Δύο χρόνια από την τελευταία ενημέρωση για τη Νέα Τούμπα

Metrosport Team21 Ιουνίου 2024

Ρεπορτάζ: Γ.Καστάνης, Γ.Ζαΐρης

Από την πρώτη στιγμή η ασπρόμαυρη ΠΑΕ είχε ενημερώσει τον κόσμο του Δικεφάλου πως μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου θα κάνει γνωστές τις όποιες εξελίξεις για την Νέα Τούμπα. Μάλιστα στο paokfc.gr υπάρχει το «ΝΕΟ ΓΗΠΕΔΟ» όπου πατώντας εκεί μπορεί να δει κανείς όλα όσα αφορούν το συγκεκριμένο project. Σήμερα λοιπόν συμπληρώνονται δυο χρόνια από την τελευταία φορά που η ασπρόμαυρη ΠΑΕ έβγαλε δελτίο Τύπου για την Νέα Τούμπα.

Δυο χρόνια χωρίς κάποια νεότερη επίσημη ενημέρωση πέρα από τις τοποθετήσεις του μέχρι πρότινος CEO, Μάκη Γκαγκάτση που σε κάθε γενική συνέλευση των μετόχων της ασπρόμαυρης ΠΑΕ τόνιζε πως υπάρχει πρόθεση από τον Ιβάν Σαββίδη να κάνει το νέο γήπεδο και προφανώς κανείς αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει.

Αλλά σε κάθε περίπτωση αυτή η «σιωπή» δυο πλέον ετών είναι θέμα συζήτησης, ανεξάρτητα του αν όλοι ελπίζουν πως κάποια στιγμή θα έχουμε εξελίξεις.

Για την ιστορία όμως πρέπει να αναφέρουμε τι ακριβώς είχε συμβεί δυο χρόνια πριν, ακριβώς τέτοια μέρα στην Τούμπα. Θα παραθέσουμε ακριβώς τι είχε γράψει στο δελτίο Τύπου η ασπρόμαυρη ΠΑΕ (όπως μπορείτε να το διαβάσετε στην επίσημη ιστοσελίδα της): «Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και το σχήμα εταιριών SALFO-Populous υπέγραψαν τη συμφωνία για τη μελέτη του masterplan και του business plan για τη Νέα Τούμπα και παρουσίασαν στο κοινό το project που θα τρέξει το επόμενο διάστημα». Η πρόταση ολοκληρώνεται με το επόμενο διάστημα. Και διαβάζουμε πιο κάτω: «Μετά την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος που άνοιξε το δρόμο για την ανέγερση της Νέας Τούμπας, ξεκίνησε και επίσημα το πρωί της Τρίτης (21.06) η επόμενη φάση της διαδικασίας που περιλαμβάνει τις μελέτες που θα εξασφαλίσουν τις αναγκαίες αδειοδοτήσεις κατασκευής».

Στη συνέντευξη Τύπου εκείνη τη μέρα ο Μάκης Γκαγκάτσης σημείωσε: «Πρόκειται για μια από τις πιο ιστορικές μέρες στην ιστορία του ΠΑΟΚ, μια μέρα που την περιμέναμε καιρό. Μια μέρα που αποτελεί το πρώτο βήμα για την κατασκευή της Νέας Τούμπας. Μια μέρα που χωρίς τον ευεργέτη και ηγέτη του συλλόγου, τον Ιβάν Σαββίδη δεν θα την μνημονεύαμε καν. Το όραμά του, η επιμονή του μας έφερε εδώ, κάτι που είχε πει από την πρώτη μέρα και το κάνει πραγματικότητα. Τεράστια μέρα για τον ΠΑΟΚ, για την Θεσσαλονίκη για όλους μας» .

Σήμερα συμπληρώνονται δυο χρόνια από αυτή τη δήλωση όπως και από εκείνη που είχε κάνει ο κύριος Δημογιάννης, Υπεύθυνος Εγκαταστάσεων και Ανάπτυξης Κτηριακών Υποδομών: «Στόχος μας είναι να είμαστε στο νέο γήπεδο το 2026 και είναι ένας στόχος ρεαλιστικός».

Εκείνη τη μέρα επίσης υπήρξε μια εντυπωσιακή δήλωση, την οποία έκανε ο project director του έργου, Δημήτρης Μουτσάκης: «Μετά την ολοκλήρωση του κόνσεπτ, σε έξι μήνες θα είναι έτοιμη και η οικοδομική άδεια. Θεωρώ ότι μέσα στο καλοκαίρι του 2023 θα έχουμε την οικοδομική άδεια».

Σε κάθε περίπτωση αυτή ήταν η τελευταία επίσημη ενημέρωση από την ασπρόμαυρη ΠΑΕ, πριν από δυο ακριβώς χρόνια. Όταν δηλαδή στις 21 Ιουνίου 2022, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου, διαβάσαμε όλα τα παραπάνω.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.