Όχι, η ακατάσχετη πωποφαρδία δεν νικιέται από τη φοβερή γκίνια, αλλά έλεος πια με τον Σαμάτα

Στέλιος Γρηγοριάδης23 Φεβρουαρίου 2024

H ζωή σε εκπλήσσει καθημερινά. Τίποτε δεν είναι αδύνατο και μπορούν να συμβούν τα πάντα. Ποτέ δεν λες ότι τα είδες όλα. Γιατί να διαφέρει το ποδόσφαιρο; Ανθρωποι το παίζουν. Ως εδώ, κατανοητό και αποδεκτό.

Αποδεκτός είναι και ο ρόλος μιας παντοδύναμης Θεάς που ονομάζεται Τύχη. Κατανοητός, όμως, δεν είναι όταν προτιμάει μονίμως να ευνοήσει τους ίδιους και μονίμως να αδικήσει τους ίδιους. Οι γνώσεις του ανθρώπου αδυνατούν να εξηγήσουν αυτό το φαινόμενο. Και όσα συνέβησαν φέτος με τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό περνούν στη λίστα με τα ανεξήγητα μυστήρια.

Στο ματς Πρωταθλήματος στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός ισοφαρίζει το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ με τριπλή καραμπόλα (δύο σε παίκτες του ΠΑΟΚ κι ύστερα δοκάρι και μέσα), σουτ του Μπράντον πάει δοκάρι και έξω και στο 96', στην τελευταία φάση του αγώνα ο Παναθηναϊκός ισοφαρίζει και το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ.

Στο πρώτο ματς Κυπέλλου στην Τούμπα, ο Ντραγκόφσκι αποκρούει με το πόδι, χωρίς ούτε ο ίδιος να καταλάβει πώς, σουτ εξ επαφής του Μπράντον. Ο Παναθηναϊκός προηγείται με γκολ που, στην τελική φάση, γίνεται πάλι τριπλή καραμπόλα. Και, προς το τέλος, πάλι το δοκάρι προστατεύει τον Παναθηναϊκό σε σουτ του Μεϊτέ.

Στην προχθεσινή ρεβάνς συμβαίνουν σημεία και τέρατα. Ολα υπέρ του Παναθηναϊκού, όλα εις βάρος του ΠΑΟΚ. Ο τραυματισμός του Μπάμπα που τον αφήνει σοκαρισμένο και με 10 παίκτες, η ισοφάριση του Παναθηναϊκού πάλι στο τελευταίο δευτερόλεπτο, στο 129' κι ύστερα, στα πέναλτι, ο Ντραγκόφσκι επιλέγει σωστά γωνία τρεις φορές, πράγμα που ούτε στον ύπνο του θα ξαναδεί και ο Σαμάτα εκτελεί κωμικοτραγικά, όταν ο Ντραγκόφσκι πέφτει στην αντίθετη γωνία.

Πολύ απλά, αυτά δεν γίνονται. Κι όμως. Εγιναν ΚΑΙ αυτά. Με ευνοημένο τον Παναθηναϊκό και αδικημένο τον ΠΑΟΚ. Η Τύχη έπαιξε μπάλα σε τρία ματς ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναικό και φορούσε και στα τρία τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ευτυχώς, στο ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-1 στην Τούμπα είπε να πάρει και κανένα ρεπό...

Ακόμη: Ο Παναθηναϊκός έφτασε φέτος τρεις φορές στα πέναλτι και πήρε πρόκριση και τις τρεις, με τρεις διαφορετικούς τερματοφύλακες. Ηρωας τώρα ο Ντραγκόφσκι, ήρωας ο Μπρινιόλι με τη Μαρσέιγ αφού απέκρουσε το πέναλτι του Γκεντουζί, ήρωας και ο Λοντίγκιν στο ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, αφού απέκρουσε το πέναλτι του Καρβάλιο. Ολοι οι ήρωες στον Παναθηναϊκό. Ολη η γκαντεμιά στους αντιπάλους.

Πραγματικά, δεν ξέρεις σε τι πρώτα πρέπει να προσπαθήσεις να δώσεις εξήγηση. Στη φοβερή γκίνια του ΠΑΟΚ ή στην ακατάσχετη πωποφαρδία του Παναθηναϊκού; Στην κατάρα που “δέρνει” τον ΠΑΟΚ να χάνει πολλές φορές αυτά που δικαιούται από ατυχία και από “αυτοκτονίες”, ή στην προκλητική προστασία που έχει από τη θεά Τύχη ο Παναθηναϊκός; Και τα δύο είναι εξωφρενικά φαινόμενα. Οπως εξωφρενικό είναι να σκοράρουν σε βάρος του ΠΑΟΚ όλοι οι πρώην παίκτες του. Το έκανε ακόμη και ο Λημνιός, που σε όλη την καριέρα του βλέπει δίχτυα με το κυάλι, έχοντας πετύχει 33 γκολ σε 257 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με όλες τις ομάδες του. Ενα γκολ ανά οκτώ αγώνες. Αυτό το ένα γκολ στους οκτώ αγώνες έτυχε να είναι το προχθεσινό, σε βάρος του ΠΑΟΚ και στο τελευταίο κλάσμα του δευτερολέπτου. Αντε βρείτε εσείς τώρα πώς ακριβώς ονομάζεται αυτό.

ΥΓ. Δεν έχασε μόνο ο Σαμάτα πέναλτι. Ο Ντεσπόντοφ ήταν που έπρεπε να “καθαρίσει” την πρόκριση. Αντε ο Οζντόεφ. Αντε ο Οτο. Κανείς δεν το έκανε όμως. Και είναι και οι τρεις έμπειροι παίκτες, με προσωπικότητα. Το ζήτημα είναι άλλο και έχει να κάνει με τον Λουτσέσκου. Αυτός που περίσσεψε πάλι και έμεινε εκτός αποστολής μετά τη μείωση της ποινής του Τάισον ήταν ο Τζίμας. Για μια ακόμη φορά, το πείσμα του Λουτσέσκου πόνταρε στον Σαμάτα και όχι στον πιτσιρικά. Ο Τανζανός σε ένα ματς που ο ΠΑΟΚ ήταν υπέροχος, αποτέλεσε πάλι τη μοναδική παραφωνία. Για ένα ακόμη ματς ήταν ο 12ος παίκτης του αντιπάλου. Ναι, δεν φταίει μόνο ο Σαμάτα για τον άδοξο αποκλεισμό. Αλλωστε, αν ευστοχούσε, ο ΠΑΟΚ απλώς θα ισοφάριζε, ενώ με τους άλλους τρεις θα προκρινόταν. Αλλά ρε συ Ραζβάν, έλεος πια με τον Σαμάτα. Δεν μας νοιάζει το πέναλτι που έχασε αλλά ότι είναι ανίκανος να προσφέρει το παραμικρό. Μόνο εσύ δεν το βλέπεις; Φτάνει τόσο κάρβουνο...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.