Ολοφάνερα και βάσει σχεδίου θέλουν να τινάξουν στον αέρα το πρωτάθλημα

Δημήτρης Μπούζας16 Ιανουαρίου 2024

Αλήθεια πως θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς αυτόν τον «χαμό» με την τοξικότητα να χτυπάει κόκκινο και με τον κίνδυνο ορατό δια γυμνού οφθαλμού να προκύψουν ανωμαλίες στη διεξαγωγή του πρωταθλήματος, ακόμη και οριστική διακοπή του; Ασφαλώς και έχουμε την υποχρέωση να εξηγήσουμε τι εννοούμε με το «χαμός» και παράλληλα να διευκρινίσουμε ποιες είναι οι αιτίες και τα κίνητρα, εκείνων που ολοφάνερα κατά την προσωπική μας άποψη (πιστεύω και όλων των υγιώς σκεπτόμενων Ελλήνων) πρωταγωνιστούν σε μια σειρά ενεργειών και δηλώσεων, οι οποίες οδηγούν αυτόματα σε αποσταθεροποιήσεις και διεγέρσεις συναισθημάτων. Ενέργειες και πράξεις που θα μπορούσαν να αποδειχθούν εύκολα εύφλεκτα προσανάμματα οπαδικών συγκρούσεων.

Ο «χαμός» ασφαλώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν ένα πετυχημένο ανέκδοτο, από τη στιγμή που το σύνθημα της ερυθρόλευκης «επανάστασης» (έτσι έχει χαρακτηριστεί από στρατευμένες γραφίδες) είναι «η ελληνική διαιτησία», τους εκπροσώπους της οποίας μηνύω μετά από κάθε αγώνα. Κι αυτό, γιατί πιστεύω ότι με αδίκησαν και επιπρόσθετα, επειδή αυτοί που με αδικούν καθοδηγούνται από μία εγκληματική συμμορία. Έχουμε και λέμε λοιπόν τους επιτελείς μιας ομάδας που «δοξάστηκε» και «μεγαλούργησε» στη στοργική αγκαλιά της ελληνικής διαιτησίας όσο καμιά άλλη, να ανακοινώνει επίσημα αλλά και να εφαρμόζει άμεσα μέτρα εναντίον των Ελλήνων διαιτητών ιδιαίτερα, γιατί τους ξένους δεν μπορεί να τους αγγίξει.

Ο Ολυμπιακός εναντίον της διαιτησίας! Μοιάζει με ανέκδοτο; Ναι ή όχι; Το άλλο… ο Ολυμπιακός εναντίον Μανούχου πως το βλέπετε; Ήδη τον μήνυσε. Είναι κάποια πράγματα όπως αντιλαμβάνεστε που ξεπερνάνε τα όρια του ανέκδοτου και προσεγγίζουν κάποια άλλα, στα οποία αποφεύγουμε να αναφερθούμε για ευνόητους λόγους. Διαβάστε λοιπόν την χθεσινή είδηση: «Συνέβη την περασμένη εβδομάδα με τους διαιτητές της αναμέτρησης με αντίπαλο την ΑΕΚ. Συνέβη και χθες, με τους διαιτητές της αναμέτρησης με αντίπαλο την Κηφισιά. 

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός κατέθεσε μήνυση σε βάρος τους, για προσπάθεια αλλοίωσης ποδοσφαιρικού αγώνα που βρίσκεται στο κουπόνι του στοιχήματος. Μάλιστα χθες για να φύγουν από τη γήπεδο της Καισαριανής, ο Βαγγέλης Μανούχος, ο Λάζαρος Δημητριάδης, ο Πολυχρόνης Κωσταράς, ο Ιωάννης Παπαδόπουλος και ο Κωνσταντίνος Ψάρρης, φαίνεται πως επενέβη ο αθλητικός εισαγγελέας, σε συνεννόηση με τον αστυνομικό διευθυντή που είχε την ευθύνη της αναμέτρησης (τουλάχιστον αυτό προέκυπτε από το ρεπορτάζ)». Προφορικές μηνύσεις με ποιο σκεπτικό; Ασφαλώς την ταλαιπωρία και τον ψυχολογικό εκβιασμό! Ερώτηση που χρειάζεται απάντηση.

Προχθές ο αθλητικός εισαγγελέας απεγκλώβισε τους «αιχμάλωτους». Αυτό θα συνεχιστεί όμως, όπως το δηλωνουν επισημα και με πολύ θράσος οι μηνυτές. Λέγεται ότι υπήρξαν αντιδράσεις και ότι αναμένονται και άλλες. Δυστυχώς το «πράγμα» προχώρησε και σε άλλα επίπεδα. Η συγκεκριμένη επιχείρηση και επίθεση από κάποιους που έχασαν την ψυχραιμία τους, γιατί παράλληλα έχασαν τα χάδια και την εύνοια όλων των Κυβερνήσεων, στην πραγματικότητα μοιάζει με την εικόνα κάποιων που μπέρδεψαν την γραβάτα τους με τα σώβρακα τους.

Έτσι επιτίθενται καθημερινά και προσωπικά στον ίδιο τον Πρωθυπουργό με σχόλια απαξιωτικά και δημοσιεύματα που επιχειρούν να τον βάλουν στην κόντρα και σε ένα παιχνίδι, που όμως δυστυχώς για αυτούς δεν μπορούν να βάλουν δικό τους διαιτητή, όπως έβαζαν τους Μανούχους επί σειρά ετών. Τώρα το αν θα καταφέρουν να μην τελειώσει ομαλά αυτό το πρωτάθλημα, είναι κάτι για το οποίο δεν μπορούμε να έχουμε πρόβλεψη. Είναι βέβαιο όμως πως όσο απομακρύνονται από την κορυφή, τόσο πιο επικίνδυνοι γίνονται. Τίποτε περισσότερο.

*Αύριο η συνέχεια του κυπέλλου, με τον ΠΑΟΚ να αντιμετωπίζει τον Πανσερραϊκό εκτός έδρας και τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» να διεκδικεί την πρόκριση του απέναντι στην ΑΕΚ. Σε μια ομάδα που την «είδαν» αλλά και την «μέτρησαν» με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, τόσο ο κόουτς όσο και οι παίκτες του. Οι γηπεδούχοι διαπίστωσαν πως οι αντίπαλοι τους στα τελευταία τους παιχνίδια δείχνουν πολλές αδυναμίες, ενώ οι ίδιοι έχουν βρει τον σωστό αγωνιστικό τους βηματισμό και την ιδανική ψυχολογία, που απαιτούν αυτού του είδους οι αναμετρήσεις.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.