Η ανάγκη για έναν φορ και η διαχείριση του ρόστερ

Βασίλης Μάστορας30 Ιανουαρίου 2024

Δρόμο ανηφορικό και δύσκολο έχει ο Αρης μέσα στον Φεβρουάριο, οπότε η ορθή διαχείριση του ρόστερ είναι αναγκαία. Οι «κίτρινοι» έχουν εκτός έδρας αγώνες, σήμερα με τη Νίκη Βόλου για το Κύπελλο, τρεις αγώνες μακριά από τη Θεσσαλονίκη (Πανσερραϊκό, ΠΑΣ Γιάννινα, Ατρόμητο) για το Πρωτάθλημα, κι αν κάτι δεν αλλάξει θεαματικά δύο αγώνες για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου. Όλα αυτά αποτελούν ένα δύσκολο σταυρόλεξο για τον Ακη Μάντζιο, ο οποίος θα πρέπει να προχωρήσει σε ροτέισον που θα έχει δύο άξονες: Ο πρώτος είναι η «προστασία» των βασικών ποδοσφαιριστών, εκείνων δηλαδή που θα είναι η πρώτη επιλογή για την 11άδα στους αγώνες του Κυπέλλου. 

Και οι… πέτρες ξέρουν πλέον ότι ο Αρης κάνει focus στην κατάκτηση του τροπαίου οπότε θέλει όλα τα πρώτα του βιολιά στην καλύτερη δυνατή αγωνιστική κατάσταση. Και για να γίνει αυτό επιβάλλεται ο Μάντζιος να σκεφτεί πολύ πριν πάρει τις τελικές του αποφάσεις. Θα ήταν άδικο για τον Αρη να πληρώσει έναν λάθος χειρισμό του προπονητή του. Το δεύτερο είναι η αποτελεσματικότητα του ροτέισον. Η ανάγκη ο Αρης να φτάσει με αξιώσεις μέχρι τον Τελικό δεν σημαίνει ότι θα ρίξει «λευκή πετσέτα» στους υπόλοιπους αγώνες. Παρότι οι πιθανότητες να μπει στην τετράδα είναι μηδαμινές οφείλει μέχρι το τέλος να τις κυνηγήσει, για περισσότερους από έναν λόγους.

Το ευχάριστο για τους «κίτρινους» είναι ότι στα δύο τεστ της ομάδας σε αγώνες που ο Μάντζιος έκανε ροτέισον είχαν θετικό πρόσημο. Και σ’ αυτόν με τον Παναιτωλικό, όσο και στον αγώνα με την Κηφισιά. Θα συμφωνήσω ότι στον δεύτερο η απόδοση του ήταν μέτρια, αλλά εκείνο που μετράει είναι το τελικό αποτέλεσμα. Από τη στιγμή που κέρδισε τους τρεις πόντους, τέλος καλό όλα καλά. Κι αυτή είναι η απαίτηση του κόσμου: Να κάνει ο Αρης μέχρι το τέλος το καλύτερο. Η ρεαλιστική προσέγγιση του ρόστερ οδηγεί στο συμπέρασμα ότι υπάρχει αριθμητική κάλυψη, αλλά όχι και ποιοτική. Αυτός είναι και ο λόγος που ο προπονητής του Αρη δεν κοιμάται ήσυχος. Από ανάγκη κάνει το ροτέισον, γνωρίζοντας ότι είναι μετρημένες οι αξιόπιστες λύσεις αν κάτι στραβώσει. Δεν έχει δηλαδή, πλην δύο-τριών εξαιρέσεων αξιόπιστες λύσεις για όλες τις θέσεις. Ή αν προτιμάτε μπορεί κάποιοι ποδοσφαιριστές να επιβιώνουν απέναντι στις μικρομεσαίες ομάδες, αλλά όταν βρίσκονται απέναντι σε ισχυρούς αντιπάλους φαίνονται οι αδυναμίες στην ποιότητα τους.

Το ότι το ρόστερ του Αρη είχε ανάγκη από ενίσχυση, τουλάχιστον σε τέσσερις θέσεις, είναι γεγονός. Ενίσχυση με ποδοσφαιριστές ικανούς να δώσουν αγωνιστική υπεραξία στην ομάδα. Το κυριότερο που είχε και έχει ανάγκη είναι απόκτηση ενός φορ ο οποίος θα δώσει ανάσες στον Μορόν και σε ένα κακό σενάριο, θα λύσει τα χέρια του Μάντζιου. Μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στον ορίζοντα. Και αυτή θα έπρεπε να είναι χρονικά η πρώτη μεταγραφική κίνηση της διοίκησης. Σχεδόν το απαίτησε ο προπονητής των «κίτρινων», αλλά δεν εισακούστηκε. Οι ελπίδες ακόμη υπάρχουν, αν όμως η διοίκηση δεν αποκτήσει φορ θα έχει ρισκάρει σε απίστευτο βαθμό. Σε μία χρονιά που ο Αρης βαδίζει προς τον Τελικό, οπότε απαγορεύονται οι πειραματισμοί.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.