Καταγγελία: «Επιχειρήθηκε συγκάλυψη του θέματος Αυγενάκη»

Metrosport Team03 Ιουλίου 2024

Στο Metropolis 95.5 μίλησε ο Κωνσταντίνος Διαμαντής πρόεδρος της ομοσπονδίας συλλόγων εργαζομένων στις υπηρεσίες των αεροδρομίων. Μίλησε για τον πρώην υπουργό αθλητισμού και αγροτικής ανάπτυξης, τον Λευτέρη Αυγενάκη και το επεισόδιο στο οποίο πρωταγωνίστησε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Με έναν υπάλληλο του αεροδρομίου.

Ο κ. Διαμαντής στις δηλώσεις του, στην εκπομπή “Στη Σέντρα” είπε τα εξής: “Είχαμε κάποιες ανώνυμες καταγγελίες από την Κυριακή. Είδαμε και το βίντεο. Έπρεπε να τις διερευνήσουμε την υπόθεση αυτή. Το περιστατικό έγινε την περασμένη Παρασκευή. Εάν δεν το βγάζαμε εμείς, το πιθανότερο θα ήταν ότι δεν θα έβγαινε ποτέ.

Πρέπει να διευκρινίσω ότι ανώνυμες καταγγελίες είχαμε από την Κυριακή από μέλη της ομοσπονδίας. Αρχίζαμε να εξετάζουμε την πολύ σοβαρή υπόθεση. Στοιχειοθετήσαμε πως κάτι έγινε πολύ σοβαρό με τον τέως υπουργό. Όταν ήμασταν σίγουροι, καταλάβαμε πως όντως κάτι συνέβη. Ο τέως υπουργός διέψευσε πως υπήρξε βιαιοπραγία. Αλλά το βίντεο δείχνει πολύ καθαρά τι συνέβη. Εμείς δεν μιλήσαμε με τον συνάδελφό μου. Το τηλέφωνο του συναδέλφου μου, όλες αυτές τις ημέρες ήταν κλειστό.

Το θέμα είναι ότι επιχειρήθηκε μία συγκάλυψη του θέματος. Επειδή βγήκε η καταγγελία, ο τέως υπουργός αναγκάστηκε να ζητήσει μια συγγνώμη. Η βία και η εκμετάλλευση των εργαζομένων από έναν υπουργό στον χώρο της εργασίας είναι απαράδεκτη. Δεν δεχόμαστε την συγγνώμη. Η συγγνώμη έγινε κατόπιν πίεσης. Αλλά εγείρονται και άλλα ερωτήματα.

Ένα πολύ βασικό ερώτημα: Για ποιον λόγο δεν βγήκε η εταιρία για να καλύψει τον εργαζόμενο; Και δέχθηκε το χτύπημα στον εργαζόμενο; Γιατί δεν καταγράφηκε στο αστυνομικό τμήμα του αεροδρομίου το περιστατικό; Μάθαμε ότι ο πρώην υπουργός κλωτσούσε καρέκλες και έκανε άνω κάτω το αεροδρόμιο. Υπάρχει καταγγελία ότι έλεγε: “μην με ακουμπάς, έχω βουλευτική ασυλία, η μετάθεσή σου είναι σίγουρη”, έλεγε σε αξιωματικό της αστυνομίας. Από έναν υπουργό που διατέλεσε και έβγαλε νόμο κατά της βίας, είναι αδιανόητα πράγματα. Ειδικότερα ένας υπουργός δεν μπορεί να συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο”.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.