Κούμαν: «Μπαρτσελόνα και Ντε Γιονγκ ευθύνονται για τον τραυματισμό του»

Metrosport Team13 Ιουνίου 2024

Ο προπονητής της Ολλανδίας, Ρόναλντ Κούμαν ανέφερε πως ο τραυματισμός του Φρένκι ντε Γιονγκ που τον έθεσε εκτός Euro, οφείλεται τόσο στον παίκτη όσο και τη Μπαρτσελόνα.

Μετά τη νίκη της Ολλανδίας επί της Ισλανδίας με 4-0 ο Κούμαν κατηγόρησε τη Μπαρτσελόνα ότι χρησιμοποίησε επίμονα τον Ντε Γιονγκ παρά τον τραυματισμό στον αστράγαλο.

«Δεν έχει νόημα να απαντάμε σε ερωτήσεις για θέματα που δεν είναι πλέον επίκαιρα. Δεν έχουμε μιλήσει για αυτό από τότε που φτάσαμε εδώ. Φυσικά, εξαρτάται και από τον ίδιο τον παίκτη. Έχω μιλήσει και με τον Φρένκι για αυτό, αλλά αυτό παραμένει μεταξύ εμένα και του παίκτη. Έχω λίγο περισσότερες πληροφορίες, αλλά έχω τελειώσει με αυτό τώρα».

Να σημειωθεί πως, ο μέσος Τεούμ Κοουπμέινερς αποκλείστηκε επίσης λόγω τραυματισμού στη βουβωνική χώρα. Ο 61χρονος προπονητής κάλεσε μόνο έναν αντικαταστάτη, τον αριστερό ακραίο μπακ της Μπορούσια Ντόρτμουντ, Ίαν Μάατσεν και είπε ότι το έκανε επειδή δεν ήθελε να διαταράξει τη δυναμική εντός της ομάδας.

«Ο Ίαν Μάατσεν ήταν ήδη στην προεπιλογή, είναι ένας πολυλειτουργικός παίκτης που έχει μείνει εκτός δράσης μόλις μια εβδομάδα. Όλες οι άλλες επιλογές έχουν φύγει εδώ και τρεις εβδομάδες, δεν ξέρω πού είναι όλες. Μέσα σε αυτούς τους 25 παίκτες που απομένουν μπορούμε να πάμε προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Παίζουμε με τρεις χαφ και έχουμε πέντε. Και μπορείς πάντα να μετακινήσεις κάποιον ένα σημείο πίσω ή κάποιον από τα μπακ μία γραμμή μπροστά. Δεν θα είναι ποτέ δικαιολογία σε αυτό το τουρνουά, ό,τι κι αν συμβεί, να μην έχω καλέσει έναν 26ο παίκτη», είπε ο Κούμαν.

«Έχω αποφασίσει για την ενδεκάδα για την Κυριακή στο Αμβούργο απέναντι στους Πολωνούς. Αλλά δεν θα τελειώσουμε αυτό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με τους 11 παίκτες με τους οποίους θα ξεκινήσουμε την Κυριακή. Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός σε αυτόν τον όμιλο».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.