή ήταν δεύτερη κίτρινη κάρτα και δεν θα γινόταν έλεγχος στο VAR».

Και η πρόκληση για τη νέα χρονιά, χωρία έωλα αφηγήματα: «Μέσα από αυτή την απώλεια να βγούμε δυνατοί και να αποδείξουμε ότι αξίζαμε κάτι καλύτερο».

Και στο τέλος η απάντηση σ’ όλους εκείνους οι οποίοι υποστήριζαν ότι ο Αρης τα έκανε όλα καλά πέρυσι, που δεν προτίμησε την οργανωμένη προετοιμασία, αλλά να γίνει «περιοδεύον θίασος», για λόγους που μόνο η διοίκηση γνωρίζει. «Νομίζω ότι ο τρόπος που το κάνουμε φέτος (την προετοιμασία) είναι καλύτερα για μας. Το ότι είμαστε εδώ στην Πτολεμαΐδα είναι καλύτερο που βρισκόμαστε μακριά από τη Θεσσαλονίκη, γιατί μπορούμε να είμαστε συγκεντρωμένοι και να δουλέψουμε πιο σκληρά».

Αυτά είναι τα κέρδη για το κάθε γκρουπ που δεν παραβιάζει τους κανόνες που ακολουθούν όλες οι ομάδες στην προετοιμασία. Κάτι που δε σεβάστηκε πέρυσι ο Αρης και τα αποτελέσματα φάνηκαν κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου.

Ο Αρης λοιπόν έκανε μία διορθωτική ενέργεια στο κομμάτι της προετοιμασίας, αλλά θα πρέπει να κάνει ακόμη περισσότερα σε θέματα οργανωτικά και ενίσχυσης του ρόστερ. Μέχρι στιγμής στο κομμάτι αυτό, δεν έχει δείξει αποτέλεσμα, των πιθανών ενεργειών του. Οπότε είναι δικαιολογημένη η ανησυχία του κόσμου του. Και επειδή πάντα θα πρέπει να υπάρχει ένα επιχείρημα προκειμένου να δικαιολογηθεί η καθυστέρηση, το νέο αφήγημα μιλάει για τον άπλετο χρόνο που έχει μπροστά του ο Αρης, λόγω έλλειψης ευρωπαϊκών υποχρεώσεων. Η προετοιμασία όμως συνεχίζεται και οι μισοί ποδοσφαιριστές του ρόστερ θα πάνε σε άλλη γη σ’ άλλα μέρη και το Πρωτάθλημα αρχίζει στις 17 Αυγούστου. Μήπως ο Αρης θα πρέπει να βιαστεί; Ε;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.