Τον «τσάκισε» με τα όπλα του και νίκησε και την ύποπτη διαιτησία του Νορβηγού

Στέλιος Γρηγοριάδης29 Ιανουαρίου 2024

Το είπε μια χαρά ο Τάσος Μπακασέτας: “Παίξαμε το παιχνίδι που ήθελε ο ΠΑΟΚ. Μας βρήκε ανοιχτούς στις επιθέσεις του και εκμεταλλεύτηκε το δυνατό στοιχείο του”. Αυτό ακριβώς έγινε. Ο ΠΑΟΚ δεν θέλησε σώνει και καλά να παίξει μονότερμα τον Παναθηναϊκό, όπως έκανε με τον Αρη, του επέτρεψε να πιστεύει ότι μπορούσε να πάρει αποτέλεσμα στην Τούμπα και έφτασε ο ίδιος σε μια νίκη που θα μπορούσε να είναι και ευρύτερη στο σκορ ακριβώς επειδή “χτύπησε” τον αντίπαλο με τα όπλα που διαθέτει. 

Την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα όταν μπορεί να παίξει... κανονικό ποδόσφαιρο χωρίς να είναι υποχρεωμένος να γκρεμίσει παραμερίσει ένα... λεωφορείο στημένο στην εστία του αντιπάλου.

Aπό την έναρξη του αγώνα μέχρι και το 38ο λεπτό φαινόταν εξαιρετικά πιθανό ότι θα μας πάρει ο ύπνος. Το μόνο που είχε συμβεί ουσιαστικά ήταν ένα μακρινό σουτ άουτ του Μπακασέτα. Οι δύο ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν με τα μαρκαρίσματα και το πρέσινγκ ψηλά και καμία δεν έδειχνε διάθεση να ανεβάσει ρυθμό, ίσως γιατί ούτε ο Λουτσέσκου ούτε ο Τερίμ ήθελαν να ρισκάρουν από νωρίς.

Ξαφνικά, αρχίσαμε να έχουμε ντέρμπι. Φάουλ του Μουργκ, κεφαλιά του Κουλιεράκη, η μπάλα στα δίχτυα, αλλά το VAR “συλλαμβάνει” τον πιτσιρικά σε θέση οφ σάιντ. Λίγο μετά, όμως, κλέβει ο Τάισον, φεύγει με τον γνωστό τρόπο του στον ανοιχτό χώρο, βγάζει ωραία την πάσα στον Ντεσπόντοφ που τον ακολουθεί κι εκείνος με αριστοτεχνικό πλασέ “γράφει” το 1-0. Μία τελική σε όλο το πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ, ένα γκολ.

Ο Παναθηναϊκός, εντελώς ακίνδυνος, το μόνο που έδειξε ήταν ένα ακόμη μακρινό σουτ του Αράου που βρήκε σε ετοιμότητα τον Κοτάρσκι. Και ήταν ακίνδυνος ο Παναθηναϊκός χάρη στην πολύ καλή αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ, αλλά και εξ αιτίας της φλυαρίας των δικών του παικτών. Οσο για την αδυναμία του ΠΑΟΚ να δημιουργήσει κι άλλες ευκαιρίες, οφειλόταν κυρίως στο γεγονός ότι, μέχρι τη φάση του γκολ, ο Οζντόεφ και ο Μουργκ ήταν αρνητικοί, ενώ ο Τάισον και ο Ντεσπόντοφ πολύ καλά κλεισμένοι από τους αντιπάλους τους. Αλλά, γενικά, μέχρι να γίνει το 1-0, έλειπε η σπίθα και από τις δύο ομάδες.

Το ακριβώς αντίθετο έγινε στο δεύτερο ημίχρονο, το οποίο άρχισε με το πέναλτι που κέρδισε ο Παναθηναϊκός επειδή ο Νορβηγός διαιτητής και ο VARίστας “έφαγαν” το θέατρο του Μπακασέτα. Ακόμη και να τον “βρήκε” ο Τάισον, η επαφή είναι τόσο ανεπαίσθητη που σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί την αντίδραση του Μπακασέτα που έπεσε κάτω και άρχισε να χτυπιέται λες και τον χτύπησε κεραυνός. Το πέναλτι το εκτέλεσε ο ίδιος και ισοφάρισε, ωστόσο ο ΠΑΟΚ “απάντησε” πολύ γρήγορα ένα ακόμη υπέροχο γκολ, ακόμη καλύτερο και από το πρώτο. Φοβερός συνδυασμός, πάλι σε αντεπίθεση, πάλι ασίστ από τον Τάισον, πάλι άψογο πλασέ από τον Ντεσπόντοφ και το 2-1 ήταν γεγονός.

Ο Παναθηναϊκός ρισκάρει από εκεί και πέρα, ο Τερίμ βγάζει λαγούς και κουνέλια από τα μανίκια, ρίχνοντας στο ματς όσους μέσους και επιθετικούς διέθετε, ο Λουτσέσκου ακολουθεί τη δική του σταθερή τακτική και το ματς γίνεται ροντέο. Ο ΠΑΟΚ χάνει πέντε πολύ καλές ευκαιρίες με Κωνσταντέλια (2), Μουργκ, Μπράντον και Μάρκος Αντόνιο, δεν σιγουρεύει τη νίκη του και στο τέλος κινδυνύει δυο φορές να ισοφαριστεί με τον Μπλαντένοβιτς που πλασάρει από κοντά αλλά ο Κοτάρσκι αποκρούσει σωτήρια με το αριστερό χέρι και με τον Γεντβάι που σουτάρει άουτ από καλή θέση. Θα ήταν άδικο να τελειώσει ισόπαλο αυτό το ματς, αλλά αυτό θα γινόταν επειδή ο ΠΑΟΚ, που τσάκισε στο δεύτερο ημίχρονο τον Παναθηναϊκό, δεν το “τελείωσε” νωρίτερα.

Σημαντικό, προφανώς, είναι και το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν νίκησε χθες μόνο τον Παναθηναϊκό, αλλά και την κακή διαιτησία του Νορβηγού ρέφερι, που έδειξε μια ανεξήγητη και ύποπτη προτίμηση στον Παναθηναϊκό. Είχε μάτια μόνο για ό,τι βόλευε τον Παναθηναϊκό, χάρισε στον Γεντβάι την κόκκινη κάρτα και, γενικά, με τα ανισόρροπα σφυρίγματά του βοήθησε τον Παναθηναικό στην προσπάθειά του να σταθεί όρθιος.

ΥΓ. Θυμίζω τι έγραφα στο φύλλο του Σαββάτου: “Αν ο Παναθηναϊκός “τη δει” αφεντικό του παιχνιδιού, προβλέπω ότι ο ΠΑΟΚ θα τον συντρίψει. Αν ταμπουρωθεί και το ρίξει στον κλεφτοπόλεμο, η νίκη για τον ΠΑΟΚ θα είναι πιο δύσκολη υπόθεση. Μήπως θα ήταν μια καλή ιδέα να του δώσει ο ΠΑΟΚ λίγο γήπεδο για να τον βρίσκει ανοργάνωτο στις δικές του επιθέσεις; Μήπως, δηλαδή, πρέπει να κάνει ο Λουτσέσκου ό,τι δεν έκανε στον πρόσφατο αγώνα με τον Αρη, με συνέπεια να το πληρώσει η ομάδα πολύ ακριβά;”

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.