Θεσσαλονίκη: 30 διαμερίσματα του δήμου σε ευάλωτους πολίτες

Metrosport Team26 Ιουνίου 2024

Η επέκταση των προγραμμάτων που εξασφαλίζουν στέγαση σε ευάλωτες οικογένειες βρέθηκαν - μεταξύ άλλων - στο επίκεντρο της συνάντησης της υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφίας Ζαχαράκη, με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Στέλιο Αγγελούδη.

Η υπουργός αναφέρθηκε στο κοινό πρόγραμμα που τρέχει το υπουργείο σε συνεργασία με τον δήμο Θεσσαλονίκης και τον δήμο Αθηναίων και το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης για αξιοποίηση στέγης με κοινωνικό σκοπό. «Η Θεσσαλονίκη θα πρωταγωνιστήσει το επόμενο διάστημα. Τριάντα διαμερίσματα που ανήκουν στην δημοτική αρχή ή είναι δημόσια διαμερίσματα θα διατεθούν μετά από ανακαίνιση σε άτομα ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Ο δήμος πρωταγωνιστεί στην εύρεση κατοικιών για τους ανθρώπους που το έχουν άμεση ανάγκη, αξιοποιώντας ευρωπαϊκούς πόρους» υπογράμμισε η κ. Ζαχαράκη.

Σύμφωνα με την υπουργό αυτές τις ημέρες βγαίνει ο εργολάβος του διαγωνισμού, έτσι ώστε 30 διαμερίσματα τα οποία ανήκουν στην δημοτική αρχή να διατεθούν μετά από ανακαίνιση σε άτομα από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Αναφερόμενη στο πρόγραμμα «Κάλυψη» αντίστοιχου περιεχομένου, για το οποίο, όπως είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ζήτησε διεύρυνση του προγράμματος, τόνισε ότι «αυτό αφορά αστέγους αλλά και ανθρώπους που είναι σε επισφαλή στέγαση. Μετά το σπίτι μπορεί να τους βρει ο δήμος και εργασία».

«Ο δήμαρχος ζήτησε διεύρυνση και είμαι θετική σε αυτό όπως και για το πρόγραμμα "Στέγαση και Εργασία " που αφορά άστεγους αλλά πλέον με τις αλλαγές που κάναμε αφορά και ανθρώπους που είναι σε επισφαλή στέγαση και να τους βρει και εργασία», ανέφερε η υπουργός. Σύμφωνα με την κ. Ζαχαράκη, οι πόροι του προγράμματος έχουν αυξηθεί από τα 10 εκατ. ευρώ στα 15 εκατ. για να προσθέσει χαρακτηριστικά: «Θεωρούμε ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης θα είναι ένας πολύ δυναμικός συμπρωταγωνιστής σε αυτό το πρόγραμμα».

Για τη βρεφονηπιακή φροντίδα, η κ. Ζαχαράκη τόνισε πως ο δήμος Θεσσαλονίκης θα μπορεί να αξιοποιεί τα προγράμματα του υπουργείου από το Ταμείο Ανάκαμψης για νέες θέσεις εργασίας σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, έτσι ώστε να μπορούν να ενεργοποιούνται τα ανάλογα voucher.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης σε δηλώσεις του τόνισε ότι τα ζητήματα κοινωνικής πολιτικής αποτελούν προτεραιότητα για τη νέα δημοτική αρχή. «Είχα την ευκαιρία να θέσω μια σειρά προβληματισμών και αιτημάτων στην υπουργό και κάναμε μια εκτενή συζήτηση. Σε άλλα από αυτά βρέθηκαν λύσεις και σε άλλα έχουν δρομολογηθεί συνεργασίες με σκοπό να υπάρξει το μέγιστο δυνατό θετικό αποτέλεσμα», συμπλήρωσε.


Η κ. Ζαχαράκη που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για το Europride εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό, θα συναντηθεί και με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, ενώ θα συναντηθεί και με τη νέα διοίκηση του Κέντρου Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας για το οποίο το υπουργείο αύξησε την χρηματοδότηση στα 4 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.