Άρης: Ο Μάντζιος δεν αλλάζει τη συνταγή

Metrosport Team03 Απριλίου 2024

Στα στοιχεία που καλλιεργούν δεδομένα για την 11αδα του Αρη απόψε (19:00) στο «Καραϊσκάκη» κυριαρχεί αυτό που θέλει τον Ακη Μάντζιο να έχει προτιμήσει σχήμα με τρεις κεντρικούς μέσους στα εννιά από τα 11 φετινά ντέρμπι, συμπεριλαμβανομένων και αυτών του Κυπέλλου κι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου το ίδιο θα επιλέξει και απέναντι στον Ολυμπιακό.

Για την ακρίβεια, μόλις σε δύο ντέρμπι εφαρμόστηκε διαφορετικό σχέδιο. Στον αγώνα με τον Ολυμπιακό στον πρώτο γύρο του Πρωταθλήματος όπου Βερστράτε-Νταρίντα ήταν οι δύο κεντρικοί χαφ και ο Σάπι Σουλεϊμάνοφ σε ρόλο δεκαριού αλλά και στον αντίστοιχο με την ΑΕΚ όπου ο Γιάννης Φετφατζίδης ήταν ο επιτελικός μέσος έως δεύτερος φορ και ο Ζουλ-Βερστράτε στον άξονα. Στα υπόλοιπα παιχνίδια, προτίμησε τρεις κεντρικούς μέσους και κυρίως την τριάδα των Ζουλ, Τζούρασεκ και Νταρίντα η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα χρησιμοποιηθεί και σήμερα. Πάντως στη μίνι προετοιμασία που προηγήθηκε του αγώνα με τον Ολυμπιακό ο Ακης Μάντζιος δοκίμασε και τον Μανού Γκαρθία αλλά το πιθανότερο είναι να μην του δώσει φανέλα βασικού.

Στην αμυντική τετράδα ο Μάρτιν Μοντόγια προβλέπεται να είναι το νέο πρόσωπο – στο αριστερό άκρο – δίχως να προβλέπονται άλλες αλλαγές. Αντιθέτως, ερωτηματικά υπάρχουν για την επίθεση. Το πιθανότερο είναι να ξεκινήσουν στο παιχνίδι οι Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο στις πτέρυγες και ο Λορέν Μορόν στην κορυφή. Αναφερόμενος στο παιχνίδι, στα κανάλια Novasports, στάθηκε στο κίνητρο των παικτών λέγοντας ότι… «αυτά τα παιχνίδια από μόνα τους δημιουργούν κίνητρο. Μπήκαμε στα πλέι οφ με μεγάλη απόσταση, αυτή παραμένει αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε αδιάφοροι. Ξέρουμε ότι ο Ολυμπιακός είναι αρκετά βελτιωμένος με την έλευση του νέου προπονητή αλλά κι εμείς μπορούμε να πετύχουμε πράγματα αρκεί να είμαστε πειθαρχημένοι».

Ο Ολυμπιακός έχει να διαχειριστεί το πρόβλημα με τον Φρανσίσκο Ορτέγκα το οποίο θα οδηγήσει σε αλλαγές στο αριστερό άκρο της άμυνας με πιθανότερο αντικαταστάτη τον Κίνι. Ρέτσο και Κάρμο θα είναι οι δύο στόπερ όπως και ο Ροντινέι στη θέση του δεξιού full back με τριάδα στον άξονα (Εσε, Τσικίνιο Φορτούνη) και αντίστοιχη στην επίθεση με τους Ποντένσε, Μασούρα και Ελ Καμπί.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.