Άρης: Πτήση… πρόκρισης στη Λετονία

Βασίλης Βλαχόπουλος05 Μαρτίου 2024

Ο Αρης θέλει να παρατείνει το όμορφο ευρωπαϊκό ταξίδι που ζει από τις αρχές του περασμένου Οκτώβρη, για να το καταφέρει θα πρέπει να νικήσει την ουκρανική Προμετέι στη Λετονία στον νοκ άουτ αγώνα (19:00) της φάσης των «12» του Eurocup και μ’ αυτή την ελπίδα ταξίδεψε χθες το βράδυ η αποστολή έχοντας την υποστήριξη τουλάχιστον 100 φιλάθλων της.

Ξεκινώντας από τα αγωνιστικά δεδομένα, είναι ευνόητο ότι σ’ αυτό το ζευγάρι υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί και αουτσάιντερ καθώς η ουκρανική Προμετέι – χρησιμοποιεί ως έδρα τη Ρίγα λόγω του πολέμου στη χώρα της – είναι από τις καλύτερες, πιο ποιοτικές αλλά και επιθετικές ομάδες της διοργάνωσης σκοράροντας 88.8 πόντους κατά μέσο όρο. Οι Ουκρανοί εξασφαλίζουν περί 30 επιπλέον κατοχών σε κάθε παιχνίδι μέσα από τα επιθετικά ριμπάουντ (12.4), τα κλεψίματα (7.6) αλλά και τη διαφορά στην αναλογία ασίστ-λαθών (19.1 -11.9). Αυτά είναι στοιχεία στα οποία στάθηκε αρκετά ο Γιάννης Καστρίτης και οι συνεργάτες του στη χθεσινή παρουσία του προσεχούς αντιπάλου, πριν την τελευταία προπόνηση. Για την ακρίβεια, ο 42χρονος τεχνικός αναφέρθηκε στην ανάγκη ελέγχου του ρυθμού αλλά και στη σημασία περιορισμού της Προμετέι κάτω από τους 70-75 πόντους για να δημιουργηθούν ρεαλιστικές πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση. Θυμίζουμε ότι η ομάδα που θα προκριθεί θα αντιμετωπίσει – και πάλι σε νοκ άουτ αγώνα – την Μπουργκ στη Γαλλία. Εν τέλει, για τους «κίτρινους» όλα αρχίζουν και τελειώνουν μέσα από την άμυνα καθώς αν το σκορ… πάει ψηλά θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να παραμείνουν ανταγωνιστικοί ως το τέλος της αναμέτρησης.

Χθες το βράδυ, η αποστολή ταξίδεψε με πτήση τσάρτερ για να μην επιβαρυνθούν τα μέλη της ομάδας αλλά και να έχουν περισσότερο χρόνο προσαρμογής στη Λετονία, συν ασφαλώς την έξτρα προπόνηση που θα γίνει σήμερα στην «Arena Riga» η οποία θα φιλοξενήσει και τον αγώνα. Μαζί με την αποστολή ταξίδεψαν περί των εκατό φίλαθλοι της ομάδας πέραν αυτών που αποφάσισαν να ταξιδέψουν μεμονωμένα στην πρωτεύουσα της Λετονίας.

Ο Δημήτρης Κατσίβελης συμπεριλήφθηκε στην αποστολή αλλά η συμμετοχή του θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή. Οι εξετάσεις έδειξαν ότι ο έμπειρος γκαρντ υπέστη οστικό οίδημα στο γόνατο. Αυτό σημαίνει ότι πέραν της θεραπείας στην οποία υποβλήθηκε χθες, το ίδιο θα γίνει και σήμερα και η συμμετοχή του θα κριθεί ανήμερα του αγώνα, στο πρωινό χαλάρωμα της ομάδας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.