Το… Κύπελλο κλέβει τη διάθεση του Αρη για κάτι καλό στο Πρωτάθλημα

Βασίλης Μάστορας11 Φεβρουαρίου 2024

Τελικά μόνο εύκολο δεν είναι να διαχειριστεί ο Αρης δύο στόχους μέσα στην ίδια αγωνιστική περίοδο. Πολύ δεν περισσότερο όσο φτάνει στο τέλος του δρόμου, αυτού που φαντάζει ως ο περισσότερο βατός δρόμος για την κατάκτηση ενός τίτλου. Οπότε με δεδομένο ότι ο Αρης την Τρίτη στο Αγρίνιο αγωνίζεται κόντρα στον Παναιτωλικό για τον πρώτο αγώνα της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου, ήταν δύσκολο κι αυτό φάνηκε μέσα στο γήπεδο, χθες να συγκεντρωθεί στις ανάγκες του αγώνα με τον ΠΑΣ. Θα έπρεπε όμως. 


Δεν τα κατάφερε, όπως δεν τα κατάφερε και με τον Πανσερραϊκό και με την Κηφισιά, να βρει την πνευματική του ισορροπία και να κάνει μέσα στο γήπεδο όσα έπρεπε ώστε να κερδίσει τους τρεις βαθμούς. Και προφανώς δεν είναι μόνο η υποχρέωση του Κυπέλλου που έχει ως αποτέλεσμα ο Αρης να κάνει χαμηλές αγωνιστικές πτήσεις στους τελευταίους αγώνες. Η απόδοση του επηρεάζεται και από την απουσία κινήτρου για το Πρωτάθλημα, αλλά και από το ροτέισον που κάνει ο Ακης Μάντζιος. Αναγκαίο προκειμένου να έχει ετοιμοπόλεμους τους ποδοσφαιριστές που θα κληθούν να οδηγήσουν τον Αρη στον Τελικό του Κυπέλλου.

Αυτός ήταν και ο ένας λόγος που χθες οι «κίτρινοι» ξεκίνησαν τον αγώνα με αλλαγές στην 11άδα. Ο δεύτερος, η τιμωρία του Μοντόγια και ο αποκλεισμός για αγωνιστικούς λόγους του Φεράρι. Ετσι βαπτίστηκε ο Φατόρε αριστερός μπακ, μπροστά από τον Αργεντίνο, στο ένα άκρο της επίθεσης αγωνίστηκε ο Κίκε Σαβέριο ενώ ο Τζούισον Μπένετ χρησιμοποιήθηκε στη δεξιά πλευρά. Ο Φετφατζίδης πήρε τον ρόλο του επιτελικού μέσου πίσω από τον Ζαμόρα. Ο Μιχάλης Γρηγορίου έβαλε τους Ριένστρα και Τζίνο αμυντικά χαφ και δεν έκανε καμία αλλαγή στην επιθετική γραμμή.

Οι Γιαννιώτες έδωσαν πολύ χώρο στο πρώτο ημίχρονο στον Αρη, χωρίς όμως οι «κίτρινοι» να εκμεταλλευτούν την κατοχή της μπάλας. Μεσοεπιθετικά η ομάδα δεν είχε πλάνο, ο Φετφατζίδης δεν έδινε ρυθμό και κρατούσε υπερβολικά την μπάλα, οπότε η διάθεση του Μπένετ για δημιουργία δεν αξιοποιήθηκε. Ο ΠΑΣ δεν έδειχνε διάθεση να ρισκάρει, κι όσες φορές επιχείρησε να επιτεθεί το έκανε συνήθως από την αριστερή πλευρά του Αρη, όπου ο Φατόρε έψαχνε τον βηματισμό του. Ο Μπράμπετς προσπάθησε με επιτυχία τις περισσότερες φορές, να βοηθήσει τον Φατόρε, όπως και ο Σαβέριο γυρνώντας πίσω. Τα 45 λεπτά του πρώτου ημιχρόνου δεν είχαν κάτι το εξαιρετικό. Και οι δύο ομάδες είχαν νευρικότητα στο παιχνίδι τους, με απόρροια τα πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις και βεβιασμένες τελικές προσπάθειες. Δύο ήταν οι ευκαιρίες που αξίζουν αναφοράς από το πρώτο ημίχρονο. Ένα σουτ του Ζαμόρα που απέκρουσε ο Νάγκι και ένα σουτ του Τζίνο.

Λογικό ήταν ο Μάντζιος να μην είναι ευχαριστημένος από αυτό που έβλεπε. Κυρίως από τη λειτουργία των μέσων Τζούρασεκ και Ντουκουρέ. Περισσότερο από τον πρώτο που έκανε αβίαστα λάθη.

Οι πρώτες κινήσεις τους προπονητή του Αρη ήταν η είσοδος στον αγώνα του Νταρίντα αντί του Φετφατζίδη και του Σουλεϊμάνοφ αντί του Μπένετ.

Στην αρχή του β’ ημιχρόνου ο ΠΑΣ έγινε επικίνδυνος. Ο Ροσέρο που ήταν ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων, πραγματοποίησε εξαιρετική σέντρα αλλά ο Κόντε δεν πρόλαβε την μπάλα μπροστά από την εστία του Κουέστα. Το ίδιο δίδυμο δημιούργησε προϋποθέσεις για γκολ στο 51ο λεπτό, αλλά και πάλι ο Κόντε δεν κατάφερε να σκοράρει.

Ο Μάντζιος έκανε δύο ακόμη αλλαγές στον άξονα. Εβαλε αμυντικό χαφ τον Φραν Βέλεθ και τον Μανού Γκαρθία σε ρόλο δημιουργικού μέσου, ενώ ο Τζούρασεκ υποχρεώθηκε να βγει από τον αγώνα κουτσαίνοντας (τραύμα στο γόνατο).

Ο Κόντε είχε ακόμη μία ευκαιρία για να σκοράρει στο 62ο αλλά την κλώτσησε κι αυτή, η οποία προστέθηκε στις οκτώ συνολικά τελικές που είχαν τα Γιάννινα. Ποια ήταν η απάντηση του Αρη; Είχε ένα σουτ του Ζαμόρα που έστειλε την μπάλα άουτ και δύο ευκαιρίες με Σουλεϊμάνοφ και Γκαρθία, οι οποίες συμπλήρωσαν τις πέντε συνολικά τελικές που είχαν οι «κίτρινοι». Η αλήθεια είναι ότι παρά τις αλλαγές που έγιναν ο Αρης δεν βελτιώθηκε σημαντικά. Συνέχισε να έχει αγωνιστικές… αρρυθμίες και εικόνα του να είναι απογοητευτική.

Ο χθεσινός αγώνας είναι απ’ αυτούς που δεν έχουν κανέναν λόγο για να τον θυμούνται οι «κίτρινοι». Απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που βρίσκεται στο τέλος του βαθμολογικού πίνακα, δεν είχαν αγωνιστικό πάθος, καθαρό μυαλό και ρυθμό. Με λίγα λόγια το τελικό αποτέλεσμα αποτελεί τον καθρέπτη των όσων έγιναν στα 90 λεπτά του αγώνα στους «Ζωσιμάδες».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.