Με καθαρό μυαλό και… με πάθος στον πιο δύσκολο μήνα της σεζόν

Δημήτρης Μπούζας24 Ιανουαρίου 2024

Δύσκολος μήνας. Το πως θα πορευτεί ο ΠΑΟΚ βέβαια το γνωρίζει πολύ καλά (καλύτερα από τον καθένα) ο Λουτσέσκου. Έχει ως εκ τούτου τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για το πως θα γίνει αυτό. Στην εξουσία και στις ευθύνες του συμπεριλαμβάνονται «τα πάντα όλα», όπως θα έλεγε και ο συγχωρεμένος ο Αλέφαντος. Επί του προκειμένου η γνώμη του, η θέση του και οι εισηγήσεις του στο μεγαλομέτοχο έχουν νομοτελειακή ισχύ.

Το αν οι απαντήσεις που δίνει σε ερωτήματα που θεωρούνται φυσιολογικά και που του γίνονται για την απαραίτητη μεταγραφική ενίσχυση, αν είναι δηλαδή αναγκαία, θεωρούνται ή μοιάζουν με «χρησμούς», είναι κάτι που θέλει πολύ συζήτηση, την οποία προσπερνάμε για ευνόητους λόγους. Χωρίς όμως να απομακρυνόμαστε ούτε ένα βήμα από τις απόψεις μας. Τις οποίες εδώ και αρκετό καιρό υποστηρίζουμε και τις επαναλαμβάνουμε σχεδόν κουραστικά. Και ποιες είναι αυτές;

Μα όσες εκ των πραγμάτων και της ποδοσφαιρικής λογικής επιβάλλουν αυτή τη στιγμή. Το ρόστερ χρειάζεται δύο έως τρεις προσθήκες ποιότητας, προκειμένου να καλύψει ορατά δια γυμνού οφθαλμού κενά, αλλά και να αποκτήσει τη δυνατότητα (και όχι την πολυτέλεια) εναλλακτικών λύσεων, που θα χρειαστούν σίγουρα στο μεγάλο μαραθώνιο των υποχρεώσεων του. Ο συμπαθέστατος, επιτυχημένος αλλά και σιβυλλικός Ραζβάν, δεν ξέρουμε στην συγκεκριμένη περίπτωση αν κρύβει ή αν φανερώνει προθέσεις ή προοπτικές. Η συζήτηση βέβαια για τις μεταγραφές ξεκίνησε με αφορμή την περίπτωση Μαξίμοβιτς, τον οποίο είχε συμφωνημένο όπως είχε υποστηριχθεί πριν από καιρό ο ΠΑΟΚ και τελικά κατέληξε στον Παναθηναϊκό. 

Εικάζεται πως από την πίεση που ασκήθηκε διαδικτυακά και μετά από αυτό το γεγονός, σε ότι έχει σχέση δηλαδή με την ακινησία σε αυτό τον τομέα, επισπεύσθηκε η απόκτηση του Γιόνι Ότο. Ενός φουλ μπακ του οποίου η οριστικοποίηση της συμφωνίας καθυστερούσε ανησυχητικά, από τη στιγμή που οδεύουμε στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου. Στην συγκεκριμένη περίπτωση βέβαια υπάρχει η «δεδηλωμένη» σύμφωνη γνώμη του Ραζβάν.

Απομακρυνόμενοι από το συγκεκριμένο θέμα και επιστρέφοντας στο ιδανικό κλίμα που επικρατεί στην ομάδα, οφείλουμε να επισημάνουμε πως η προετοιμασία για το ντέρμπι κορυφής της Κυριακής άρχισε και όπως όλα δείχνουν θα συνεχιστεί αδιατάραχτα και εξαιρετικά αισιόδοξα. Ο Ραζβάν με τον τρόπο του έχει… «πορώσει» τους παίκτες του, περνώντας το μήνυμα πως σε αυτόν τον πόλεμο θα βγούμε νικητές καταθέτοντας τον καλύτερο εαυτό μας. «Με καθαρό μυαλό και γενναία ψυχή θα κατακτήσουμε τους στόχους μας».

ΥΓ1: Επανήλθαν στα… γράδα τους οι ανίεροι σύμμαχοι ακολουθώντας την ίδια τακτική, συμφωνώντας και διαφωνώντας κατά περίσταση, χωρίς βέβαια να έχουν αντιληφθεί ότι γελάει και ο κάθε πικραμένος με αυτές τις αλλάξ…τους.

ΥΓ2: Στο κυριακάτικο ντέρμπι η παρουσία Κωνσταντέλια και Κουλιεράκη από πλευράς ΠΑΟΚ και Ιωαννίδη στην αντίπερα όχθη, θεωρούνται σίγουρες.

ΥΓ3: Ο άνθρωπος ζει στον κόσμο του. Μετά από ένα παιχνίδι που ο διαιτητής κράτησε όρθια την ομάδα του, χαρίζοντας της ένα πέναλτι για το οποίο δεν υπάρχει αμφισβήτηση ότι ήταν κάλπικο 100%, προέβη στην εξής εκπληκτική δήλωση: «Θα κάνουμε ομάδα να κερδίζουμε και τους διαιτητής και τους VARίστες». Αλήθεια για ποιους διαιτητές και VARίστες μιλούσε; Για αυτούς που ήταν στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ή για κάποιους άλλους που θα διαπράξουν παρόμοιο έγκλημα εις βάρος μια άλλης αντίπαλης ομάδας;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.