Το φουσκωμένο ποτάμι της επικαιρότητας για τα μάτια της ΕΠΟ και τα... αετόπουλα!

Δημήτρης Μπούζας29 Μαΐου 2024

Θα μπορούσαμε να πούμε πως η… επικαιρότητα η αθλητική υποχρεώθηκε να αφήσει κάποιο χώρο που ήταν ήδη κατειλημμένος από τις ξεχωριστές περιπτώσεις της κατάκτησης του εθνικού πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ και πολύ πρόσφατα από την τεράστια ευρωπαϊκή επιτυχία του Παναθηναϊκού, ώστε να πληροφορηθεί έγκαιρα η κοινή γνώμη τις όποιες εξελίξεις εμφανίστηκαν στο προσκήνιο και αξιολογήθηκαν αντικειμενικά σαν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες.

Στον τίτλο μας όλες αυτές τις εξελίξεις τις χαρακτηρίζουμε σαν ένα «φουσκωμένο ποτάμι», εκτιμώντας την πίεση και την ένταση από την οποία συνοδεύονται, αλλά και τους κινδύνους που ελλοχεύουν στη διάρκεια της πορείας τους, ανεξάρτητα της κατάληξης τους. Ξεκινώντας από τα πλέον ακίνδυνα και ανώδυνα, οφείλουμε να σταθούμε στην περιρέουσα μεταγραφική δραστηριότητα, η οποία ξεκίνησε με κάποιες ανιχνευτικές κινήσεις. 

Σε ότι αφορά τους «πέντε» της κορυφής, αρχής γενομένης από τον πρωτοπόρο, βλέπουμε ένα ξεκίνημα από ενδιαφέρουσες – προφανώς και βατές – διεκδικήσεις. Είναι ανανεώσεις βασικών παικτών που κρίνονται ως απαραίτητοι (Μεϊτέ, Κετζιόρα, Σβαμπ), αλλά και ορισμένες από την ελληνική αγορά (Θυμιάτης, Τσιφτσής, Λιάβας).

Οι προαναγγελθείσες υψηλού επιπέδου και απαραίτητες όπως όλα δείχνουν θα καθυστερήσουν, θα λέγαμε ευλόγως, γιατί οι διαδικασίες θα είναι πιο χρονοβόρες. Η δευτεραθλήτρια ΑΕΚ πέρασε προς τα έξω δηλώσεις του Αλμέιδα οι οποίες δείχνουν ότι θα περιοριστεί η Ένωση σε λίγες συμπληρωματικές κινήσεις. Έτσι ακριβώς τις χαρακτηρίζουν οι κύκλοι της διοίκησης. Με τον τρίτο στη βαθμολογία Ολυμπιακό, έχοντας μπροστά του τον σημερινό τελικό να μην έχει ακόμη ασχοληθεί δικαιολογημένα για αυτό το πολύ σοβαρό που τον περιμένει. Κι αυτό δεν είναι άλλο από τις έξι περιπτώσεις ανανεώσεων με υψηλότατες ρήτρες. 

Ο κυπελλούχος Παναθηναϊκός εξέπληξε με μία κίνηση του, που δύσκολα μπορεί να εξηγηθεί. Κι αυτή δεν είναι άλλη από το να σπεύσει να κλείσει την πόρτα που άφησε ανοιχτή ο κορυφαίος παίκτης του και εκ των πολυτιμότερων Μπερνάρ, μετά την κατάκτηση του κυπέλλου.

Η διοίκηση εξέδωσε ανακοίνωση αδιαφορώντας για το τι είπε ο Μπερνάρ και σφράγισε δια παντός την πόρτα, που οδηγούσε σε μία επανεκτίμηση της τόσο σοβαρής αυτής υπόθεσης. Τέλος, για τον Άρη τα πράγματα είναι διαφορετικά και δυσκολοδιαχειρίσιμα. Ως εκ τούτου η πίστωση χρόνου θεωρείται δίκαιη και αναγκαία. Ανεξάρτητα όμως των όποιων δυσκολιών, είχαμε χθες την ανακοίνωση ανανέωσης και παραμονής του πολύτιμου Κουέστα.

Στο φουσκωμένο ποτάμι της επικαιρότητας μπαίνει και ο παρασκηνιακός σκληρός ανταγωνισμός για τα… «μάτια της ΕΠΟ». Με τον θεωρούμενο φαβορί Μάκη Γκαγκάτση να μην έχει εκστομίσει την παραμικρή λέξη σε ότι αφορά τα όσα του αποδίδουν. Προφανώς να παρακολουθεί όλες τις διεργασίες να μετράει τα κουκιά και όντας σίγουρος πλέον για την επικράτηση του, να προχωρήσει σε υπεύθυνη επιβεβαίωση της υποψηφιότητας του. Το ίδιο συμβαίνει και με την αντίπερα όχθη και τον φερόμενο ως αντίπαλο Δημήτρη Μελισσανίδη, που κι αυτός μέχρι στιγμής δεν άνοιξε τα χαρτιά του. 

Τέλος, οι αναμενόμενες προ καιρού διώξεις για τα κακουργήματα των μαφιόζων του παράνομου στοιχηματισμού και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, φάνηκαν… επιτέλους στον ορίζοντα. Η καταιγίδα συνήθως έρχεται και προειδοποιεί με αστραπές και βροντές. 

Ήδη διέρρευσαν στην δημοσιότητα τα ονόματα των διωκόμενων, με τους δημοσιογράφους που τα έχουν στην κατοχή τους και παρακολουθούν από κοντά το θέμα, να ανεβάζουν στους ιστότοπους που διαθέτουν τα αρχικά των ονοματεπωνύμων τους και άλλα χαρακτηριστικά ενδεικτικά στοιχεία, τα οποία μπορούν να αποτελέσουν τον πρώτο μπούσουλα εντοπισμού. Τα ονόματα επισήμως και νομίμως αναμένονται εντός των ημερών. Ασφαλώς κάποιοι έχουν χάσει τον ύπνο τους, γιατί σκύβοντας πάνω από τα πρώτα στοιχεία, είναι σαν να βλέπουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη.

ΥΓ: Νέος θρίαμβος από τα αετόπουλα. Πανελλήνιοι πρωταθλητές για μια ακόμη φορά οι παίκτες της Κ-17 του ΠΑΟΚ. Υπέταξαν τον Ολυμπιακό, πήραν την κούπα και έρχονται να την βάλουν δίπλα στη μεγάλη. Είναι αλήθεια πως έφαγαν πολύ κλωτσιά και δεν προστατεύτηκαν από έναν διαιτητή, ο οποίος ομολογουμένως προσπάθησε να μην ξεφύγουν τα πράγματα. Απλές ισορροπημένες και ενδεικτικές του ήθους και του ιδίου και των παικτών του, οι δηλώσεις του κόουτς των νικητών Δημήτρη Ορφανού.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.