ΠΑΟΚ μάγκας Πρωταθλητής, πήρε το πιο αντρίκειο από όλα!!!

Γιώργος Καστάνης20 Μαΐου 2024

Έγραψε ιστορία για μία ακόμη φορά σε διάστημα πέντε ετών. Το 2019 κατέκτησε το αήττητο πρωτάθλημα και πρώτο νταμπλ, σπάζοντας όλα τα κοντέρ. Αυτή την σεζόν κέρδισε το πιο μάγκικο Πρωτάθλημα όλων των εποχών στο ελληνικό ποδόσφαιρο, από τότε που καθιερώθηκε η πρώτη εθνική κατηγορία, από την σεζόν 1959-1960.

Με μεστή εμφάνιση, εξαιρετική τακτική, μα πάνω από όλα με μεγάλη αποφασιστικότητα, κατέκτησε το πιο γλυκό, απρόσμενο Πρωτάθλημα, παρότι ελάχιστοι ήταν εκείνοι που του έδιναν κάποιες ελπίδες στην έναρξη της σεζόν.

Με αυτό το εξαιρετικό τελείωμα στη χρονιά, με τέσσερις νίκες σε τέσσερα αλλεπάλληλα ντέρμπι, έδειξε πως διαθέτει το πιο συγκροτημένο σύνολο και δίκαια κατέκτησε το τέταρτο Πρωτάθλημα της πολύχρονης ιστορίας του και δεύτερο την τελευταία πενταετία.

Τα λόγια είναι περιττά για τον Ραζβάν Λουτσέσκου και τους συνεργάτες του. Δημιούργησαν ένα γκρουπ έτοιμο για μεγάλα πράγματα. Και τα κατάφεραν στο φινάλε, το πιο γλυκό όλων των εποχών στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δύο ενέργειες ήταν υπερ αρκετές για τον ΠΑΟΚ προκειμένου να στεφθεί Πρωταθλητής.

 Ο Αντρίγια που έκλεψε καθαρά την μπάλα από τον Μορόν, έβγαλε στην αντεπίθεση τον Μπράντον και αυτός πλάσαρε υποδειγματικά. Παρά την ψυχρολουσία που ήρθε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και το μουντιαλικό γκολ του Μορόν, ο ΠΑΟΚ είχε τα ψυχικά αποθέματα και απάντησε. 

Με μία ασύλληπτη ενέργεια του Κωνσταντέλια που άδειασε τρεις αντιπάλους του, συνδυάστηκε με τον Μπράντον και η μπάλα στρώθηκε στον Τάισον που εκτέλεσε τον Κουέστα. Γκολάρα από την αρχή έως το τέλος με όλη την σημασία της λέξεως. Ο ΠΑΟΚ με τα 135 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις εκτός από το Πρωτάθλημα, πέτυχε και ένα μοναδικό ρεκόρ και με τα 87 γκολ στο Πρωτάθλημα.

Με 10 παίκτες στα τελευταία 15 λεπτά μετά την άδικη πέρα για πέρα αποβολή του Μιχαηλίδη από τον Ισραηλινό ρέφερι. Ειδικά η πρώτη κίτρινη κάρτα που αντίκρισε ο νεαρός αμυντικός από τον διαιτητή, ήταν κυριολεκτικά ανύπαρκτη και θα μπορούσε να διαμορφώσει ένα εντελώς διαφορετικό αποτέλεσμα. Ο Εβραίος ρέφερι, δυστυχώς εκτέθηκε ανεπανόρθωτα στο πιο κρίσιμο ματς του πρωταθλήματος. Αλλά o ΠΑΟΚ στάθηκε στο ύψος του και πήρε το πλέον αντρίκειο Πρωτάθλημα όλων των εποχών.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.