Μήνας του ΠΑΟΚ ο «φορτωμένος» με τα ντέρμπι μεταξύ των πρώτων

Στέλιος Γρηγοριάδης23 Ιανουαρίου 2024

Στον Αρη θυμήθηκαν ότι ήταν ώρα να “ξεφουσκώσουν” ή να χαλαρώσουν μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ κα την πρόκριση στο Κύπελλο σε βάρος της ΑΕΚ κι έτσι άφησαν τον Ολυμπιακό να περάσει με νίκη από το “Κλεάνθης Βικελίδης” χωρίς οι ίδιοι να εμφανιστούν στο γήπεδο.

Εδωσαν το δικαίωμα στον ερυθρόλευκο περίγυρο να ξεχάσει λίγο τη “συμμορία” της ΕΠΟ και τους “εγκληματίες” διαιτητές και να αρχίσει πάλι να θριαμβολογεί για τον... μεγάλο και τρανό Ολυμπιακό, μολονότι νίκησε έναν ανύπαρκτο Αρη χάρη σε μία γκάφα του τερματοφύλακά του και ένα πέναλτι αμφιλεγόμενο. Δυστυχώς για τον Αρη, αποδείχτηκε ότι δεν έχει τα φόντα να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από τη συμμετοχή στα πλέι οφ, ούτε καν κάτι περισσότερο από την πέμπτη θέση.

Ηταν ο μεγάλος χαμένος της 19ης αγωνιστικής, αφού έμεινε πολύ πίσω από τους τέσσερις πρώτους, ενώ είχε την ευκαιρία, με μία νίκη, να πλησιάσει τον Ολυμπιακό στους δύο βαθμούς. Ετσι, δεν άλλαξε η “ειδική” βαθμολογία των απωλειών των τεσσάρων πρωτοπόρων στους εκτός από τα μεταξύ τους ντέρμπι αγώνες:

Εννοείται ότι δεν άλλαξε ούτε η δεύτερη “ειδική” βαθμολογία των ντέρμπι, αφού δεν είχαμε ματς με αντιπάλους δύο από τους τέσσερις πρώτους:

Και τώρα, αρχής γενομένης από αυτή την Κυριακή, μπαίνουμε σε μια πολύ ενδιαφέρουσα φάση, με όλα τα υπόλοιπα ντέρμπι μέσα σε τέσσερις αγωνιστικές, το ένα μετά το άλλο. Είναι τα μεγάλα ματς των έξι βαθμών, που θα κρίνουν πολλά για την κατάταξη των τεσσάρων πρώτων στην κανονική περίοδο. Εχουμε το ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός (20η αγωνιστική), το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (21η αγωνιστική), το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ (22η αγωνιστική) και το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός (23η αγωνιστική).

Οπως καταλαβαίνει ο καθένας, ο ΠΑΟΚ και με τα τρία αυτά ματς στην Τούμπα έχει την ευκαιρία να τους αφήσει όλους πίσω του. Ακόμη, υπάρχει η πιθανότητα να βγει οριστικά νοκ άουτ από τη διεκδίκηση του τίτλου ο Ολυμπικακός, αν χάσει και από τον Παναθηναϊκό και από τον ΠΑΟΚ. Για την ΑΕΚ η κατάσταση είναι πιο εύκολη, αφού έχει μόνο το ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, πράγμα που αυτόματα σημαίνει ότι μπορεί να πάρει βαθμούς από τρία “εύκολα” ματς, μόνο που είναι μέχρι στιγμής η χειρότερη από τους τέσσερις στα “εύκολα”. Οσο για τον Παναθηναϊκό, δεν πρέπει επ ουδενί να περάσει αλώβητος από την Τούμπα, γιατί αν συμβεί αυτό θα διατηρήσει ακέραιες τις ελπίδες του να μπει με πλεονέκτημα στα πλέι οφ.

ΥΓ. Με λίγα λόγια, βασικός ρυθμιστής της κατάστασης σε ό,τι αφορά στα ντέρμπι, θα είναι ο ΠΑΟΚ. Με εννιά κερδισμένους βαθμούς στην Τούμπα και χωρίς απρόοπτες “αυτοκτονίες” στα υπόλοιπα παιχνίδια, θα είναι αυτός η ομάδα που θα μπει με σαφές προβάδισμα στη μάχη των πλέι οφ για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Αυτός ο “καυτός” μήνας των φορτωμένων με ντέρμπι τεσσάρων αγωνιστικών πρέπει να είναι ο δικός του μήνας...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.