Ο Μάντζιος «σφίγγει» τα λουριά

Βασίλης Βλαχόπουλος02 Μαρτίου 2024

Ο Ακης Μάντζιος προτίμησε να κρατήσει για τον εαυτό του τα περισσότερα από τα συμπεράσματα που αποκόμισε από την εμφάνιση του Αρη στη Λεωφόρο, τούτο δεν σημαίνει όμως ότι θα καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια και φυσικά πως θα περάσει… αναίμακτα η εμφάνιση συγκεκριμένων παικτών οι οποίοι δεν ανταποκρίνονται στο ύψος των περιστάσεων.

Η αλήθεια είναι ότι υπήρξαν πολλές εικόνες που προκάλεσαν τον εκνευρισμό του. Οι αποφάσεις της διαιτητικής ομάδας σχημάτισαν αρκετές, κυρίως όμως ενοχλήθηκε με το επίπεδο σκληράδας και αυταπάρνησης συγκεκριμένων παικτών καθώς δεν ήταν αυτό που περίμενε.

Η… καμπάνα χτυπάει για όλους όσοι σχημάτισαν την αμυντική και μεσοαμυντική γραμμή. Στην περίπτωση του Μόζες Οντουμπάτζο, η εμφάνιση της Λεωφόρου, ουσιαστικά ήταν μια κακή παρένθεση σ’ ένα βάθος καλών εμφανίσεων. Ροζ και Μπράμπετς υπέπεσαν σε σωρεία λαθών και μάλιστα ο πρώτος επανέλαβε μια εξαιρετικά μέτρια απόδοση για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι καθώς και με τον Βόλο είχε κακές αντιδράσεις. Κυρίως όμως, ήταν οι δύο παίκτες στον άξονα (Ζουλ και Τζούρασεκ) των οποίων η παρουσία ήταν απογοητευτική. Ο Ακης Μάντζιος μπορεί να δικαιολογήσει τα λάθη, σε καμία περίπτωση όμως δεν δέχεται την ατολμία σαν αυτή που χαρακτήρισε τους δύο ποδοσφαιριστές. Ειδικά από τον πρώτο περίμενε περισσότερα καθώς θεωρείται ο βασικός αμυντικός χαφ της ομάδας.

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τον Μπίργκερ Βερστράτε στον οποίον ήδη έστειλε μηνύματα μέσα από τον μηδενικό χρόνο συμμετοχής που του παρείχε στα δύο τελευταία παιχνίδια. Καθώς γνωρίζει τις δυνατότητές του, περιμένει από τον Βέλγο να καταθέσει την εμπειρία του και να γίνει πιο αποτελεσματικός στα καθήκοντά του.

Παράπονα υπάρχουν και από τους παίκτες της επιθετικής γραμμής. Για παράδειγμα, περίμενε περισσότερα τρεξίματα από τον Λορέν Μορόν και για την ακρίβεια, όπως περιμένει από τον Ισπανό να ανταποδώσει στο παιχνίδι που κάνουν γι’ αυτόν οι συμπαίκτες του. Υπήρξαν στιγμές που ο 30χρονος δεν ακολουθούσε το transition παιχνίδι στην επίθεση, δεν έκανε κινήσεις χωρίς την μπάλα και έδειχνε μνημειώδη χαλαρότητα.

Από έναν εκ των ηγετών της ομάδας περιμένει καλύτερη αντίδραση, ειδικά τώρα που υπάρχει η δυνατότητα παροχής 60-65 ποιοτικών λεπτών δεδομένης της εναλλακτικής επιλογής (και) του Καρίμ Ανσαριφάρντ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.