Παλαιοί και νέοι παίκτες... Στην εξίσωση της επιτυχίας του Πρωταθλητή!

Αρις Νικολάκης04 Ιουλίου 2024

Τα λέγαμε και πέρυσι. Να τα πούμε κι εφέτος. Μην περιμένετε, εάν περιμένετε, από τούτη εδώ την άποψη, να βγάλετε συμπεράσματα περί της αγωνιστικής κατάστασης του Πρωταθλητή. Ακόμη κι από τους φιλικούς αγώνες κατά την διάρκεια της προετοιμασίας κάποιες εντυπώσεις απλά, εμείς διαμορφώνουμε. Σοβαρές εντυπώσεις και συμπεράσματα; Από έναν ή δυο φιλικούς αγώνες πριν τον πρώτο επίσημο αγώνα του. Κι αυτές αλλά κι αυτά με πολλές επιφυλάξεις. Η προετοιμασία κι οι φιλικοί της αγώνες παρέχουν... υλικό προς έρευνα και μελέτη αποκλειστικά και μόνον στον προπονητή.

Με άλλα λόγια; Δεν περιμένουμε την προετοιμασία και τους φιλικούς αγώνες, για να εκτιμήσουμε τον Τάισον ή τον Ντεσπόντοφ ή τον Οζντόεφ. Γνωρίζουμε καλά, πολύ καλά την ισχύ καθενός εξ αυτών. Και ναι, περιμένουμε από τον Λουτσέσκου πως και πότε θα την φθάσει στο μάξιμουμ, για να αξιοποιηθεί ανάλογα. Γενικά είναι εύλογο, να περιμένουμε την αύξηση απόδοσης από ουκ ολίγους παίκτες. Έχουν κάθε λόγο κι αιτία πλέον, για να προσεγγίσουν την καταγεγραμμένη στο βιογραφικό τους. Δεν έχουν λόγο κι αιτία, για να μην το πράξουν εφέτος. Όταν μάλιστα, πέρυσι δεν το έπραξαν επίσης, άνευ λόγου κι αιτίας.


Περιμένουμε βέβαια, για να αντιληφθούμε τη βελτίωση της λειτουργίας του Πρωταθλητή και σε προωθητικό και σε ανασταλτικό επίπεδο. Ναι μεν, με περίσσια μαγκιά - ιδιαίτερα την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ με την καταπληκτική εκτός έδρας, επίδειξη της - ενθρονίσθηκε και στέφθηκε Πρωταθλητής αλλά... Αν και κατά γενική ομολογία έπαιξε την καλύτερη μπάλα στο Πρωτάθλημα, δεν είχε σταθερότητα στην απόδοση ισχύος. Είχε αγώνες στους οποίους είχε κάτω του μετρίου απόδοση ισχύος. Και μετρούσε πολλά, πάρα πολλά ατομικά λάθη. Μέτρησε τελικά, 1023 λάθη ο Πρωταθλητής. Ήταν πρωτοπόρος στην σχετική στατιστική κατηγορία. Ε, εμείς δε λέμε πως τον τιμά ιδιαίτερα το γεγονός. Εσείς;

Όταν μάλιστα, ο Πρωταθλητής προετοιμάζεται για το... σμόκιν του Τσάμπιονς Λιγκ... Μετρά στην εμφάνιση του και το παραμικρό ψεγάδι. Οφείλει, για μην μείνει ξανά, μανά στις πρόβες και να εμφανισθεί επιτέλους, στα σαλόνια της εκθαμβωτικής διοργάνωσης, να είναι αψεγάδιαστος.

Ως εκ τούτων εμείς θεωρούμε πως όπως απαραίτητες είναι οι μεταγραφικές ενισχύσεις, ανάλογα απαραίτητες είναι κι οι διορθώσεις κι οι βελτιώσεις στη λειτουργία του Πρωταθλητή. Και για να είμαστε απόλυτα αληθείς κι ακριβείς; Ακόμη κι οι καλύτερες εικόνες του περυσινού Πρωταθλητή με τα έντονα χρώματα μαγκιάς του... Δεν αρκούν για την πορεία του εφέτος κι εντός κι εκτός συνόρων. Ανέβηκε ο πήχης. Πλήθυναν οι απαιτήσεις.

Δεν μπορεί μήτε καν ο ίδιος ο Λουτσέσκου, να έχει ως στόχο την προετοιμασία, για να φτιάξει εφέτος μία ανάλογη με πέρυσι - έστω και των πλέι οφ - ομάδα. Ο Λουτσέσκου έχει ως στόχο - και δε χωρά κουβέντα περί τούτου - την προετοιμασία μίας κατά πολύ, πάρα πολύ καλύτερης ομάδας εφέτος από πέρυσι. Η επιτυχία του στόχου του... Στόχου του Οργανισμού του Πρωταθλητή και μεγάλη προσδοκία του κόσμου του... Εξαρτάται κυρίως... Ναι, όπως το διαβάζετε... Κυρίως, από τις βελτιώσεις και τις διορθώσεις - με την υπογραφή του Ρουμάνου - στη λειτουργία του υφιστάμενου Πρωταθλητή. Για να έρθουν, να “κουμπώσουν” οι μεταγραφικές ενισχύσεις. Και να εκτοξεύσουν την απόδοση ισχύος τού Πρωταθλητή.

Με λίγα λόγια; Οφείλει ο Πρωταθλητής, να ενισχυθεί με νέους παίκτες. Οφείλει, να ενισχυθεί και με την αύξηση της απόδοσης ισχύος παλαιώνπαικτών. Αυτή είναι η εξίσωση της επιτυχίας του Πρωταθλητή...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.