Άρης: Μια βραδιά... κουβά για τα μεσιτικά γραφεία

Μάνος Χατζάκης04 Μαρτίου 2024

Αξίζει να κοιτάς το δέντρο και να χάνεις το δάσος;  Αξίζει να βγάζεις νικητές, πρωταθλητές σε κανονική διάρκεια και play off πριν δεις τα παιχνίδια; Και, ρε παιδί μου, αξίζει να επιμένεις σε Έλληνα διαιτητή που δεν μπορεί να διακρίνει το επιθετικό φάουλ από το αμυντικό και έχει τόση σιγουριά, που δεν περιμένει καν δεύτερη άποψη;

Αυτά κι άλλα τόσα προκύπτουν από 97 λεπτά παιχνιδιού, βλέπε Άρης-ΑΕΚ, όπου έως το 96' έπαιζες το... σπίτι σου, για να αγοράσεις οικόπεδο και στο τέλος κατέληγες σε γκαρσονιέρα και ήσουν και ικανοποιημένος.

«Παίξτε σπίτια, αυλές, ταράτσες» και άλλα τέτοια νεοελληνικά ακούγονταν και γράφονταν, πριν το Άρης-ΑΕΚ.

Η παραφιλολογία, το παρασκήνιο και τα «σιγουράκια» είναι προέκταση της ελληνικής, κυρίαρχης ποδοσφαιρικής υποκουλτούρας και δεν αλλάζει εύκολα, το δηλητηριασμένο σκεπτικό, παραγόντων, φιλάθλων και δημοσιογράφων. Ό,τι και να γίνει...

Δεν λέω ότι δεν έχουν δοθεί αφορμές, από όποια πλευρά του γηπέδου (ή της ιστορίας) κι αν βρίσκεσαι. Θέλετε να χάσουμε το δάσος και να κοιτάμε το δέντρο; Ας είναι... Συνεχίζουμε.

Από τις καλές σχέσεις μέχρι τα άρματα υπάρχει σχετικό χάος στην απόσταση. ΑΕΚ και Άρης έπαιξαν και στο Κύπελλο με φόντο τα ημιτελικά. Πρόκριση Άρη στα πέναλτι. Πρώτος κουβάς για τους «παίξτε σπίτια...».

Τελευταία αγωνιστική στη regular season και Άρης-ΑΕΚ στο «Κλ. Βικελίδης». Νίκη για πρώτη θέση θέλει η ΑΕΚ.  Τελικό 3-3 με τον Τάσο Σιδηρόπουλο να καταλογίζει, χωρίς τη βοήθεια του τηλεφώνου/ενδοεπικοινωνίας με VAR, το χέρι του Βίντα. Ο Μορόν το 3-3 και δεύτερη η ΑΕΚ με πρώτο τον ΠΑΟΚ. Εκεί να δεις πάρτι συνωμοσιολόγων.

Δες που ακολουθεί ο Ολυμπιακός και όλοι δουλεύουν γι' αυτόν. Το «όλοι» είναι πολύ σχετικό, if you know what i mean. Μπήκε νέα «σκοτεινή» παράμετρος στην κουβέντα από τους μόνιμα ψαγμένους των υπογείων.

Ηθικό δίδαγμα;

Μην πιστεύετε κανέναν που σας λέει «παίξτε\πουλήστε σπίτια», τουλάχιστον εάν δεν δείτε να το κάνει πρώτος ο γκουρού, που το προτείνει. Και χωρίς να σημαίνει ότι πρέπει να τον ακολουθήστε και πάλι. Το βαθύ ποδοσφαιρικό κράτος, ούτε που φαντάζεστε τελικά πόσο «βαθύ» είναι. Έως τότε, ας τσεκάρουμε τις τιμές στα ακίνητα, έτσι για να μη μας πουν και ανενημέρωτους.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.