Πάρτι πρόκρισης στο «καμίνι» του Παλέ

Metrosport Team07 Φεβρουαρίου 2024

Απελευθερωμένος από την πίεση της πρόκρισης στα Play In του Eurocup, ο Αρης υποδέχεται απόψε (20:00) την Τρέντο στο κατάμεστο Αλεξάνδρειο με σκοπό να γιορτάσει σ’ ένα παιχνίδι το οποίο στερείται ουσιαστικού βαθμολογικού κινήτρου καθώς οι «κίτρινοι» ήδη βρίσκονται στην επόμενη φάση αλλά δεν μπορούν να διεκδικήσουν την 4η θέση.

Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη ήθελε να συμβούν δύο πράγματα. Να νικήσει η Τουρκ στην Πολωνία τη Σλάσκ ούτως ώστε να έχει εξασφαλισμένη πρόκριση και δεύτερον, να πράξει το ίδιο η Μπουργκ απέναντι στην Ουλμ για να διεκδικήσει την 4η θέση. Το πρώτο συνέβη και ουσιαστικά στέλνει τους «κίτρινους» στην επόμενη φάση, όχι όμως και το δεύτερο. Αυτό σημαίνει ότι απόψε, απέναντι στην Τρέντο η οποία καίγεται για νίκη, διακυβεύεται μόνο η θέση στην οποία θα καταλήξουν. 

Σε περίπτωση νίκης θα είναι η 5η και στα Play In της διοργάνωσης – και σε μονό αγώνα – θα αντιμετωπίσουν εκτός έδρας έναν εκ των Μπανταλόνα, Μπεσικτάς και Προμετέι καθώς η τελική βαθμολογία στον πρώτο όμιλο θα διαμορφωθεί αναλόγως των αποψινών αγώνων. Σε περίπτωση ήττας η θέση στην οποία θα καταλήξουν θα εξαρτηθεί τόσο από την τελική διαφορά όσο και από το αποτέλεσμα του αγώνα Μπουντούτσνοστ-Γκραν Κανάρια. Εν τέλει, αν καταλήξουν στην 6η θέση τότε θα αντιμετωπίσουν και πάλι σε μονό αγώνα και με μειονέκτημα έδρας έναν εκ των Χαποέλ Τελ Αβίβ και Λόντον Λάιονς.

Εν τέλει, αυτή τη στιγμή τα σενάρια περισσεύουν και σίγουρα δεν ασχολείται με αυτά ο Γιάννης Καστρίτης καθώς ο έμπειρος τεχνικός έστειλε μήνυμα νίκης και… μηδενικής ενασχόλησης με σενάρια και υποθέσεις. «Καλούμαστε να δώσουμε στο γήπεδο μας το τελευταίο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας του EuroCup. Ολα είναι ακόμα ανοιχτά σχετικά με την πρόκριση και την κατάταξη των ομάδων στον όμιλο. Εμείς θα πρέπει να ανταγωνιστούμε με μία ομάδα η οποία παλεύει για τους στόχους της. Θέλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι και γεμάτοι ενέργεια σε κάθε κατοχή ώστε να πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο τέλος», δήλωσε ο 42χρονος τεχνικός ο οποίος μίλησε αρκετά στους παίκτες του στο περιθώριο της χθεσινής προπόνησης και ζήτησε απ’ όλους να ξεχάσουν τον Παναθηναϊκό και να συγκεντρωθούν στους αγώνες που ακολουθούν, τονίζοντας την υποχρέωση της νίκης μπροστά σε χιλιάδες φίλους της ομάδας. 

Με την ατμόσφαιρα στο Nick Galis Hall ασχολήθηκαν εξάλλου και οι Ιταλοί καθώς στην επίσημη ιστοσελίδα της Τρέντο υπήρξε μεγάλωσε αφιέρωμα για την ιστορία του Αρη, τη νίκη επί του Παναθηναϊκού αλλά και τον κόσμο της ομάδας. «Περιμένουμε μια συγκλονιστική ατμόσφαιρα σε ένα γήπεδο, αυτό της Θεσσαλονίκης, από τα πιο συναρπαστικά όλων των εποχών στην Ευρώπη σε αριθμούς και συμμετοχή».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news
Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.