Άρης: Το πλάνο για το Πανθεσσαλικό θα έχει πολλές αλλαγές

Γιώργος Στράντζαλης29 Ιανουαρίου 2024

Η ασφάλεια που παρέχει στον Αρη το 3-0 του πρώτου αγώνα στο Κλεάνθης Βικελίδης με αντίπαλο τη Νίκη Βόλου αφήνει στον Άκη Μάντζιο περιθώριο να προχωρήσει σε εκτεταμένο rotation στο αυριανό δεύτερο 90άλεπτο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου, προκειμένου να διαχειριστεί τη συσσωρευμένη κόπωση που υπάρχει στην ομάδα του από τα διαδοχικά ματς μέσα στον Ιανουάριο. Και δεν είναι λίγα.

Κόντρα στη Νίκη Βόλου ο Αρης θα συμπληρώσει εννέα παιχνίδια σε διάστημα 26 ημερών (!), οπότε είναι φυσιολογικό ο προπονητής να σκέφτεται τη διαχείριση μιας τέτοιας κατάσταση δίχως ασφαλώς να υπάρξουν απώλειες (αγωνιστικές ή ατομικά).

Για τον αγώνα στην Καισαριανή είχε προαναγγέλλει τις πολλές αλλαγές στις οποίες προχώρησε και σχετίζονται περισσότερο με την επιβάρυνση κάποιων παικτών του. Έδωσε ανάσες και μοίρασε χρόνο μεταξύ βασικών και αναπληρωματικών. Κάτι παρόμοιο αναμένεται να πράξει και αύριο στο Πανθεσσαλικό με αντίπαλο τη Νίκη Βόλου, καθώς ακολουθεί ένα πρόγραμμα με διαδοχικά εκτός έδρας παιχνίδια και – εκτός απρόοπτου – ενδιάμεσα θα διεξαχθεί και το πρώτο ματς για τα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Επομένως, το ενδεχόμενο παράταξης μιας… άλλης ομάδας αύριο στο Πανθεσσαλικό απέναντι στη Νίκη Βόλου φαντάζει αναπόφευκτο για τον Ακη Μάντζιο καθώς είναι εξαιρετικά πιθανό να υπάρξουν έως και οκτώ αλλαγές στο αρχικό σχήμα λόγω του αριθμού των επιβαρυμένων. Για παράδειγμα, οι Φαμπιάνο, Οντουμπάτζο, Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ και Μορόν θα είναι μεταξύ αυτών που θα πάρουν ανάσες και δεν θα στοιχειοθετήσει έκπληξη η απουσία κάποιων ακόμη και από την αποστολή. Το τελικό σχέδιο θα αναδειχθεί στη σημερινή προπόνηση αλλά είναι ξεκάθαρο ότι α) ο Άκης Μάντζιος δεν θα ρισκάρει με τη χρησιμοποίηση παίκτη που αντιμετωπίζει ενοχλήσεις, β) θέλει να δώσει χώρο και χρόνο σε “εφεδρείες” που του έχουν δείξει ότι μπορούν να ανταποκριθούν και γ) θέλει να δώσει ανάσες στους πολύ επιβαρυμένους.

Για παράδειγμα, ο Χουλιάν Κουέστα δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τις ενοχλήσεις στη μέση και η παραμονή του Λευτέρη Χουτεσιώτη στην εστία είναι δεδομένη. Διαφορετική αναμένεται να είναι η τετράδα της άμυνας. Ο Βαλεντίνο Φατόρε έχει πολλές πιθανότητες να ξεκινήσει στη δεξιά πλευρά και στην αντίστοιχη αριστερή ο Φράνκο Φεράρι, Αλλαγή προβλέπεται να υπάρξει και στο κέντρο της άμυνας καθώς ο Μάντζιος δείχνει να καταλήγει στην απόφαση να δώσει χρόνο συμμετοχής στον Φραν Βέλεθ, πρώτη φορά μετά τη σοβαρή θλάση που υπέστη πριν από 3,5 μήνες, ενώ δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν πάρει χρόνο και ο Γιώργος Δεληζήσης.

Βέβαια, το ενδεχόμενο κοινής τους παρουσίας στο αρχικό σχήμα στοιχειοθετεί ρίσκο αφού αμφότεροι προέρχονται από παρατεταμένο διάστημα αγωνιστικής αδράνειας. Ο Μπράμπετς εξάλλου πήρε ανάσες στο ματς με την Κηφισιά και έχει τον πρώτο λόγο να είναι ο ένας εκ των δύο στο κέντρο της άμυνας.

Πάμε στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Ο Βλάντιμιρ Νταρίντα ανήκει στην συνομοταξία των παικτών που θα πάρουν “ανάσες”. Ο Ζαν Ζουλ επέστρεψε στο ομαδικό πρόγραμμα και είναι πιθανό να πάρει φανέλα στο αυριανό παιχνίδι, αν όχι από την αρχή σίγουρα στη διάρκεια. Ο Ντουκουρέ έχει πιθανότητες συμμετοχής στο βασικό σχήμα, με παρτενέρ του είτε τον Βερστράτε είτε τον Τζούρασεκ οποίος στην Κηφισιά αντικαταστάθηκε στη μία ώρα αγώνα.

Στην επιθετική τριάδα, ο Μιχάλης Παναγίδης έμεινε εκτός αποστολής στο προχθεσινό ματς για τακτικούς λόγους αλλά έχει συντριπτικά περισσότερες πιθανότητες να βρεθεί στο αρχικό σχήμα αύριο. Ο Σουλεϊμάνοφ χρειάζεται ανάσες και ο αγώνας στο Πανθεσσαλικό είναι ευκαιρία να τις πάρει, με τον Τζόναταν Μενέντες, μετά το καλό πρώτο ημίχρονο που έκανε στην Καισαριανή, να “κερδίζει” την παραμονή του στην 11άδα. Ο Γιάννης Φετφατζίδης εκτός απρόοπτου θα διατηρηθεί στον άξονα πίσω από τον Αλβαρο Ζαμόρα, που θα είναι στην κορυφή.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.