Mέγας μάγκας ο ΠΑΟΚ, κέρδισε Παναθηναϊκό και διαιτησία

Γιώργος Καστάνης29 Ιανουαρίου 2024

Πολύ μεγάλη εμφάνιση του Δικεφάλου στο ντέρμπι της αγωνιστικής, πανάξια επικράτηση επί του μέχρι πρότινος συγκατοίκου του στην πρώτη θέση και καθαρή δικαιότατη νίκη. Ο ΠΑΟΚ έδειξε ποιος είναι το πραγματικό «αφεντικό», ήταν σε όλες τις κατηγορίες ανώτερος από τον αντίπαλό του, πέτυχε τέσσερα γκολ, μέτρησαν τα δύο του Ντεσπόντοφ, ενώ φωνάζει πολύ έντονα για τον καταλογισμό του πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού.

Και κυρίως αντιδρά για την γενικότερη αντιμετώπιση της διαιτησίας σε βάρος του.

Ήταν μάγκας ο ΠΑΟΚ, κέρδισε τον Παναθηναϊκό πολύ απλά διότι ήταν σαφέστατα ανώτερος από τον αντίπαλό του. Και δεν πτοήθηκε, ακόμη και όταν δόθηκε πάλι από τον VAR το πέναλτι στο 53ο λεπτό με το οποίο ευστόχησε ο Μπακασέτας.

Αυτό το πέναλτι προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Λουτσέσκου και των ανθρώπων του ΠΑΟΚ για την αντιμετώπιση της διαιτησίας, η οποία σε αρκετές περιπτώσεις κατά την διάρκεια του αγώνα ευνόησε τον Παναθηναϊκό.

Η ουσία είναι πως ο ΠΑΟΚ δίκαια έφθασε σε μία επικράτηση γιατί ήταν ανώτερος από τον αντίπαλό του. Έπαιξε επιθετικά και έξυπνα σε όλο το παιχνίδι. Ευστόχησε με τον Ντεσπόντοφ στο 43ο λεπτό μετά από κλέψιμο και κούρσα που έκανε ο Τάϊσον και δεν πτοήθηκε από την πρόσκαιρη ισοφάριση του αντιπάλου του με την διαιτητική εύνοια. Πέτυχε και δεύτερο γκολ με φοβερό συνδυασμό και ομαδική προσπάθεια από την έναρξη έως το τέλος. Και θα μπορούσε να κλειδώσει πιο νωρίς την μεγάλη του νίκη, στις ευκαιρίες που έχασε ο Κωνσταντέλιας, ή ακόμη και άλλοι συμπαίκτες του.

Ο ΠΑΟΚ έχει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της διαιτησίας στα επόμενα παιχνίδια. Κυρίως τις αποφάσεις που λαμβάνονται σε βάρος του. Και το ζητούμενο είναι να αντιδράσει. Αποφασισμένα. Συντεταγμένα σε όσα υποστηρίζει με σθένος ο προπονητής του. Και με την στήριξη του κόσμου του που θα επιστρέψει μαζικά στο γήπεδο από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, να διεκδικήσει έως το τέλος και να κατακτήσει ένα από τα πιο παλικαρίσια πρωταθλήματα στην σύγχρονη ιστορία, από τότε που καθιερώθηκε η πρώτη εθνική κατηγορία.

Ντεσπόντοφ, Τάϊσον, Μεϊτέ, Μπάμπα, Σάστρε, Κουλιεράκης, Κεντζιόρα, Οζντόεφ, Μουργκ, Μπράντον και φυσικά ο Κοτάρσκι που έκανε την απόκρουση του αγώνα, δικαιολογημένα πρέπει να αισθάνονται περήφανοι για την μεγάλη προσπάθεια. Στο ίδιο μήκος κύματος οι Κωνσταντέλιας και Αντρίγια, αλλά και ο Μάρκος Αντόνιο. Και φυσικά ο Λουτσέσκου. Και ασφαλώς όλο το τιμ. Όλη η ομάδα. Είναι μία νίκη που δείχνει ότι ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερος και δίκαια βρίσκεται εκεί. Και συνεχίζει. Με στόχο την επόμενη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.