Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Βάρης-Κορωπίου: Στις αυλές των σπιτιών οι φλόγες

Metrosport Team19 Ιουνίου 2024

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα στη Βάρης - Κορωπίου και σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, ήδη έχει μπει στις αυλές των σπιτιών, με την πυροσβεστική και τους κατοίκους που έχουν παραμείνει κοντά στις οικίες τους να προσπαθούν να την κρατήσουν μακριά. 


 Η φωτιά ξέσπασε μεταξύ της Ευελπίδων και της περιοχής Νταμάρια, στο 16ο χλμ. της Βάρης-Κορωπίου και φαίνεται ότι ξεκίνησε από ξερά χόρτα και κάποια δέντρα και επεκτάθηκε σε μάντρα με σκάφη. Kitsi Για τη φωτιά εστάλη μήνυμα 112 σε πολλές περιοχές της Αττικής για ετοιμότητα, ενώ υπάρχει και δεύτερο 112 για απομάκρυνση όσων βρίσκονται στις περιοχές Λαμπρικά και Κίτσι.

 Για την κατάσβεση της φωτιάς έχουν σπεύσει στο σημείο 42 πυροσβέστες με 16 οχήματα, ενώ επιχειρούν παράλληλα 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, ενώ οι δυνάμεις αναμένεται να ενισχυθούν.


Εκτροπές στην κυκλοφορία

 Λόγω της εκδήλωσης πυρκαγιάς στην περιοχή του Κορωπίου, διενεργούνται εκτροπές στην κυκλοφορία των οχημάτων στις παρακάτω οδικές αρτηρίες:

 - Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου και Ηρακλειδών

 - Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου και Λεωφόρος Αγίας Μαρίνας

 - Έξοδος Αττικής Οδού προς Κορωπί



 Σύμφωνα με τον δήμαρχο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης κ. Κωνσταντέλλο, πρόκειται για μία περιοχή που είναι στα όρια του δήμου, ανήκει στον δήμο Κρωπίας, είναι αραιοκατοικημένη και δίνεται μεγάλη μάχη από τους πυροσβέστες και από αέρος με συνδρομή εναέριων μέσων. Στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι και γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τις επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής, ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Κωνσταντέλλος η φωτιά ξεκίνησε στις δύο σήραγγες που υπάρχουν στο σημείο και εξαπλώθηκε γρήγορα, ενώ κινείται ανατολικά.


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.