Το μέλλον του Ηρακλή απαιτεί ρεαλισμό και άμεσες αποφάσεις

Βασίλης Μάστορας03 Απριλίου 2024

Ο Ηρακλής δεν πρόλαβε το τραίνο που οδηγούσε στα πλέι οφ για την άνοδο στη Super League 1, εκεί όπου είναι ο φυσικός χώρος της ομάδας, κι έτσι είναι υποχρεωμένος να ζει με το άγχος μέχρι το τέλος των πλέι άουτ. Σαφώς και θα μπορούσαν οι «κυανόλευκοι» αυτή τη στιγμή να αγωνίζονταν χωρίς άγχος. Θα έπρεπε όμως να είχαν πετύχει να προσθέσουν στο ενεργητικό τους βαθμούς τους οποίους έχασαν άδικα. Μία ανάσα απείχε ο Ηρακλής από τα πλέι οφ, αλλά δεν τα κατάφερε.

Έτσι τώρα είναι υποχρεωμένος να ζει με το άγχος, μέχρι μαθηματικά να κερδίσει την παραμονή του στην κατηγορία. Άγχος τεράστιο, γιατί ο Ηρακλής από τη στιγμή που εμφανίστηκε στο προσκήνιο ο κ. Μονεμβασιώτης, άρχισε να χτίζει τα όνειρα του για τη νέα αγωνιστική περίοδο. 

Όνειρα τα οποία είχαν κατάληξη την επιστροφή της ομάδας στη Super League1. Στο ποδόσφαιρο όμως πολλές φορές τα σχέδια πετιούνται στο καλάθι των αχρήστων και η πραγματικότητα είναι πικρή. Όπως αυτή που βιώνει ο Ηρακλής αυτή τη στιγμή. 

Οι «κυανόλευκοι» που πρέπει σήμερα να κερδίσουν στην Καρδίτσα, προκειμένου να πάρουν μία βαθιά ανάσα. Μετά το τέλος της νέας περιπέτειας που βιώνουν θα έχουν τον χρόνο να ψηλαφίσουν όλα όσα έγιναν κατά τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Προς το παρόν δεν υπάρχει χρόνος για κάτι τέτοια. Το ευχάριστο είναι ότι μετά την συνάντηση που είχαν την περασμένη Κυριακή οι παραδοσιακοί παράγοντες της ομάδας με τον ιδιοκτήτη κ. Ευγενίου, υπήρξε αντίδραση. Συσπειρώθηκαν όλοι γύρω από την ομάδα, καθώς ο κ. Ευγενίου ζήτησε «να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ώστε η ομάδα να αλλάξει χέρια». Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ κατέθεσε την επιθυμία του να αποχωρήσει. Το ζήτημα όμως είναι ότι τις προηγούμενες δεν υπήρξαν τα απαραίτητα αντανακλαστικά, ώστε να αποχωρήσει ο κ. Ευγενίου. 

Η εμφάνιση του κ. Μονεμβασιώτη άλλαξε την ατζέντα της συζήτησης, μερικώς όμως, γιατί η πρόθεση του είναι να ασχοληθεί μετά το καλοκαίρι. Υπάρχει όμως η εκτίμηση ότι πλέον θα πρέπει ο υποψήφιος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ να αναθεωρήσει την άποψη του. Με δεδομένη τη νέα θέση του κ. Ευγενίου θα πρέπει να ενεργοποιηθεί περισσότερο ο κ. Μονεμβασιώτης. Σε αντίθετη περίπτωση η διοίκηση του Γ.Σ. Ηρακλής σε συνεργασία με τα άτομα της ευρύτερης οικογένειας της ομάδας, θα πρέπει να κάνουν το καλύτερο δυνατό. Το δήλωσε άλλωστε και ο κ. Βελέντζας, στενός συνεργάτης του κ. Μονεμβασιώτη, ότι «η παραμονή της ομάδας στη Super League2 είναι μία από τις προϋποθέσεις για την ενεργοποίηση του το καλοκαίρι».

Η προσπάθεια λοιπόν για την παραμονή της ομάδας στην κατηγορία, δεν πρέπει να έχει πλέον ονοματεπώνυμο. Ο κ. Ευγενίου έχει συμφωνήσει πριν από λίγους μήνες με τον κ. Μονεμβασιώτη, το τίμημα για την πώληση του Ηρακλή, αλλά όσο ο δεύτερος δεν κάνει το μεγάλο βήμα, όλα είναι μετέωρα. Κι αυτό είναι σε βάρος της ομάδας. Αυτή τη στιγμή δε χωρούν οι εγωισμοί, ούτε το μπρα ντε φερ εντυπώσεων. Ρεαλισμό και άμεσες αποφάσεις απαιτούνται. Πριν να είναι αργά.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.