ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Προσέξτε! Από την pole position ξεκινά εφέτος ο Πρωταθλητής

Αρις Νικολάκης03 Ιουλίου 2024

Άρχισαν τα ...ιδιαίτερα στην προετοιμασία! Καλός οιωνός. Αποφασισμένος κι εφέτος - είπαμε: Καλός οιωνός - ο Ρουμάνος να το παλέψει και “με” και “δίχως” επερχόμενες λογικά,, την εισροές στο ρόστερ του. Αφήνοντας στην ευχή του Θεού - Αυτός ξέρει μόνον τι ξημερώνει επί του θέματος, για τον Πρωταθλητή - τις εκροές. 

Επικεντρωμένος στις αξιοποιήσεις, την ...τρίτη διάσταση των μεταγραφικών, ο Ραζβάν Λουτσέσκου τα είπε, όπως αυτός τα λέει, με τον Ιβάν Νάσμπεργκ και τον Γουίλιαμ Εκόνγκ. Ο Νορβηγός δεν αποτέλεσε κατά κανόνα στήριγμα του Πρωταθλητή. Όντας μακριά από την εικόνα του βιογραφικού του. Ο Νιγηριανός πάνω που θα επιχειρούσε, να προσεγγίσει την εικόνα του βιογραφικού του... Εκεί τα έκανε μαντάρα στο Κόπα Άφρικα με τους ερασιτεχνισμούς του.

Αμφότεροι πάντως, είναι “υλικά” για την εφετινή συνταγή του Ραζβάν Λουτσέσκου. Και ναι μεν, προσδοκά κι άλλα. Εύλογα πράττει αλλά... Συνάμα κάλλιο πέντε και στο χέρι, παρά δέκα και καρτέρι. Είναι δυο αμυντικοί οι οποίοι, σύμφωνα με τα βιογραφικά τους, οφείλουν πολλά, πάρα πολλά στον Πρωταθλητή.

Ορθά πράττει ο Ραζβάν Λουτσέσκου και δεν αφήνει τίποτε στην τύχη. Το πάλεψε πέρυσι. Από τα μαλλιά του πιάσθηκε, όταν απειλήθηκε με πνιγμό. Όπου μαλλιά του, διαβάστε παρακαλούμε: Θωμάς Μουργκ και Θωμάς Κεντζιόρα. Δυο μεταγραφές από το πουθενά, Έργο Ρουμάνου προπονητή. Χριτς, χρατς.

Τα έχουμε πει. Έχουμε αποδώσει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Έχουμε αποθεώσει (και) περί τούτου τον προπονητή του Πρωταθλητή. Έγραψε ιστορία με τη μαγκιά του αλλά... Μέχρι εδώ. Νέο κεφάλαιο και γι’ αυτόν και για την ομάδα του. Δεν αντιγράφεται,. Γράφεται

εξ αρχής. Άλλα τα δεδομένα, άλλες οι απαιτήσεις... Δεν είναι ίδιοι οι καιροί.

Ως εκ τούτου - επιμένουμε εμείς - δεν είναι κάθε ημέρα Πασχαλιά. Το Τσάμπιονς Λιγκ δεν είναι Κόνφερενς Λιγκ. Δεν είναι το ίδιο να ξεκινάς στην pole position και να θέλεις, να την κρατάς από το να ξεκινάς ... Τρώγοντας την σκόνη των άλλων.

Με λίγα λόγια; Το ξέρουν και οι πέτρες. Ο βαθμός δυσκολίας για τον Πρωταθλητή ξέφυγε από την ατμόσφαιρα. Στην στρατόσφαιρα έφθασε. Τι σημαίνει; Χρήζει ξεχωριστής υποστήριξης. Και με εισροές μελλόντων και με αξιοποιήσεις παρόντων.

Έτσι, υποθέτουμε πως εάν κι εφ’ όσον ο Πρωταθλητής πάρει κι από τον Γουίλιαμ Εκόνγκ κι από τον Ιβάν Νάσμπεργκ, όσα δύνανται, να δώσουν... Αυτές οι δυο αξιοποιήσεις θα είναι ισοδύναμες με δυο εισροές στο ρόστερ του. Έτσι, υποθέτουμε εμείς. Προσθέτοντας

στην υπόθεση μας και την πιθανότατα θετική εξέλιξη για τον Ιωμά Κεντζιόρα... Διαφαίνονται σοβαρές προοπτικές στα μετόπισθεν!

Τούτο πάντως, με την διαγραφόμενη απειλή αποχώρησης του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη. Ο δυναμικός διεθνής, ο οποίος προσέγγισε πέρυσι τα όρια κολοσσιαίας απόδοσης, παραμένει στο στόχαστρο σοβαρών δυνάμεων της Μπουντεσλίγκα. Εμείς ουδεμία εξέλιξη αποκλείουμε

εάν κι εφ’ όσον υπάρξει πρόκριση του Πρωταθλητή στην τελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Κι ουχί μόνον για τον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη. Δεν αποκλείουμε και για άλλους παίκτες ανάλογα υψηλότατης κλάσης. Ο νοών νοείτω...

Δος ημίν σήμερον, λέει το “Πάτερ Ημών”. Δεν θα το αλλάξουμε εμείς για... Μεθαύριο! Βλέποντας και κάνοντας είναι μία στρατηγική η οποία πέρυσι απέδωσε ωφελώντας τον Πρωταθλητή. Γιατί να μην τον ωφελήσει κι εφέτος προσαρμοζόμενη στα τρέχοντα δεδομένα και στις τρέχουσας απαιτήσεις;

Και... Προσέξτε. Από την pole position ξεκινά εφέτος ο Πρωταθλητής! Θα είναι ο στόχος όλων, μα όλων ανεξαιρέτως των αντιπάλων του. Γι’ αυτό χρήζει κι εισροών παικτών κι αξιοποιήσεων παικτών. Υπό την ευκρινή απειλή στον ορίζοντα του για εκροές...

ΥΓ 1: Στα λαγούμια τους επέστρεψαν, όσοι ξιφουλκούσαν για την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών. Τώρα που οι επικεφαλής της γειτονικής χώρας ξεσαλώνουν βαυκαλιζόμενοι για την ντεμέκ μακεδονική καταγωγή των Αλβανών, Σλάβων και λοιπών ...φυλών κατοίκων της.

ΥΓ 2: Στα λαγούμια τους κι όσοι ωμά και κυνικά την επέβαλαν. Ευρωπαϊκή Ένωση κι ΗΠΑ εκτίθενται. Κάτι ψελλίζουν Σοβαρή κουβέντα δεν αρθρώνουν για όσα γελοία συμβαίνουν στα Σκόπια αλλά... Είπαμε. Βρήκαν κι έκαναν ερήμην του ελληνισμού απανταχού της γης!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.