Δολοφονία Νάσου: «Συνήθως το δικαστήριο κάνει δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα»

Metrosport Team01 Ιουλίου 2024

Στο Metropolis 95.5 μίλησε ο γνωστός ποινικολόγος Μπάμπης Αποστολίδης και κλήθηκε να σχολιάσει την εισήγηση του εισαγγελέα για τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης στον αδικοχαμένο Νάσο Κωνσταντίνου.

Αυτό που ασφαλώς προέχει, είναι η τελική απόφαση του δικαστηρίου. Θα κάνει δεκτή το δικαστήριο την εισήγηση του εισαγγελέα για καταδίκη των κατηγορουμένων; Ναι ή όχι; Σε κάθε περίπτωση ο κ. Αποστολίδης στις δηλώσεις του, στην εκπομπή “Στη Σέντρα” είπε τα εξής:

“Δεν την παρακολούθησα την δίκη για να έχω μία ολοκληρωμένη άποψη. Δεν ξέρω εάν αυτοί ήταν οδηγοί του διερχόμενου αυτοκινήτου ή τον κυνηγούσαν τον άτυχο φίλαθλο. Συνήθως οι εισαγγελικές προτάσεις γίνονται δεκτές. Δεν μπορείς βέβαια να προβλέψεις οτι θα τον χτυπούσε αυτοκίνητο. Θα πρέπει να είναι πολύ ισχυρή η αιτιολογία. Ιδίως για την θανατηφόρα έκθεση. Η έκθεση είναι αδίκημα δόλου. Δεν ξέρω εάν μπορεί να καταλογισθεί αυτή η πρόθεση στους δράστες. Συνήθως το δικαστήριο κάνει δεκτή την πρόταση – εισήγηση του εισαγγελέα.

Αν κάποιος είναι μέσα στο δικαστήριο μπορεί να συμφωνήσει με την πρόταση του εισαγγελέα. Βαδίζουμε σε μία λεπτή διαχωριστική γραμμή. Τον κυνηγούσαν. Εάν δεν τον κυνηγούσαν δεν θα έβγαινε στον δρόμο.

- Ποια ποινή προβλέπεται για τους κατηγορούμενους μετά την εισήγηση του εισαγγελέα;

“Το εφετείο δεν μπορεί να βάλει παραπάνω ποινή από αυτή που έβαλε ο πρώτος βαθμός. Δηλαδή εννέα χρόνια. Δεν είχαν μπει φυλακή οι δράστες. Με τα εννέα χρόνια, εάν είναι αυτή η ποινή, στα τρία χρόνια θα είναι έξω. Επειδή είναι πράξη και τα τρία χρόνια είναι εξαγοράσιμη. Εάν κριθούν ως ένοχοι…. Ας περιμένουμε να ακούσουμε την τελική απόφαση του δικαστηρίου”.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.