Παίζει και… έρχεται ο Τάουνς για τον ΠΑΟΚ

Metrosport Team20 Ιανουαρίου 2024

Ο Μαρκές Τάουνς είναι η επιλογή του Φώτη Τακιανού για την αντικατάσταση του Κένταλ Σμιθ και μάλιστα εντός 48ώρου ο 28χρονος γκαρντ με καταγωγή από τη Δομινικανή Δημοκρατία αναμένεται στη Θεσσαλονίκη για να υπογράψει το συμβόλαιό του με τον Δικέφαλο καθώς σήμερα θα αγωνιστεί για τελευταία φορά με την Οπάβα.

Η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών είναι δεδομένη και μάλιστα χθες αναμενόταν να διευθετηθεί και το τυπικό κομμάτι με τις πρώτες υπογραφές των συμβολαίων. Το αγωνιστικό προφίλ του Τάουνς δεν διαφέρει από αυτό του παίκτη που θα αντικαταστήσει καθώς διακρίνεται για την ικανότητά του στο ένας εναντίον ενός, είναι καλός χειριστής μπάλας και θεωρείται αποτελεσματικός στο pickn’ roll. 

Ο Τάουνς είναι ο δεύτερος καλύτερος σκόρερ του πανεπιστημίου Λογιόλα με 1863 πόντους, υπήρξε συμπαίκτης (στο λύκειο) με τον συνονόματο αλλά και αδερφικό φίλο του Καρλ Τάουνς δίχως όμως να έχουν συγγένεια. Η ευρωπαϊκή καριέρα του ξεκίνησε το 2019 στην ισπανική Μούρθια στην οποία αγωνίστηκε για περίπου 1.5 χρόνο και συνολικά σε 33 παιχνίδια. Στα μέσα της σεζόν 2020-21 μετακόμισε στην Κάλεβ Ταλίν (6.5π., 2.3ασ). 

Τη σεζόν 2021-22 ξεκίνησε στη Λιθουανία αλλά αποχώρησε λόγω σοβαρού οικογενειακού ζητήματος, συνέχισε στη γαλλική Τουρ με 11.9 πόντους και 3.4 ασίστ και ολοκλήρωσε τη χρονιά στην Ουγγαρία.

Το ξεκίνημα της φετινής χρονιάς στη γερμανική Κράιλσχαϊμ δεν ήταν καλό, μετακόμισε στην Οπάβα κι έκανε τα καλύτερα ευρωπαϊκά παιχνίδια του έχοντας 16.6 πόντους και 4 ασίστ ανά αγώνα. Ωστόσο, ο αποκλεισμός της τελευταίας τον οδήγησε στην απόφαση αποχώρησης του από την ομάδα. Σήμερα θα αγωνιστεί για τελευταία φορά με τη φανέλα της τσεχικής ομάδας με την Ντετσίν και στη συνέχεια θα έρθει στη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.