Γιατί έπαψε ο ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚ να θυμίζει;

Αρις Νικολάκης20 Φεβρουαρίου 2024

Δεν γνωρίζουμε, τι λέτε εσείς. Εξάλλου είναι απόλυτα σεβαστό ό,τι κι εάν λέτε. Γνωρίζουμε, τι λέμε εμείς. Κι εμείς λέμε πως ο ΠΑΟΚ δεν έχασε απλά, την πρωτιά. Δεν έβαλε ξανά τον Ολυμπιακό – ως σοβαρό διεκδικητή του τίτλου – απέναντι του. Δεν βυθίσθηκε σε κρίση. Ο ΠΑΟΚ έχασε την έξωθεν καλήν μαρτυρίαν.

Από εκεί που το πανελλήνιο φίλαθλο κοινό υποκλινόταν, του γυρίζει την πλάτη! Από εκεί που αναγνωριζόταν, πως έπαιζε την καλύτερη μπάλα, δεν αναγνωρίζεται, πλέον. Κι από εκεί που ο Λουτσέσκου ήταν κορυφαίος προπονητής, φορτώνεται (όχι άδικα μέχρι ενός ορίου…) όλα τα κακά της μοίρας του ΠΑΟΚ.

Θα πείτε – και θα έχετε δίκιο βουνό – με υποκλίσεις κι αναγνωρίσεις δεν κατακτούνται τίτλοι. Έτσι είναι. Διαμορφώνονται όμως, χαρακτήρες. Μετά τις τρεις σερί αποτυχίες του ΠΑΟΚ και δη εντός έδρας τα σχόλια γι’ αυτόν δεν είναι έπαινοι. Μομφές και ψόγοι είναι. Ως μομφές και ψόγοι αγγίζουν προπονητές και παίκτες. Άνθρωποι είναι. Όσο αεροστεγή κι υδατοστεγή να είναι τα αποδυτήρια… Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα δεν κλειδώνεται έξω από αυτά. Μομφές και ψόγοι αγγίζουν προπονητές και παίκτες του ΠΑΟΚ.

Πόσο τούς αγγίζουν; Θα φανεί αύριο στον αγώνα της χρονιάς. Ναι, όπως ακριβώς το(ν) διαβάζετε. Στον αγώνα της χρονιάς. Τέτοιος είναι για τον ΠΑΟΚ ο Ημιτελικός με τον Παναθηναϊκό! Η ρεβάνς της ήττας στην Τούμπα.

Με πρόκριση στον Τελικό… ξανά προ την δόξα τραβά, αφού λίγο καιρό ξαπόστασε. Με αποκλεισμό; Το καρέ της αποτυχίας θα φέρει στην Τούμπα ένα βουνό πολλαπλά προβλήματα. Θα βυθίσει τον ΠΑΟΚ σε εσωστρέφεια με όλα τα αρνητικά παρεπόμενα της. Με άλλα λόγια; Ούτε να το(ν) σκέφτονται προπονητές και παίκτες του.

Ο ΠΑΟΚ είναι τυχερός επειδή παίζει αύριο. Και δεν έχει περιθώρια μέχρι αύριο, εμπλοκής σε δίνη μετά την ήττα ευρειών διαστάσεων… Λέγεται και πανωλεθρία… κόντρα στον Ολυμπιακό! Είναι κι άτυχος βέβαια, επειδή με τη δίνη στο κατώφλι του… Καλείται, να παίξει τον «νυν υπέρ πάντων» αγώνα της χρονιάς. Για να αποφύγει ή να βυθισθεί σε νερά τα οποία περιδινούνται.

Δε λησμονούμαι πως ο ΠΑΟΚ μάχεται σε τρία μέτωπα. Διεκδικεί διάκριση σε Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Κόνφερενς Λιγκ. Είναι η μοναδική ελληνική ομάδα σε τέτοια τριπλή εμπλοκή αλλά… Η ιστορία δεν γράφει στα κιτάπια της τούτη την εντύπωση. Στα κιτάπια της η ιστορία γράφει τη ουσία. Ήτοι, τίτλους και διακρίσεις.

Εμείς πάντως, συνοδεύαμε κάθε διθυραμβική μας αναφορά στον ΠΑΟΚ – ως σύνολο προπονητών και παικτών – με τον χρονικό προσδιορισμό «επί του παρόντος». Κι … αμαρτία ουκ έχουμε! Δεν το πράτταμε επειδή αλλιώς θα αμαρτάναμε. Αλίμονο. Δεν ήταν δική μας αναφορά. Πανελλήνια ήτα. Γιατί να το κρύψομεν άλλωστε.

Τότε «επί του παρόντος» ήταν άλλος ΠΑΟΚ. Τώρα, επί του παρόντος είναι άλλος. Και το θέμα είναι… Γιατί ο ΠΑΟΚ έπαψε – εδώ και τρεις στην Τούμπα, αγώνες – ΠΑΟΚ να θυμίζει;

ΥΓ 1 : Κυρίες και κύριοι του Τύπου… Δεν υπάρχουν επαναληπτικοί αγώνες. Δεν επαναλαμβάνεται ο αγώνας ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 0-1. Είναι αγώνας ρεβάνς η δεύτερος Ημιτελικός. Εάν επαναλαμβανόταν, δε θα ίσχυσε το 0-1; Τι λέτε;

ΥΓ 2 : Κυρίες και κύριοι του Τύπου… Γιατί, προσφωνείτε ως κυρίους και κυρίες διαιτητές και δεν προσφωνείτε ανάλογα προπονητές και παίκτες; «Ο διαιτητής κύριος τάδε»… «Ο παίκτης δείνα»…

Όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουν. Αν και οι διαιτητές και… βρασμένοι, δεν τρώγονται! Τι λέτε κι επ’ αυτού;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.