Από το «Καρυπίδη πούλα», μέχρι τις αλλαγές στην οργανωτική δομή

Βασίλης Μάστορας22 Ιουνίου 2024

Ερμηνεύοντας κάποιος τα όσα δήλωσε ο σύμβουλος διοίκησης της ΠΑΕ Άρης (έτσι αυτοαποκαλείται εσχάτως), Θόδωρος Καρυπίδης, στην πρόσφατη συνέντευξη του, η εξεύρεση συμπαίκτη που τόσο πολύ διαφημίστηκε, ήταν μία λάθος εκτίμηση. Ή επί το επιεικέστερων μία προσπάθεια να αγοράσει χρόνο η διοίκηση.

 Η λογική λέει ότι αν κάποτε υπάρξουν εξελίξεις στην ΠΑΕ θα έχουν να κάνουν με την εξαγορά της πλειοψηφίας των μετοχών και όχι με την μετοχική σύμπραξη κάποιου επιχειρηματία. Δεν υπάρχει λόγος κάποιος ο οποίος έχει χρήματα και θέλει να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο να συμπράξει με τη νυν διοίκηση. Είναι πολύ εγωιστικό να το πιστεύει αυτό ο κ. Καρυπίδης.

Οπότε μέχρι νεωτέρας η ΠΑΕ Άρης θα συνεχίσει να διοικείται με τις αρχές του συμβούλου διοίκησης. Ακούστηκε πολλές φορές ή γράφτηκε στα social media, στο πρόσφατο παρελθόν, η προτροπή στην διοίκηση να πουλήσει την ΠΑΕ. Είναι μία επιθυμία μεγάλου μέρους του κόσμου του Άρη, ο οποίος είναι απογοητευμένος από τα τεκταινόμενα στην ομάδα. Η πώληση όμως δεν είναι εύκολη υπόθεση. Εξαρτάται από την πρόθεση του ιδιοκτήτη και από την ύπαρξη ενδιαφερόμενου αγοραστή. Και επειδή όλα κρίνονται από τον ιδιοκτήτη, πολλές φορές κι όταν υπάρχει ενδιαφερόμενος, δεν δημοσιοποιείται το ενδιαφέρον του και «χαλάει» το deal με το καλημέρα.

Άρα τα όποια σχέδια γίνονται για τον νέο Άρη, θα έχουν αφετηρία τον τρόπο σκέψης του συμβούλου διοίκησης.

Και εδώ είναι το κομβικό σημείο για τη νέα χρονιά. Έχω την άποψη ότι το κλίμα μπορεί να αλλάξει στην ομάδα, να μειωθεί η εσωστρέφεια και να επιστρέψει η αισιοδοξία, μόνο αν η διοίκηση δείξει εμπράκτως ότι πήρε τα μηνύματα.

Το έχω γράψει και στο πρόσφατο παρελθόν, ότι ο κ. Καρυπίδης έχει παίξει όλα τα επικοινωνιακά του χαρτιά και πλέον είναι προβλέψιμος. Η πλειοψηφία του κόσμου του Άρη αντιλαμβάνεται τι μπορεί να υποκρύπτει η κάθε του κίνηση κι έτσι την αντιμετωπίζει αναλόγως. Άρα δεν έχει τα περιθώρια χρόνου που είχε στο παρελθόν για να παίξει με τη νοημοσύνη του κόσμου. 

Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα πρέπει να κάνει σοβαρές κινήσεις και πέρα από τις γνωστές μεθοδολογίες του παρελθόντος. Να δείξει εμπράκτως ότι τα όσα υποσχέθηκε για restart στην οργάνωση, να τα υλοποιήσει. Oχι κάνοντας αυτό που ο ίδιος θεωρεί σωστό, αλλά αντιγράφοντας τα σοβαρά οργανωμένα ποδοσφαιρικά κλαμπ. Εκείνα τα οποία μπορεί να μην πετυχαίνουν κάθε χρόνο τον στόχο τους, αλλά κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο προκειμένου να μειώσουν τους κινδύνους της αποτυχίας. 

Ο κόσμος του Άρη, που έχει υψηλό κριτήριο, θα επικροτήσει τις αλλαγές σε οργανωτικό επίπεδο, ακόμη και σε βάρος του ρόστερ. Άλλωστε η διοίκηση πέταξε πολλά εκατομμύρια σε μεταγραφές που δεν πρόσφεραν σχεδόν τίποτε, ενώ θα μπορούσε να αξιοποιήσει αυτά τα χρήματα περισσότερο παραγωγικά. Θα ήταν άδικη η ισοπέδωση της διοικητικής παρουσίας του κ. Καρυπίδη, αλλά εχθρός του καλού πάντα είναι το καλύτερο. Περισσότερο μάλιστα στο ποδόσφαιρο. Υπάρχουν διοικητικοί παράγοντες που πήραν δεκάδες τίτλους και τελικώς έφυγαν από τις ομάδες τους αποδοκιμαζόμενοι. Ο κόσμος θέλει πάντα το καλύτερο και κυρίως καθαρές κουβέντες. Και το τελευταίο θα πρέπει να το έχει πάντα στο μυαλό του κ. Καρυπίδης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.