Ο Άρης για το πρώτο (μεγάλο) βήμα

Γιώργος Στράντζαλης13 Φεβρουαρίου 2024

Ο Αρης των τελευταίων εβδομάδων είναι προφανές ότι ετοιμάζεται για τον σημερινό πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο Αγρίνιο με αντίπαλο τον Παναιτωλικό, όπου στοχεύει να κάνει το πρώτο (μεγάλο) βήμα για την παρουσία του στον τελικό του θεσμού μετά από 14 χρόνια! Αυτό φανερώνουν οι τελευταίες εμφανίσεις της ομάδας σε συνδυασμό περισσότερο με τη διαχείριση υλικού από τον προπονητή. Ο στόχος του τίτλου έχει μπει στο μυαλό των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι όμως οφείλουν να βγάλουν αντίδραση και να πάρουν αποτέλεσμα που θα τους δώσει από σήμερα το προβάδισμα ενόψει του δεύτερου αγώνα στο Κλεάνθης Βικελίδης στις 6 Μαρτίου.

Η σπουδαία πρόκριση επί της ΑΕΚ ήταν αυτή που ουσιαστικά άνοιξε το δρόμο του Κυπέλλου, με τον Αρη να βγάζει εύκολα στη συνέχεια εις πέρας και την αποστολή του στα προημιτελικά, με αντίπαλο την Νίκη Βόλου, φτάνοντας πιο κοντά στο στόχο. Απομένουν όμως ακόμη δύο βήματα, ίσως τα πιο σημαντικά στη φετινή σεζόν, κόντρα σε έναν αντίπαλο όπως ο Παναιτωλικός, που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποτιμηθεί από τους Κιτρινόμαυρους.

Οι Αγρινιώτες έφτασαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους να διεκδικούν παρουσία σε τελικό κι αυτό από μόνο του αποτελεί πρόκληση για την ομάδα του Γιάννη Πετράκη, που σε αντίθεση με τον Αρη θα παίξει χωρίς τόση μεγάλη πίεση αφού μόνο να κερδίσει έχει από αυτή τη μονομαχία. Τουναντίον, οι Κιτρινόμαυροι ξέρουν ότι φέτος είναι η ευκαιρία τους να βρεθούν ξανά σε τελικό και η πίεση προς αυτή την κατεύθυνση από όλον τον οργανισμό “Αρης” είναι μεγάλη. Αυτό το αντιλαμβάνονται οι ποδοσφαιριστές και ο Άκης Μάντζιος, ο οποίος περιμένει η ομάδα του να βγάλει σήμερα αντίδραση έπειτα από τις τελευταίες μέτριες εμφανίσεις της.

Από την άλλη πλευρά βέβαια αντιλαμβάνεται και ο ίδιος ότι το μυαλό όλων είναι στους αγώνες με τον Παναιτωλικό και στον στόχο της πρόκρισης και δεδομένα περιμένει σήμερα από τους παίκτες του να δημιουργήσουν τις σχετικές συνθήκες επαναλαμβάνοντας εμφάνιση αντίστοιχη με τον πρόσφατο αγώνα Πρωταθλήματος όπου είχαν κυρίαρχο ρόλο στο Αγρίνιο και πέτυχαν εμφατική νίκη. Προφανώς στις συζητήσεις που έγιναν στα αποδυτήρια τις τελευταίες ημέρες ο προπονητής επεσήμανε τη σημασία της σημερινής αναμέτρησης και κυρίως ότι πρόκειται για εντελώς διαφορετικό παιχνίδι από εκείνο του Πρωταθλήματος.

Μάλιστα, επανέλαβε πολλές φορές στους παίκτες του πως δεν πρέπει να πέσουν σε παγίδα και να τους αποπροσανατολίσει εκείνο το εμφατικό πέρασμα που είχαν από το Αγρίνιο, αφενός γιατί ο Παναιτωλικός δείχνει βελτιωμένος το τελευταίο διάστημα και αφετέρου γιατί όπως ο Αρης έτσι και ο αντίπαλος θα προσεγγίσουν εντελώς διαφορετικά το παιχνίδι.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.