ΠΑΟΚάρα από άλλο πλανήτη, έγραψε ιστορία

Γιώργος Καστάνης15 Μαρτίου 2024

Ο ΠΑΟΚ ταπείνωσε την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Ταπείνωσε το ποδόσφαιρο της Κροατίας. Σκόρπισε στους πέντε ανέμους την πολυδιαφημισμένη αντίπαλό του.

Η Ευρώπη υποκλίθηκε στο μεγαλείο αυτής της ομάδας, καθώς οι παίκτες βρήκαν τα κατάλληλα ψυχικά αποθέματα και αντέδρασαν. Παρά τις δύο τελευταίες ήττες, οι παίκτες του Δικεφάλου απέδωσαν ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Και πέτυχαν έναν ανεπανάληπτο θρίαμβο. Μία ιστορική πρόκριση.

Πέντε γκολ επί της Ντιναμό, παρά την ήττα με 2-0 στον πρώτο αγώνα. Σωρεία χαμένων ευκαιριών. Απόλυτη κυριαρχία σε κομβικά σημεία του αγώνα.

Ήταν ένα από τα μεγαλύτερα παιχνίδια του ΠΑΟΚ στην ευρωπαϊκή του ιστορία. Ένας ΠΑΟΚ όνειρο, μοναδικός. Με παίκτες «καμικάζι».

Με τον Κουλιεράκη να κάνει το παιχνίδι της ζωής του. Τον Κοτάρσκι, να πραγματοποιεί τεράστιες επεμβάσεις που κράτησαν όρθιο τον Δικέφαλο ειδικά στα κρίσιμα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Με τον Βιεϊρίνια πραγματικό αρχηγό. Με τους Μεϊτέ και Σβαμπ στην μεσαία γραμμή να κάνουν το παιχνίδι της ζωής τους. Και τον Μπάμπα να αποδεικνύει ότι είναι παικταράς με τα όλα του.

Με όλους τους παίκτες ανεξαιρέτως να παραδίδουν μαθήματα. Και με τον Λουτσέσκου να κερδίζει κατά κράτος τον αντίπαλό του, με την τακτική που επέλεξε, τις επιλογές των παικτών και εν τέλει την μεγαλειώδη πρόκριση.

Πρώτη φορά στην ευρωπαϊκή του ιστορία, ο ΠΑΟΚ προκρίνεται έχοντας χάσει στο πρώτο ματς με σκορ 2-0. Δεν είχε συμβεί ποτέ ξανά. Έγινε το βράδυ της Πέμπτης στην κατάμεστη Τούμπα.

Είχαμε κατάθεση ψυχής από όλους. Και από τον κόσμο. Που προσέφερε ρεσιτάλ συμπαράστασης από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό. Είδαμε μία ανεπανάληπτη εμφάνιση από τον ΠΑΟΚ που έγραψε ιστορία. Και βούλωσε στόματα. Όλους εκείνους τους κακοπροαίρετους που ήθελαν να τελειώσει η ομάδα, την πορεία της, πριν από την ώρα της. Όποιος έχει ξεγράψει τον ΠΑΟΚ και από την διεκδίκηση του τίτλου στην Ελλάδα, καλό είναι να το σκεφθεί πολλές φορές. Τίποτα, μα τίποτα δεν έχει τελειώσει.

Η ίδια ομάδα που βρέθηκε πριν από δύο χρόνια στους «8» της ευρωπαϊκής διοργάνωσης, τα κατάφερε εκ νέου. Τυχαίο; Όχι φυσικά. Ο δρόμος είναι ανοιχτός για νέες επιτυχίες. Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.