Στο θέμα του Παλέ πρέπει να βρεθεί μια «τίμια» λύση

Βασίλης Βλαχόπουλος29 Μαΐου 2024

Λίαν συντόμως και για την ακρίβεια, κατά τη διαδικασία αδειοδότησης της ΚΑΕ Άρης, είναι δεδομένο ότι θα επανέλθει στην επικαιρότητα το ζήτημα του Αλεξανδρείου, ίσως όμως αυτή η περίοδος είναι η καταλληλότερη για την εύρεση σοβαρής και τίμιας λύσης. Σοβαρής ως προς την εξυπηρέτηση του βασικού κανόνα της οικονομίας (προσφορά και ζήτηση) και τίμιας βάσει της εικόνας που παρουσιάζει η Πολιτεία στο τελευταίο διάστημα, δηλαδή, του ανοιχτοχέρη που προσφέρει προϋποθέσεις ανάπτυξης σε άλλες ΚΑΕ όπως είναι οι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και ΑΕΚ. Κάποια στιγμή θα πρέπει (κυρίως) η Πολιτεία να υπολογίσει ποιος φορέας κρατά αυτό το γήπεδο συνυπολογίζοντας και τι προσφέρει.


Το Αλεξάνδρειο είναι ένα πεπαλαιωμένο γήπεδο το οποίο απαιτείται να εκσυγχρονιστεί και προς αυτήν την κατεύθυνση είναι αναγκαία η συνεργασία Πολιτείας και ΚΑΕ Άρης. Πρόσφατα, αθλητής φιλοξενούμενης ομάδας (μου) έλεγε για τα αποδυτήρια των φιλοξενουμένων και αναρωτήθηκε για το πώς έχουν «εγκριθεί» από κλιμάκια ελέγχου των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Δεν έχει άδικο. Η άποψή του δεν μου προκάλεσε την παραμικρή εντύπωση, απέφυγα να του πω ότι η κατάσταση είναι χειρότερη σε άλλους εσωτερικούς χώρους οι οποίοι παραμένουν αναξιοποίητοι και με φουσκωμένους τοίχος από την υγρασία.

Καθώς λοιπόν η Πολιτεία προσπαθεί να λύσει το σοβαρό ζήτημα της συντήρησης κρατικών εγκαταστάσεων – πράττοντας ορθώς – βασιζόμενη στην ατομική πρωτοβουλία και σε επενδύσεις των ιδιοκτησιών των ομάδων και στο πλαίσιο αυτό εμφανίζεται εξαιρετικά γενναιόδωρη, ας ασχοληθεί και με το θρυλικό Παλέ με σκοπό να δοθεί σοβαρή και τίμια λύση. 

Αυτή δεν προϋποθέτει μόνο την αξιοποίηση χώρων αλλά και τη δυνατότητα στην ΚΑΕ Άρης να προχωρήσει σε εμπορικές συμφωνίες οι οποίες θα είναι ωφέλιμες για κάθε πλευρά. Να προχωρήσει δηλαδή στη δαπάνη χρημάτων αλλά με την προοπτική επιστροφής αυτών. Το ζήτημα λοιπόν δεν είναι μόνο το τι ζητάει η Πολιτεία αλλά και το τι προσφέρει. Το Αλεξάνδρειο δεν είναι σύγχρονο γήπεδο, είναι απαραίτητη η εκπόνηση σχεδίου για να πλησιάσει στα σχετικά πρότυπα αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει η Πολιτεία να λειτουργήσει προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.