Βαρούχας: «Στο VAR το πάτημα λογίζεται ως πέναλτι» - Τι είπε για τον Γεντβάι

Metrosport Team29 Ιανουαρίου 2024

Ο γνωστός καθηγητής διαιτησίας Παναγιώτης Βαρούχας στις δηλώσεις του στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή “Στη Σέντρα” επεσήμανε για τις επίμαχες φάσεις του ντέρμπι της Τούμπας τα εξής: “Δεν βλέπω μεγάλη διαφορά με τον ερχομό των Ξένων. Τα λάθη γίνονται. Άλλα διορθώνονται και άλλα όχι μέσω του var» είπε αρχικά.

Ο κ.Βαρούχας συνέχισε λέγοντας: «Η τοποθέτηση του παρατηρητή διαιτησίας δεν είναι κάτι που τους ενοχλεί. Ξεκινά το παιχνίδι, κάνει ένα επιθετικό φάουλ και η μπάλα βγαίνει κόρνερ από παίκτη του ΠΑΟΚ. Είναι μία κάρτα που δεν πήρε ο Γεντβάι. Δεν την δίνει ο διαιτητής. Αλλά εάν είχε δώσει την πρώτη κάρτα, πιθανότατα ο παίκτης δεν θα είχε κάνει άλλο φάουλ που να παρέπεμπε σε κίτρινη κάρτα.

Όσο για το θέμα του πατήματος; Όταν η μπάλα πάει από το σώμα στο χέρι και όταν το χέρι δεν κάνει κίνηση να παίξει την μπάλα, δεν υπάρχει πέναλτι. Χθες είχαμε τρεις τέτοιες περιπτώσεις. Το πάτημα είναι παράβαση. Ο διαιτητής δεν την έδωσε την παράβαση που είναι στα τρία μέτρα. Εκεί ήρθε η αμφισβήτηση της απόφασης. Με το var όμως αυτές οι περιπτώσεις είναι πέναλτι. Η μεγάλη κουβέντα για την διαιτησία είναι στο Πανσερραϊκός – Βόλος.

Έγιναν πολλά λάθη. Δεν έδωσε ο διαιτητής ένα ακόμη πέναλτι που είναι ίδια ιστορία με το πάτημα. Αυτές οι αποφάσεις δημιουργούν τέτοιες καταστάσεις”.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.