ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Και ο Κοτάρσκι στη λίστα των πωλήσεων με τον κόσμο του ΠΑΟΚ εύλογα να προβληματίζεται

Δημήτρης Μπούζας01 Ιουλίου 2024

Πολλές φορές στο παρελθόν σας έχω ενημερώσει (για να έχετε κι εσείς μια ιδία), με ποιο τρόπο οι υπεύθυνοι των ΠΑΕ πλασάρουν προς τα έξω επικίνδυνες ιδέες και προθέσεις τους, οι οποίες γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι είναι κόντρα στο λαϊκό αίσθημα. Το κάνουν πολύ εύκολα και σχεδόν πανομοιότυπα χρησιμοποιώντας φίλα προσκείμενους (για τον οποιοδήποτε λόγο) εκπροσώπους της ενημέρωσης.

Οι τελευταίοι αναλαμβάνουν την ευθύνη και το ρίσκο και όντας ιδιαίτερα εκπαιδευμένοι στα του ρόλου του… λαγού, φέρνουν πάντοτε σε αίσιο πέρας τις αποστολές τους. Οι οποίες αποσκοπούν μονοδιάστατα στο να μετρηθούν σε πρώτο στάδιο οι αντιδράσεις του κόσμου, για μια είδηση – όπως προαναφέραμε – αντιοπαδική. Πρόσφατο δείγμα; Η περίπτωση Κωνσταντέλια. Οι «λαγοί» την πλασάρουν με χίλιους δυο τρόπους, υπερβάλοντας και καταθέτοντας μια άποψη ότι πρόκειται για μια σπουδαία πώληση. Στην περίπτωση αυτή όμως, η αντίδραση του κόσμου ήταν τόσο σφοδρή, που υποχρεώθηκαν να βάλουν την ουρά κάτω από τα σκέλια και να λακίσουν.

Ωστόσο την κυρίως αποστολής τους την πέτυχαν κι αυτή δεν ήταν άλλη από το να μετρήσουν την αντίδραση του ΠΑΟΚτσήδικου κόσμου. Είναι αλήθεια ότι οι ΠΑΕ προσπαθούν να διατηρήσουν τα στεγανά τους με αυστηρούς όρους. Αυτό επισήμως. Γιατί ανεπισήμως η διατήρηση των στεγανών είναι ένα καλαμπούρι, πραγματικά είναι για γέλια. Κι αυτό, γιατί οι μη φίλα προσκείμενοι και υπεύθυνοι εκπρόσωποι της ενημέρωσης, εύκολα τα παραβιάζουν με έναν πολύ απλό τρόπο. Παρακολουθώντας και αποκωδικοποιώντας τα όσα γράφουν και διακινούν οι φίλα προσκείμενοι συνάδελφοι τους. Πριν από πολύ καιρό όλη αυτή την ιστορία την είχα αναλύσει με περισσότερα παραδείγματα και επιχειρήματα. Χαρακτηρίζοντας τους συγκεκριμένους «φίλα προσκείμενους» ως άτυπα γραφεία τύπου των ΠΑΕ. Δείτε τι ακριβώς συνέβη και με τον νεαρό Τζίμα.

Ο δανεισμός μπήκε αιφνιδιαστικά, συνοδευόμενος και πάλι με σημαντικά πλεονεκτήματα για τον παίκτη. Έκαναν το λάθος όμως και παραλήρησαν την περίπτωση με τον αντίστοιχο δανεισμό του Κωνσταντέλια. Στον οποίο ο Γιάννης είχε την ευκαιρία να παίξει μόνο σε 7 παιχνίδια και ευτυχώς γύρισε στην Τούμπα, πήρε τις ευκαιρίες δίπλα σε έναν χαρισματικό παίκτη τον Τάισον και πολλαπλασίασε την χρηματιστηριακή του αξία. Ο Τζίμας όμως έγινε πακέτο ενώ θα μπορούσε φέτος να πάρει τις ευκαιρίες που έπρεπε και που δικαιούνταν. Πάμε όμως στα σημερινά και εξόχως αποκαλυπτικά και τα οποία συγκλίνουν στον προϊδεασμό μιας πιθανής πώλησης του Κοτάρσκι. Οι «λαγοί» βγήκαν σιγά – σιγά στην αρχή και διακριτικά, αποκαλύπτοντας το ενδιαφέρον ομάδων για τον Κοτάρσκι, αλλά και την απόρριψη από την ΠΑΕ του ΠΑΟΚ των πρώτων προσφορών, τις οποίες θεωρούσαν πολύ χαμηλές (περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ). Δεν πέρασε όμως πολύς χρόνος και οι ίδιοι «λαγοί» επανέρχονται και πάλι με απορρίψεις προσφορών για τον ίδιο λόγο.

Σε καμία όμως από τις προτάσεις ωστόσο δεν γράφτηκε ή δεν αναφέρθηκε ότι ο Κοτάρσκι δεν πωλείται. Αντίθετα αφήνοντας ελεύθερο να εννοηθεί ότι ήταν προς πώληση. Σκεφτείτε το λίγο. Επιπρόσθετα σε μια νεότερη εξέλιξη, ο φίλα προσκείμενος «λαγός» αναφέρθηκε μάλιστα σε ένα συγκεκριμένο ποσό, στο οποίο ο ΠΑΟΚ θα ήταν σύμφωνος και μπορούσε να το κουβεντιάσει (τα 6 εκατομμύρια ευρώ). Εδώ προκύπτει το ερωτηματικό, τίνος την άποψη και θέση μετέφερε; Απάντηση ασφαλώς δεν περιμένουμε, γιατί δεν πρόκειται να πάρουμε. Να προχωρήσουμε παρακάτω; Μάλλον δεν υπάρχει λόγος.

Ας πάρουμε όμως μια ανάσα, την χρειαζόμαστε κι αυτό γιατί η μεταγραφική δραστηριότητα στον πρωταθλητή Ελλάδας τείνει να εξελιχθεί σε καταθλιπτική. Οι καθυστερήσεις επιμένουν, ο χρόνος περιορισμένος και οι υποχρεώσεις άμεσες. Μεϊτέ, Κετζιόρα σε αποτελμάτωση, ουδέν νεότερο για τον Μπρέιθγουεϊτ και το μόνο φως στο τούνελ είναι το ενδιαφέρον από Αραβική ομάδα για τον Σαμάτα. Τίποτα περισσότερο.

ΥΓ1: Τα πράγματα για την ΑΕΚ είναι αρκετά δύσκολα σε ότι αφορά την παραμονή του κορυφαίου παίκτη της Πινέδα. Όπως όλα δείχνουν, τον πρώτο λόγο τον έχουν οι μανατζαρέοι που βρήκαν πρόταση την οποία δεν αρνήθηκε ο παίκτης.

ΥΓ2: Ο υποψήφιος και σίγουρος πρόεδρος της ΕΠΟ παίρνοντας θέση για τα όσα συνέβησαν στις εκλογές της Σούπερ Λίγκα, διευκρινίζει ότι δεν υπήρχε καμία συμφωνία με τον Ολυμπιακό σε ότι αφορά την ΕΠΟ. Συμφωνούμε απόλυτα. Γιατί στην ΕΠΟ η κατάσταση είναι διαμορφωμένη έτσι λόγω της χρυσής κληρονομιάς που άφησε ο Ιβάν, την οποία ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε ποτέ να την αναστρέψει. Ήδη τρεις βορειοελλαδίτες, Γραμμένος, Ζαγοράκης και Γκαγκάτσης, επιλογές Ιβάν βρέθηκαν και θα βρεθούν στον προεδρικό θώκο. Αυτό το τελευταίο επαληθεύει του λόγου του αληθές. Άλλο ΕΠΟ και άλλο Σούπερ Λίγκα. Ο Μαρινάκης βγήκε με την ψήφο του ΠΑΟΚ πρόεδρος του Συνεταιρισμού και εκ του νόμου μάλιστα καθίστανται και αντιπρόεδρος στην ΕΠΟ. Αποκτά και θεσμικό ρόλο! Η ανίερη συμπόρευση είναι γεγονός και κρίνεται ως μεγάλο και ιστορικό λάθος. Ασφαλώς και δεν υπάρχει συμφωνία για την ΕΠΟ, γιατί το επαναλαμβάνουμε η διαμορφωμένη κατάσταση είναι μπετόν αρμέ… για την ώρα. Δεν ξέρουμε για αργότερα.

ΥΓ3: Άθλιο και προβοκατόρικο δημοσίευμα (πρωτοσέλιδο σε έντυπο ερυθρόλευκης επιρροής) θέλει τον Σαββίδη να «συνωμοτεί» συνεργαζόμενος με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, για την ανατροπή της Κυβέρνησης! Επιβάλλεται άμεση αντίδραση από πλευράς ΠΑΕ, ενημέρωση του Ιβάν και δημόσια απάντηση και καταδίκη του κατάπτυστου αυτού δημοσιεύματος.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.