Άρης: Ο αγώνας στο Περιστέρι έχει μεγάλη αξία

Γιώργος Στράντζαλης17 Φεβρουαρίου 2024

Με τους τέσσερις βαθμούς που “πέταξε” ο Αρης στα εκτός έδρας παιχνίδια με Πανσερραϊκό και ΠΑΣ Γιάννινα, έχασε την ευκαιρία να ψαλιδίσει την απόσταση από την 4η θέση και κυρίως να κάνει αποφασιστικό βήμα για να “κλειδώσει” την παρουσία του στα Play off.

Προς αυτή την κατεύθυνση ο αυριανός αγώνας στο Περιστέρι, αλλά και ο επόμενος με τον Βόλο στο “Κλεάνθης Βικελίδης” έχουν μεγάλη αξία και στοιχειοθετούν ευκαιρία για τους Κιτρινόμαυρους να ξεμπερδεύουν με την εξάδα πριν τη διεξαγωγή των δύο τελευταίων αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας του Πρωταθλήματος στα οποία αντιμετωπίζουν, σε διάστημα τεσσάρων ημερών, τον Παναθηναϊκό εκτός και την ΑΕΚ εντός έδρας. Από τη στιγμή μάλιστα που η ομάδα στο Αγρίνιο πέτυχε τον στόχο της, πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε και έκανε το πρώτο βήμα πρόκρισης στον τελικό, έχει μεγάλη αξία να “τελειώσει” και μαθηματικά την παρουσία της στην εξάδα ούτως ώστε να επικεντρωθεί με περισσότερη άνεση στον δεύτερο αγώνα Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό στις 6 Μαρτίου.

Εφόσον καταφέρουν οι Κιτρινόμαυροι να πάρουν το μέγιστο των βαθμών στα δύο παιχνίδια Πρωταθλήματος που ακολουθούν και δημιουργήσουν μια απόσταση ασφαλείας από Λαμία και Αστέρα Τρίπολης, τότε και το έργο του Άκη Μάντζιου θα είναι πιο εύκολο ως προς τη διαχείριση του ρόστερ για τα ματς που ακολουθούν.

Προφανώς και παρά την απώλεια των τεσσάρων βαθμών στα ματς με Πανσερραϊκό και ΠΑΣ, ο Αρης παραμένει το αδιαφιλονίκητο φαβορί για να τερματίσει στην 5η θέση και γενικά να βρίσκεται στην πρώτη εξάδα, απλά αν κέρδιζε το ένα από τα δύο παιχνίδια με τις ομάδες που βρίσκονται πολύ πίσω του βαθμολογικά και δεν “γκέλαρε”, αυτό θα γινόταν πιο γρήγορα και θα δημιουργούσε διαφορετικές συνθήκες στον προπονητή, ο οποίος εκτός από την επιβάρυνση κάποιων βασικών ποδοσφαιριστών οι οποίοι έχουν... τραβήξει το περισσότερο κουπί στο διάστημα των 40 ημερών με 13 παιχνίδια, έχει να αντιμετωπίσει τραυματισμούς αλλά και τις περιορισμένες επιλογές που έχει σε κάποιες θέσεις του ρόστερ.

Η ουσία είναι πως ο Αρης από τη στιγμή που έχει πάρει προβάδισμα πρόκρισης έναντι του Παναιτωλικού θα παίξει με περισσότερη ηρεμία στα επόμενα παιχνίδια, αρκεί η ομάδα να εμφανιστεί προσγειωμένη και κυρίως συγκεντρωμένη (και) στο Πρωτάθλημα. Προφανώς δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση χαλαρότητα, ειδικά στα επόμενα δύο ματς, ούτε και η δυνατότητα εκτεταμένου ροτέισον. Ασφαλώς ο Μάντζιος έχει στις σκέψεις του να ξεκουράσει κάποιους ποδοσφαιριστές του στο αυριανό παιχνίδι και το πλάνο του περιλαμβάνει αλλαγές, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα είναι μαζικές.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.