Εκμεταλλευτείτε το ασπρόμαυρο «χρυσάφι»

Metrosport Team13 Ιουνίου 2024

Ο Δικέφαλος του Βορρά κατέκτησε φέτος τρία στα τέσσερα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα. Αναφερόμαστε φυσικά στο πιο εντυπωσιακό πρωτάθλημα όλων των εποχών που διεκδίκησε και άρπαξε ο Τάισον, ο Κωνσταντέλιας, ο Ζίφκοβιτς και οι συμπαίκτες του αλλά και αυτά που οι μικρότερες ηλικίες έφεραν στην Τούμπα. Η άκρως αυτή επιτυχημένη χρονιά φώτισε την σκέψη και αναστάτωσε θετικά όλους τους ΠΑΟΚτσήδες φιλάθλους. Ο τίτλος πρωταθλήματος ήρθε και θα μείνει για πάντα στην Τούμπα.

Από δω και πέρα η ομάδα και οι φίλαθλοι ναι μεν διατηρούν στο πίσω μέρος του μυαλού τους τη μεγάλη επιτυχία αλλά πλέον η σκέψη αλλά και η διάθεσή τους εξαρτάται από το επερχόμενο μέλλον. Όταν είσαι πρωταθλητής και έχεις «τοποθετηθεί» στους δυνατούς του «νέου πρωταθλητριών» της Ευρώπης επιβάλλεται να διεκδικήσεις την πρόκρισή σου στους 36 μετά από την αντιμετώπιση τριών ομάδων στα προκριματικά και τα πλέι οφ, που θεωρητικά είναι πιο αδύναμες από τη δική σου. Το ότι την χρονιά που προηγήθηκε πέτυχες κάτι το πολύ δύσκολο σου προσδίδει πνευματική δύναμη αλλά φυσικά δεν επαρκεί για να πετύχεις τον πολυπόθητο στόχο. Η παραμονή των παικτών που ο προπονητής θεωρεί χρήσιμους ή και πολύτιμους είναι το πρώτο στάδιο που η τωρινή διοίκηση καλείται να αντιμετωπίσει και να επιλύσει θετικά.

Απ’ ότι μας φανερώνουν η μέχρι τώρα ενδείξεις δε θεωρούμε ότι θα υπάρξει κάποιο σημαντικό πρόβλημα. Το δεύτερο στάδιο είναι η αύξηση συμβολαίων. Κωνσταντέλιας, Κοτάρσκι όπως και οι «ξένοι» που επιθυμούν συμβόλαιο κοντά σε αυτό που τους έδινε η πρώην ομάδα τους, θεωρούμε και ελπίζουμε ότι θα ικανοποιηθούν. Από κει και πέρα εισερχόμαστε σε ένα ποδοσφαιρικό παζλ που η διοίκηση θέλει να επιλύσει προκειμένου να παρουσιάσει ακόμη πιο ισχυρό σύνολο από τον περυσινό και να επιτύχει τον πρώτο σημαντικό στόχο που είναι η πρόκριση στους 36 των πρωταθλητριών.

Σε όλα τα μέσα επικοινωνίας, από τα πιο σημαντικά και μεγάλα έως τα πιο μικρά και τοπικά, διαβάζουμε για υποψήφιους. Ούτε στις πρόσφατες εκλογές στα ονόματα των υποψηφίων δεν δόθηκε τόσο μεγάλη προσοχή που κατέληξε στο συναίσθημα της αδημονίας για τον ερχομό νέων ποδοσφαιριστών. Μια οχτάδα παικτών με περισσότερες, λιγότερες ή και μηδενικές πιθανότητες: Καμαρά, Ετζούκε, Τσιφτσής, Χάρτελ, Μπρέθγουεϊτ, Άλμκβιστ, Λιβάγια, Γκέλορ Κανγκά, διαμορφώνουν τις έως τώρα … ενασχολήσεις όχι μόνο των διοικούντων αλλά και όλων των μέσων ενημέρωσης που προαναφέραμε. Εμείς από την πλευρά μας και λόγω της «αγωνίας» που έχει ο κόσμος, δεχόμαστε πληθώρα μηνυμάτων προκειμένου να γίνει γνωστή μια απόκτηση ποδοσφαιριστή. Δεχόμαστε αρνητικά σχόλια όταν γράφουμε για παίκτες διότι αυτοί δεν καταλήγουν στον ΠΑΟΚ αλλά επίσης δεχόμαστε και αρνητικά σχόλια όταν δε γράφουμε τίποτε: «Δεν έχει επαφές ο ΠΑΟΚ , δεν έκανε προσφορά;»

Η ψυχολογία του κόσμου αλλά και η δική μας σε αυτό το στάδιο είναι «μπερδεμένη» και το μόνο που μπορούμε και επιβάλλεται να κάνουμε είναι τα εξής: να περιμένουμε για τις τελικές κινήσεις αλλά ενδιάμεσα αν δούμε καθυστερήσεις ή δυσκολία απόκτησης παικτών, με τη δημοσιογραφική δυνατότητα να «σπρώχνουμε» τους υπευθύνους ώστε να τηρήσουν την λογική του χρόνου απόκτησης παικτών. Δεν πρέπει και ελπίζουμε ότι δε θα δούμε να αποκτούνται παίκτες τις τελευταίες μέρες των μεταγραφών ενώ ο ΠΑΟΚ θα έχει δώσει(😉)  μέχρι 6 αγώνες για να προκριθεί στους 36. Η περυσινή χρονιά ήταν από χρυσάφι για την κατάκτηση του τίτλου και η αρχή της φετινής πρέπει να διαθέτει το «χρυσάφι» για την έγκαιρη απόκτηση παικτών και ενίσχυση του Δικεφάλου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.