«Πατήστε γκάζι» για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεων

Δημήτρης Μπούζας20 Ιουνίου 2024

Δραματική θα το έλεγα επιβεβαίωση του χθεσινού μας σχολίου η… «είδηση» ότι ο ΠΑΟΚ αποσύρει το ενδιαφέρον του για τον Μεϊτέ! Και αυτό έγινε παρά τις αλλεπάλληλες διαβεβαιώσεις ότι η συγκεκριμένη «περίπτωση» ήταν τελειωμένη και ότι επιπρόσθετα απέμεναν τα τυπικά για την ολοκλήρωση της. Διαβεβαιώσεις επίσημες. Το σίριαλ Μεϊτέ τράβηξε πολύ καιρό. Κι αυτό είτε το θέλουμε είτε όχι, μας υποχρεώνει στην περίπτωση του να υπενθυμίσουμε τα όσα χθες καταθέσαμε και τα οποία αφορούσαν αποκλειστικά την «διαχείριση» της πολύ σημαντικής υπόθεσης των μεταγραφών. Το να υπενθυμίσουμε τις συγκεκριμένες απόψεις δεν είναι καθόλου δύσκολο, από τη στιγμή που αυτό έγινε μόλις χθες.


Αναφερθήκαμε με λεπτομέρειες στις ικανότητες όσων αναλαμβάνουν τις ευθύνες διαχείρισης μιας τόσο σημαντικής αποστολής, που δεν διαφέρουν σε τίποτα από τις αντίστοιχες των εύστροφων και έμπειρων διπλωματών. Τα όποια λάθη γίνονται στα μεταγραφικά παζάρια στοιχίζουν ακριβά και δεν θα πρέπει να επαναλαμβάνονται. 

Στην περίπτωση Μεϊτέ εκείνο που προκαλεί και ανησυχεί είναι η μακαριότητα με την οποία επαναλαμβάνονταν η σιγουριά του «τελειωμένου». Αλήθεια από που τόση σιγουριά; Και γιατί έπρεπε να περάσει τόσος χρόνος για να γίνει αντιληπτό ένα «κενό» ή μια τρύπα» που έκανε μπαμ από μακριά; Ασφαλώς και δεν υποστηρίζουμε πως έπρεπε ο ΠΑΟΚ να υποκύψει στις όποιες ασύμφορες απαιτήσεις, όμως χρειάστηκε τόσος χρόνος και τόσες επίσημες διαβεβαιώσεις για ένα τόσο εκκωφαντικό μπαμ;

Πάμε όμως παρακάτω, προσθέτοντας την καλοπροαίρετη παρατήρηση πως οι ανανεώσεις συμβολαίων Μεϊτέ, Κετζιόρα και των υπολοίπων, ξεκίνησαν καθυστερημένα. Το τάιμινγκ ήταν λάθος. Έπρεπε να προνοήσουν τις όποιες δυσκολίες υπήρχε πιθανότητα να βρουν μπροστά τους. Ένας έξυπνος «διαχειριστής» θα τις ξεκινούσε ακόμα και από τα πλέι οφ, περίοδο στην οποία τα πάντα κυλούσαν ψυχολογικά τόσο ομαλά, με τους παίκτες απόλυτα ικανοποιημένους και την ευκαιρία μοναδική για να υπάρξουν προσυμφωνίες, που εύκολα θα μπορούσαν να κατοχυρωθούν από τότε.

 Ο Μεϊτέ λοιπόν χάθηκε όπως και κάποιοι άλλοι που εμφανίστηκαν στο προσκήνιο σαν υποψήφιοι. Εναλλακτικές κατά πάσα πιθανότητα υπάρχουν. Το πρόβλημα είναι πως θα προσεγγιστούν και με ποιο τρόπο θα διασφαλιστούν έγκυρες συμφωνίες.

Ελπίζουμε να μην υπάρξουν παρόμοιες προσεγγίσεις με εκείνες οι οποίες αρχειοθετήθηκαν από την έναρξη τα μεταγραφικής σεζόν. Όσο για το ότι υπάρχει χρόνος ακόμη, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι απεριόριστος. Καλό θα ήταν οι υπεύθυνοι να «πατήσουν το γκάζι» και να μην σηκώσουν το πόδι τους μέχρι το φινάλε. Ένα φινάλε που θα σημαίνει ότι η ομάδα ενισχύθηκε σημαντικά και σοβαρά, με παίκτες ποιότητας όπως ο Μαντί Καμαρά. 

Ο Ο Χρήστος Καρυπίδης ανέλαβε τεχνικός διευθυντής, ο Κυριάκος Κυριάκος εκπρόσωπος της ΠΑΕ σε ΕΠΟ και Σούπερ Λιγκ, ο Γιώργος Θεοδωρίδης τιμ μάνατζερ, με την Γκοντσάρεβα να παραμένει το νούμερο ένα. Χθες έφτασε και ο Λουτσέσκου, ο οποίος στο αεροδρόμιο προέβη σε δηλώσεις, οι οποίες είχαν σαν βασικό στόχο τον Κωνσταντέλια, τον οποίο εξύμνησε βέβαια, ενώ στην ερώτηση που του έγινε για την επέκταση συμβολαίου του Κετζιόρα, είπε «πιστεύω θα τον έχουμε μαζί μας στο ξεκίνημα της προετοιμασίας».

ΥΓ1: Η κλήρωση θεωρείται και είναι βατή. Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Μπάνια Λούκα από τη Βοσνία ή Εγκνάτια από την Αλβανία. Το πρώτο παιχνίδι στην Τούμπα στις 23 Ιουλίου.

ΥΓ2: Πολύ σύντομα θα έχουμε και νεότερα για την περίπτωση του Μπρέιθγουεϊτ. Δίνει το τελευταίο παιχνίδι με την ομάδα του και ανάλογα με το αποτέλεσμα, θα αποφασίσει για το μέλλον του. Ο ΠΑΟΚ τον προορίζει για την θέση του σέντερ φορ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.